Errr.. fala momcovi

Ti sinovac mladi fotografe imas 5 bambija za pogadajnje - jeste dim. I to ne onaj na koji se jeli obicno misli nego indijski.. sa mirisljavog stapica

Dal' fali ostrine... pa ono.. mozda i fali. Ne znam samo kako da nateram dim da bude ostriji? Ono.. slikano je sa 28-105, 1/60 u mracnoj sobi, sa blicem sa strane i zilbericom sa druge.. da malo vrati svetla. U principu f8 je sweet spot ovog objektiva, tj nista nece biti ostrije ni da ga zavrcem vise... a trebalo bi da i cela zapremina upada u dof. E sad.. ovaj moj objektiv jeste malo meksi.. tj. nije azdaja koja reze i krv prska na sve strane.. al sta cu.. moj je i volem ga (dok ne stigne 17-50 muahahah).
Do tada.. ima ovaj da radi ko bela lala pa sve da pita: Gazda, ima jos nesto da se slika?

Ovo je inace jako super jedna igracka, za one koji imaju zivce i sobu sa dobrim prozorima (mislim diktovanjem), jer bilo kakva promaja poprilicno zagorcava zivot. Kad se dim lepo smiri i krene da se sitno kovitla nakon nekih 10--15 cm ravnog, prodje se polako rukom na oko pola metra od dima.. jako sporo.. i ceka rezultat. Obicno od 15-20 komada jedna bude WOW. Ono sto mene ovde muchi je pozadina. Nisam imao vecu crnu pozadinu pa sam uzeo stranicu od kucista.. nije najsrecnije resenje jer mora da se usko radi kadar i nema mesta da se dim "razmase".
Uzeo sam jedno lepo parce crnog hamera pa cu da probam ponovo.
Epilog price - ovo je super zajebancija!!!