Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: staro + novo
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografska Svaštara
luflee
Pozdrav,uzeo sam od caleta njegov prastari aparat,Praktica MTL5 + 50mm 1.8,da li je moguce da to staklo stavim na moj trenutni Canon 30D ? sta mi je potrebno sve i koliko bi me to zadovoljstvo kostalo (da se ne za*ebem kad budem trazio po oglasima laugh.gif ) ?
luflee
ok....tnx , malo sam citao okolo sto se tice tog m42 adaptera,sta znaci ako ima potvrdu fokusa,ako ima staklo ili ako nema ? sta treba da jurim ? smile.gif
Jo Husafet
na samom adapteru je zalepljen jedan mali cip koji kada AF senzor potvrdi fokus, aparat ti da zvucnu i vizuelnu informaciju. Korisno, ali ne i preterano tacno (niti neznamkoliko neophodno).

Nema nikakve veze sa objektivom.

damjand
A ja imam canon fd50mm i cini mi se cosina 70-200 isto za fd mount valjda.

pa me zanima da li i to moze da se kaci na 7D sa tim m42 adapterom.
KizaTheDeath
Naravno da ne. Adapter za M42 objektive je bas za takve objektive - M42. Za Canonove FD ti je potreban... neverovatno, al FD biggrin.gif

Pozdrav!
damjand
CITAT (KizaTheDeath @ Aug 4 2011, 22:54) *
Naravno da ne. Adapter za M42 objektive je bas za takve objektive - M42. Za Canonove FD ti je potreban... neverovatno, al FD biggrin.gif

Pozdrav!

A da li taj fd adapter za fd objektive na eos7d postoji uopste a ako postoji gde kod nas mogu da ga pazarim?
Mosquito Slayer
eve u moneti smile.gif
damjand
CITAT (Mosquito Slayer @ Aug 5 2011, 04:20) *
eve u moneti smile.gif

nadjoh i ja u medjuvremenu...

u tom slucaju mi se vise isplati da kupim ef50mm 1.8 i cao...ovo je stvarno preskupo
marko07
^^zavisi... imas ljudi koji imaju dosta kvalitetnih fd objektiva... za njih je tih 7000 din nista u odnosu na to sto oni dobijaju wink.gif
KizaTheDeath
CITAT (damjand @ Aug 5 2011, 12:22) *
u tom slucaju mi se vise isplati...

Naravno. Takav adapter uzimas ako imas nesto egzoticno od stakala, a ne obican 50 f1.8. Plus, to staklo unutar adaptera degradira sliku u nekoj meri, a ne bi imao (naravno) ni AF. Uzmi ti jedan EF 50 i uzivaj smile.gif

Pozdrav!
-NJS-
FD>ES se je varijanta koja se koristi samo za slikanje ''винтаж'' portreta, crno belih.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.