sinisa_ns
Jun 6 2010, 12:54
Cao svima
Moze li nekom da mi preporuci neki solidan stativ sa glavom koji se uklapa u cenu od 200e?
Hvala unapred!
Manfrotto 190XPROB, a glavu uzmes prema potreba, tj zavisi sta fotkas.
istankov
Jun 6 2010, 14:51
kod nas bilo koje Manfrotto noge koje ti odgovaraju prema karakterisitikama tvog aparata, tvoje visine i želja. Recimo 190Xpro bez B (black - jako se grebe boja i posle par vožnji u gepeku izgledaju kao da su prošle rat) ili 055. Glava... Glava prema potrebi šta fotografišeš. Uglavnom ćeš se se naći u budžetu 200 + 50€ bez problema.
I nemoj da štediš, to je jedan deo opreme koji kupuješ za duge staze
Notorious91
Jun 6 2010, 15:43
Kao sto istankov rece tu netreba stediti uopste!
To se uzima jednom u 5-10 godina...i treba da bude dobro te je od presudnog znacaja dobar stativ!
Treba da je jak, stabilan a glava je isto toliko bitna kao i stativ!
Ja sam uzeo kombinaciju 055XPROB + 808RC4 i za ono sto ja radim (product photography)ova glava je savrsenstvo!
Kao sto je savrsena i za arhitekturu itd..
Dobro bi se zeznuo da sam isao na ball head,ali isto tako ne znaci da ball head nema svoje prednosti (sport i brzina)...
Ako ima pitanja slobodno...
meni je ball head must have, na primer za fotografisanje portreta u studiju, gde stativ vise sluzi kao oslonac (malo je problematicno par sati drzati dSLR sa telcem 70-200)
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.