Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Ugovor o delu..ili?
Dizajn Zona > DZ diskusije > Massive Issue
artmaja
Zdravo svima!

Imam jednu dilemu. Pa bi mi trebao savet nekoga ko ima iskustva.
Radim dizajn nalepnica za konzerve za jednu islandsku firmu.

Ja saam freelancer, nemam svoju firmu. A njima treba faktura od mene ili nesto u tom fazonu.
Da li nesto moze umesto toga, da se napravi ugovor o delu...ili...nesto drugo.

Otvorila sam devizni racun, u banci su mi dali " put novca" kako da dodje do mene.

Nikada do sada nisam poslovala sa inostranstvom.

Hvala unapred!!!

headcutter
Ja sam radio za jedan fond. Njima je centrala za Balkan bila u Sarajevu. Potpisali smo ugovor dostavio sam im podatke iz banke sa swift kodom, i oni su mi uplatili novac. Nisam slao invoice, nisam siguran da fizicko lice to moze da uradi. Ugovor koji precizira novac za uslugu je njima dovoljan koliko ja znam.
bos
Da invoice (faktura), meni do sad nije predstavljalo problem da invoice pravim na ime fizickog lica (na moje ime) . Njima je to potrebno da mogu pravdati uplatu koju ti rade...
Najnormalinije napravis fakturu sa tvojim podacima, ime pr. kontakt pod. ... i ne bi trebalo biti problema.
Candy Guru
Yep, dovoljan je obichan invoice (nadju na gugletu primere kako to treba da izgleda otprilike).
Abishai
Da, invoice. Ja sam sada skoro bas to uradio i trebam jos jedan uskoro. Imas mislim da je bas invoice.com cini mi se. I naravno njima posalji onaj papir sa swift codom sto si dobila iz banke i to je to.

Kao sto neko gore napisa, njima je to potrebno zbog inspekcija da pravdaju novac.
Banjaluka
Bas gledam primjere na invoice.com i za oci mi zapade porez. Na koji nacin bi ja trebao da platim porez? blink.gif
Radio sam preko ugovora o djelu i u tom slucaju klijent je platio porez.
Candy Guru
Ne znam kako je u BiH, ali u Srbistanu se ne placa porez na izvoz. To, dakle, ako poslujesh sa strejndzerima.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.