Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Prosipanje boje
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ostale fotografske teme
Jo Husafet
1.

Kako cini? Ne cini? smile.gif

Poz!
MladiFotograf
Odlično biggrin.gif

Jel to dim?
banejuga
Meni izgleda vise nego dobro.Jel radjeno u CS5?
gatto
Super smile.gif
Froggy
Kul! Ne dopada mi se boja i nekako joj fali oštrine za moj ukus.
Sarajevac
Vrlo lepo smile.gif
ilicn
fali ostrine i malo recnuto, nekako se vidi i da je rotirana...
Jo Husafet
Errr.. fala momcovi smile.gif

Ti sinovac mladi fotografe imas 5 bambija za pogadajnje - jeste dim. I to ne onaj na koji se jeli obicno misli nego indijski.. sa mirisljavog stapica smile.gif

Dal' fali ostrine... pa ono.. mozda i fali. Ne znam samo kako da nateram dim da bude ostriji? Ono.. slikano je sa 28-105, 1/60 u mracnoj sobi, sa blicem sa strane i zilbericom sa druge.. da malo vrati svetla. U principu f8 je sweet spot ovog objektiva, tj nista nece biti ostrije ni da ga zavrcem vise... a trebalo bi da i cela zapremina upada u dof. E sad.. ovaj moj objektiv jeste malo meksi.. tj. nije azdaja koja reze i krv prska na sve strane.. al sta cu.. moj je i volem ga (dok ne stigne 17-50 muahahah).
Do tada.. ima ovaj da radi ko bela lala pa sve da pita: Gazda, ima jos nesto da se slika? smile.gif

Ovo je inace jako super jedna igracka, za one koji imaju zivce i sobu sa dobrim prozorima (mislim diktovanjem), jer bilo kakva promaja poprilicno zagorcava zivot. Kad se dim lepo smiri i krene da se sitno kovitla nakon nekih 10--15 cm ravnog, prodje se polako rukom na oko pola metra od dima.. jako sporo.. i ceka rezultat. Obicno od 15-20 komada jedna bude WOW. Ono sto mene ovde muchi je pozadina. Nisam imao vecu crnu pozadinu pa sam uzeo stranicu od kucista.. nije najsrecnije resenje jer mora da se usko radi kadar i nema mesta da se dim "razmase".
Uzeo sam jedno lepo parce crnog hamera pa cu da probam ponovo.

Epilog price - ovo je super zajebancija!!!
banne
korektno.
msm mozda si ti odusevljen rezultatom, al davno jos bese kad je sonic kacio radove ovog tipa ( sa sve savetima..tako da nije problem pogoditi smile.gif )
Froggy
Ček ček.. Ovo je sa 2 svetla uperena u isti, i opet ima neoštrih delova? :S

Nešto mi tu smrdi...
ilicn
CITAT (Jo Husafet @ Aug 16 2010, 12:55) *
Ne znam samo kako da nateram dim da bude ostriji? ... 1/60 u mracnoj sobi, sa blicem sa strane

ja sa blicem uvek idem na 1/200 i kod manje pokretnih stvari... predpostavljam da si fokus odradio kako treba..

deluje da je interesantno ali me uvek mrzelo jer su ljudi radili ovo dosta puta.. smile.gif
Jo Husafet
Errr... sad izracunah dof.. moguce da sam se preforsiiiro, posto je na ovim podesavanjima (75mm, objekat na 0.8m, f8 dubinska ostrina...hm... 3 cm? Eto odakle neostar dim. biggrin.gif

@ilicn
totalno je nebitno da li slikas sa 1/200, 1/60 ili 2 sekunde, posto je u sobi bio skoro potpuni mrak, tako da jedino svetlo dolazi od blica a on traje jaaako kratko. Koliko kratko ne znam, posto je ovo neki rudimentarni Hanimex koji sam ja razvalio, izcupao mu foto diodu i mesto nje uvalio potenciometar od 250K... Pretpostavljam da i ovaj blic radi na istu foru sa smanjenjem vremena rada na nizim vrednostima snage, a posto je ovo slikano na minimumu, bljesak nije trajao duze od 1/5000 nema teorije.

a sto se tice zajebancije.. pazi i pejzaze i snajke su slikali milion puta pa ih i dalje svi slikaju smile.gif
Jedno je kad vidis dobru fotku necega a sasvim drugo kad napravis svoju takvu.. pogotovo ako si se iscimao onoliko da do nje dodjes (ili pretvorio sobu u šupu Boba Marlija smile.gif )
ilicn
CITAT (Jo Husafet @ Aug 17 2010, 19:47) *
posto je u sobi bio skoro potpuni mrak

totalno je nebitno da li slikas sa 1/200, 1/60 ili 2 sekunde

u pravu si 100% ali eto po navici uvek idem na 1/200
wink.gif
a sto se tice zajebancije.. pazi i pejzaze i snajke su slikali milion puta pa ih i dalje svi slikaju smile.gif

ne moze da se poredi... bar meni biggrin.gif
Bolivar

Kada se ova fotka ovak s'vati, onda jedna mala primedba: trebalo bi se videti više na levoj strani, i druga veća; potpis gde je postavljen ne leži.
Opšta primedba: mislim da je besmisleno tražiti oštrinu kod ovakvih fotografija. Baš ta blaga neoštrina daje fotki značaj. Ovo je napisano zbog toga što nikada i nikako ne treba čitati postove/savete tipa kako se slika ovo ili ono, pa onda tu recepturu bezrezervo prihvatati, jer se tada nalazimo na putu koji se zove: kliše, a od klišea ništa nezanimljivije ne postoji, već i ako se čita razlog je "primiti k znanju" i ništa dalje od toga. Prevedeno: dobro naučiti pravila da bi se kasnije kontrolisano ili ne "skrnavila".
I za kraj - citirani "epilog" je upravo to, zajebancija, eksperiment, ali po meni, pre svega, igra i to je dovoljan razlog...
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.