Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Lightroom 3 ili ACR 6
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
alice
Pozdrav!
U nedostatku pametnijeg posla sinoc sam isprobao high ISO na Nikonu D90, i to prvo u CS5, a zatim u LR3.
Meni se cini da LR3 bolje obavlja noise reduction, ali je sporiji u odnosu na ACR 6.
Sustinski, mene zeza sledece: hocu da unesem u taj Lightroom recimo samo 4 nef fajla, necu da pravim katalog, dakle samo da editujem par fajlova. Pa moze li to u Lightroomu?
E sada, pitam vas da li se radi o istom Camera Raw modulu, ili ima razlike? Ako su moduli isti, onda bih pre ACR 6, jer mi je laksi rad u njemu.
( A sto se tice rezultata, rangirao bih ovako:
ISO 2000 - odlican (5)
ISO 3200 - vrlo dobar (4)
ISO ~4000 - dobar (3)
ISO 6400 - (uz pravilnu ekspoziciju) dobar (3) (ranije je sve bilo za ocenu nize)
@work
Apdejtuj ACR na verziju 6.1.
Mislim ali nisam siguran da je taj modul isti kao u LR3
KinteC
6.1 ili LR3 - isto je.

Ako je potrebna obrada samo za par fajlove, ps je bolja varijanta...

Jo Husafet
Ne shvatam? Pa cim otvoris LR, on napravi katalog. Kazes import i odaberes fajlove. To je to... ili bi bar trebalo da bude.

E, jel znate da LR moze da izrenderuje u PS RAW fajl i bez ACR 6.1 (jbt. zvucimo ko programeri.. uzas). Moze cak i ako nemas ni jedan jedini RAW convertor. Samo prijavi i pita da'l oces da LR uradi konverziju.

alice
Jeste, sad sam video. Bio je problem sa "corrupted catalog". I pored svega, ovaj Lightroom interface mi se nikako ne svidja.
kobayashi
Mene ta njihova logika zeza, sto mora da se radi sa katalozima, importuju slike itd.
Zar nisu mogli da ostave opciju da imam stablo sa particijama, i da lepo otvorim folder koji ja hocu i tamo sredjujem fotke?
Naravno da su mogli, i da je to bilo mnogo jednostavnije, ali sto jednostavno kad moze komplikovano. To je jedini razlog zasto jos uvek zaobilazim LR, iako ima veoma dobrih stvari, narocito kad treba srediti na brzaka gomilu fotki a svaka trazi razlicita podesavanja.
Abdee
Pa cela fora sa LR i jeste u katalozima i organizaciji. Ako hoces da imas stablo s' direktorijumima, otvori lepo FastStone pa iz njega prevlaci u PS...
DjordjeJ
Ili iz ACDSee. U njemu može da se podesi editor u kome želiš da obrađuješ slike.
LR morad da radi sa katalozima, bozirom da sve obrade vrši virtuelno, tj ne dira fajlovi do trenutka eksportovanja, tako da mora negde da podešavanja da čuva.
Pajo
Za direktorijume, tu je Adobe Bridge... biggrin.gif
kobayashi
Pa, trenutno i koristim ACDSee za brzo pregledanje, manager otvara folder i sa hiljadu RAW fajlova veoma brzo (narocito posto sam kod 2.5 iskljucio High-quality pass za RAW, ali su kod 3 to negde sklonili ili izbacili, ima samo opcija da se koristi embeded JPEG ili 'high quality decode' koji radi sasvim solidno brzo).
ajfile
jel ima neko link prodavnice gde ima povoljno da se "kupi" LR3 - nek baci na PP , tnx
lukastrika
e, da, novi bridge je najzad upotrebljiv. moze da radi i u okviru photoshop-a i prilicno je brz. ima i jako lep interfejs za odabiranje/sortiranje fotki.
banne
bridz je odavno upotrebljiv smile.gif
a mini bridz je super fora.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.