Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Stativ
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografske tehnike
sinisa_ns
Cao svima

Moze li nekom da mi preporuci neki solidan stativ sa glavom koji se uklapa u cenu od 200e?

Hvala unapred!
KinteC
Manfrotto 190XPROB, a glavu uzmes prema potreba, tj zavisi sta fotkas.
istankov
kod nas bilo koje Manfrotto noge koje ti odgovaraju prema karakterisitikama tvog aparata, tvoje visine i želja. Recimo 190Xpro bez B (black - jako se grebe boja i posle par vožnji u gepeku izgledaju kao da su prošle rat) ili 055. Glava... Glava prema potrebi šta fotografišeš. Uglavnom ćeš se se naći u budžetu 200 + 50€ bez problema.

I nemoj da štediš, to je jedan deo opreme koji kupuješ za duge staze
Notorious91
Sta kazete za ovu glavu?

cenga
Kao sto istankov rece tu netreba stediti uopste!
To se uzima jednom u 5-10 godina...i treba da bude dobro te je od presudnog znacaja dobar stativ!
Treba da je jak, stabilan a glava je isto toliko bitna kao i stativ!
Ja sam uzeo kombinaciju 055XPROB + 808RC4 i za ono sto ja radim (product photography)ova glava je savrsenstvo!
Kao sto je savrsena i za arhitekturu itd..
Dobro bi se zeznuo da sam isao na ball head,ali isto tako ne znaci da ball head nema svoje prednosti (sport i brzina)...

Ako ima pitanja slobodno...
KinteC
meni je ball head must have, na primer za fotografisanje portreta u studiju, gde stativ vise sluzi kao oslonac (malo je problematicno par sati drzati dSLR sa telcem 70-200)
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.