Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: pitanje SB800 ili SB700 sta uzeti?
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
huligan
hitno me interesuje po vasem misljenju sta da uzmem treba mi blic za tezge,uz D7000.
da li da uzmem polovni SB 800 koji je jaci ali i stariji,ili da uzmem nov SB 700 koji ce me skuplje izaci jedno 50 eura ali bice nov...
posto sam negde procitao da uz novije nikone bolje rade 700tka i 900tka nego stariji blicevi...
istankov
šta god od trocifrenih SB uzmeš nećeš pogrešiti
incanus
nego da se nadovezem, jel neko probao metza 50ku? trebao bi cak bit jaci od sb800 po papirima, a novi je oko 200 eura
huligan
da li sb 700 ima neke znacajne prednosti naspram sb 800?
istankov
Metz pored Nikona nema šta da traži TAČKA Snaga ubija pande TAČKA
BigBoy
Nisam primetio da SB600 i SB800 kao predstavnici predhodne generacije rade losije ili bolje u odnosu na SB700 i SB900 koje bih preporucio ako nista ono zbog pristupacnijih komandi kao i nekih naprednih opcija tipa regulisanje tipa snopa svetlosti i sl. Pravilna upotreba blica, sto podrazumeva njegovo balansiranje sa ambijentalnim svetlom i neminovno koriscenje kompenzacije automatike, bez obzira o kojem se modelu radi pomocice u stvaranju dobre fotografije. Ako si od onih kojima se stalno pali (ili bi se palila) termalna kontrola onda je problematika druge prirode jer koji god blic da uzmes isti ces ubrzo i spaliti.
huligan
uzeo sam 800tku,iskreno jeftinije je, a po netu je hvale bas dosta,tako da mislim da sam napravio dobru kupovinu,i da mi te neke dodatne opcije 700tke nece bas jako faliti.
Froggy
ali si uzeo polovan blic.

I to si uzeo 800tku, blic koji se jedino menja za 900, a opet ni nema potrebe da se menja pa je pitanje koliko je isti izrabljen.
Mosquito Slayer
i ja trenutno imam istu dilemu, al cenim da ću uzeti polovan sb700 koji je slične cene kao i polovan sb800 (to bi bio upgrade sa sb600)
robertrafai
bilo koji je dobar, nema greske.
Froggy
komarac, a tebi baš treba upgrade u odnosu na tu 600tku?

Ono, meni to smrdi na bacanje para. Bolje uzmeš još jednu polovnu šetstoku pa da se igraš sa dva blica, jedan na fotoapratu drugi iz ruke i slične akcije...
Mosquito Slayer
jel može to? Mislim master-slave sa dva sb-600
Froggy
mislim da ne. smile.gif

(puno serem i ja ponekad)
istankov
Ako imaš jedno, dvo ili trocifreno telo, onda da
nebersk
A baš će moći sa dvocifrenim D40, D40x, D60, D50, moći će jedino D80 i D90
civi
d70 , d70 s a koliko se secam i d50 smile.gif
Zlatko_KG
D50 sigurno ne može, imao sam ga, za D70 ne znam wink.gif
borivoje1
CITAT (Zlatko_KG @ Jul 19 2011, 13:38) *
D50 sigurno ne može, imao sam ga, za D70 ne znam wink.gif

Kazu ljudi koji su probali da sa d7000 jedino dobro rade sb700 i sb900 to jest poslednja generacija nikon bliceva i da su "nesto dzarali sa TTL-om" pa recimo sb800 na d7000 ume da omasi, to jest, nikada ne znas sta ces da dobijes (kao na jednom konkurentskom sistemu smile.gif)) )....ja se iznenadio kad sam cuo al' tip je ubica i tesko da se prevario....
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.