Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: objektivi za EXA 500
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
shorvat
Drugari , molim vas pomozite .

Dobio sam na poklon EXA 500 , koji je nov novcijat. Davno je kupljen u Americi i nikada nije kosicen.
Mnogo mi se svidja , pa rekoh,ajde da ga koristim za sta je namenjen. Ubacio sam film i krenuo da ga trosim smile.gif .

Interesuje se me da li neko zna gde mogu da nadjem objektive za njega . Na njemu se nalazi 50mm 2.8 Meyer Optik.

Unapred hvala .

Pozdrav
efabrik
Posle 1972 idu M42 objektivi, za tacnije podatke trebao bi mi serijski broj
shorvat
Pretpostavljam da mu je serijski negde unutra , jer ga ne vidim nigde spolja .... Moram prvo da potrosim ovaj film.
Puno hvala na odgovoru
efabrik
shorvat
Ne , ne pise tu nista ... samo na vrhu pise Jhagee DRESDEN i sa prednje strane EXA 500 .. serijski nigde ne vidim
jedino na objektivu 4278602
DataS
Kad skineš metalni poklopac sa donje strane (ubacivanje filma), kod navoja za stativ.
http://exakta.org/org35/orgexa/orgexa.html
simazoran
Ta mante se serijskih brojeva, kada se skine objektiv da li je navoj ili bajonet to se bar lako vidi.Ona sa bajonetom ima i zakacku-rajber-bravicu ili kako vec to da nazovem.Nemojte da radite na naucnoj osnovi......
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.