Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Prve Fotke Nikon D5000.
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Portreti i studijska fotografija
mbz345305
Evo prvih fotki nikad se nisam bavio sa fotografijom par slika sa losim aparatima al sve za kucnu radinost. Sad da probam nesto malo drugacije.

bane65
Za početak je OK....SLR aparati su kao vreće bez dna, svaki dan ćeš napredovati, ali ćeš i ulagati u objektive i ostalu opremu. Al moj ti je savjet ne zalijeći se kod objektiva.....dobro procijeni šta želiš fotografisati i šta je ono što će podmiriti većinu tvojih potreba wink.gif
Hornet
Daj malo kontrasta na tim CB
Strumpf
Apsolutno se slazem sa banetom u vezi objektiva posto sam se i sam zaleteo pa pukao pare bez veze i imam 2 objektiva koja uopste ne koristim.

Sto se tvojih fotografija tice...
ako hoces nesto drugacije, tj. nesto bolje profesionalnije to znaci da fotografiji treba da posvetis vreme, dakle nema "gle vamo da te slikam, skljoc, gotovo" nego "stani tamo, gledaj ovamo, pomeri nogu, itd itd" dakle obratis paznju na svaki moguci detalj, lickas se 10-ak minuta ili koliko je vec potrebno ali kad skljocnes izvuces fotku koja ostavlja bez daha.
e sad na ovim fotkama konkretno...
lepa je scena devojcice sa jaretom, ali imas puno nepotrebnih elemenata (klupa, koza, kabl) kako to da resis, lako, pomeris se korak u desno i dobijes samo zid kao lepu pozadinu wink.gif
na drugoj slici mi se takodje ne svidja pozadina i imas previse "sivog" u CB tj. fali malo kontrasta
mbz345305
Hvala na savetima potrudicu se naravno pola opcija nemam pojma cemu sluze. Citam , ucim polako hvala vam na savetima.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.