Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Osmelih se :))
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Arhitektura
GAF_Marija
Uglavnom se ne usudjujem da postavljam svoje radove ali iskreno me je zanimalo vase misljenje za ovaj rad.Unapred da kazem da ja nisam podesavala tehnicki deo u renderu,da jesam verovatno bi losije ispalo jer sam tada tek ucila max.

Ganga
Ako fotografije treba koristiti u enterijeru u ovolikoj meri, ovo je čini mi se najbolji način za to! Baš mi se svidja prizemlje i to što si zaronio u neke metropole čim si prešao prag. + što slika oživljava ovim bazenčićem sa leve strane i ovom centralnom magistralom. Kao da mi kaže: "E kad kad si ušao, sad moraš da putuješ!" smile.gif I kao bekstvo iz grada - ovaj beli sobičak gore, gde možeš da ugovoriš aranžman ili radiš na miru bez da ove slike postanu iritantne.

E dve sitnice koje mi zapadoše za oko,a nisu ostavile najbolji utisak su naziv METROPOLIS u izlogu koji mi više liči na neku modnu kuću iz 80tih nego na trevl agenciju i možda ove bele pločice u prizemlju. I da, možda ove sijalice na plafonu malo više sakriti...

Tako da, smeli se češće što se mene tiče! biggrin.gif
kovja.nick
CITAT (GAF_Marija @ Feb 23 2010, 01:33) *
Uglavnom se ne usudjujem da postavljam svoje radove ali iskreno me je zanimalo vase misljenje za ovaj rad.Unapred da kazem da ja nisam podesavala tehnicki deo u renderu,da jesam verovatno bi losije ispalo jer sam tada tek ucila max.

Pregrada u formi Hotela Wynn!? Interesantno!
GAF_Marija
Ganga

Tvoje zamerke su na mestu.Mada ja to nisam tako gledala.Meni se svideo font i zato sam ga stavila smile.gif)
Sto se plocica tice ni meni se nije svidelo ali tu vise nisam imala vremena da biram , pa sam kao sitnicu ostavila da bude tako,mada sam zelela da bude tako belo,krem da bi enterijer delovao svetlije.
I samo jedna zamerka tebi, ja sam zensko smile.gif))

kovja.nik

Pregrada u formi Hotela Wynn!? Interesantno!

Hvala,ali to nije pregrada to je pult smile.gif)
Ganga
HEhehe, marija mu dodje prilično jasan znak kog si roda smile.gif mislio sam reći "što se zaroni u neke metropole čim se predje prag" a u onom licu rekoh obraćajući se nekom imaginarnom posetiocu ne tebi smile.gif
p.s. gde nestadoše plakati?
Bukinjo
zasto ne vidim ni jednu fotku?
GAF_Marija
domen mog prijatelja na kome su zakacene fotke je u kvaru,nadam se da ce problem biti otklonjen u toku dana smile.gif)
Bukinjo
evo radi.

generalno,
ne svidja mi se kako si hijerarhijski elemente postavila. Previse je kao dzungla, sto metropola i jeste, jelte, ali ne mislim pozitivno, prosto su nesagledivi elementi, fali ti da procistis prostor.

nisam siguran da je ovakvo resenje rasvete dobro.
sa ova 2 elementa levo i desno koji seku duplu visinu na pola.

pult mi odskace, stoji sam u prostoru.

svidja mi se iluzija kontinualnog kretanja saobracaja u odnosu na osu ulaza, zanimljiva je efekat postignut.
sa druge strane nisam siguran za ove vertikalne pruge na spratu, takodje plafon na galeriji mi je nedefinisan.

smeta mi sto ova stampa zajedno sa ovim podom daju iluziju prostora, a u plafonu toga nema. Ne mislim da si i plafon trebala da uradis u stapmi, samo da bude manje tvrd, "meksi". ova visina ti je omogucila da okacis beskonacan broj nekih jednostavnih visilica koji bi u odnosu na zidove levo i desno (koji su tu nebo) izgledali kao "zvezde", mislim da bi obogatila prostor dosta.

takodje, deo spustenog plafona iznad stola u prizemlju mi nije najsrecnije resenje.

spusteni plafon ispod galerije, na koji se nadovezuje print bi bolje izgledao da si mu napravila skrivace i ubacila neko svetlo, nikad ne volim kad se se forma ovako lepi za plafon direktno.

ovde si koristila Pariz i Las Vegas? smile.gif da?

da si isla na NYC nasla bi dosta stilskih elemenata, kako u art deko fazonu tako i u nekon andergraund stilu koje mozes da recikliras za enterijer.

nije ovo lose, ali fali malo promisljanja, inace, imas par smelih stoseva koji nisu razradjeni kako treba.

ovo je na prvu loptu ovako, nesto se zurim!

poz! smile.gif
GAF_Marija
Nisam sigurna da sam razumela sve sto si mi rekao ali hvala na komentaru.Verujem da ima mesta za razradu i poboljsanje ( uvek ga ima) ali uvek to zavisi od vreman koje imas a kako je meni ovo prvi i jedini rad iz enterijera ja sam zadovoljna postignutim.Iskreno meni je ceo deo sa plafonom ne razradjen ali nisam imala vreman i za to.

Sto se tice zatega gore na galeriji u crvenoj boji,one su tu morale da postoje posto drze konstrukciju galerije a stavila sam ih da budu crvene kako bi se sjedinio donji i gornji deo ( odnosno prizmelje i galerija ) .Pkusavala sam da sve povezem u jednu celinu, da sva ta konfuzija sa bojama ima smisla.
Poenta rada je bila da se klijent oseti atmosferu tih gradskih metropola jer je inace turisticka angencija specijalizovana za to.

Sto se tice NYC postoji i on smile.gif samo to nije mozda najkarakteristicniji deo.Ovaj deo gde se putem ulazi u ulicu jeste deo NYC i ceo taj zid pravo.
Inace osmisljeno da je da se pojave gradovi sa skoro svih kontinenata.Levo imamo Parz,desno Las Vegas ( inace moj omiljeni),desno pored Las Vegasa prekinuot ovom policom je Kuala Lumpur i pravo je NYC.
U opicu rada je to lepo prezentovano samo sto je rezolucija postera mala pa se ne moze jasno procitati.

Hvala svima i na kritikama i na pohvalama smile.gif)
Bukinjo
da, vidim sad NYC, nisam primetio Empire sb...

Sta me nisi razumela? da nisam pisao za dzabe, rado cu da pojasnim, dosta sam konfuzno zbog zurbe izneo misljenje.

Ovo je cetvrta godina? tako?

Da, takodje mi smeta ovoliki znak na ulazu, totalno je disproporcionalan i font je upitan.

Pozdrav
GAF_Marija
smeta mi sto ova stampa zajedno sa ovim podom daju iluziju prostora, a u plafonu toga nema. Ne mislim da si i plafon trebala da uradis u stapmi, samo da bude manje tvrd, "meksi".

nisam bas razumela na sta si mislo i da li si primetio da je plafon ceo ogledalo sto bi znacilo da kada pogledas gore ista je iluzija kao i dole jer se preslikava.

ova visina ti je omogucila da okacis beskonacan broj nekih jednostavnih visilica koji bi u odnosu na zidove levo i desno (koji su tu nebo) izgledali kao "zvezde", mislim da bi obogatila prostor dosta.

jasno mi je na sta mislis samo mislim da bi opeteretile inako vec prenakicene zidove ,pod i ostalo.mozda u onom delu iznad galerije jedino...

Naravno ok je tvoja kritika,kao sto rekoh uvek moze bolje,i ja sama nikada nisam 100% zadovoljna,ali treba biti realan pa kada je nesto generalno dobro dobro je kada nije nije smile.gif) a ti se nisi izjasnio
okmijun
...i dalje ne vidim sliku aj okaci ponovo jos jednom.
okmijun
CITAT (GAF_Marija @ Feb 23 2010, 16:53) *
domen mog prijatelja na kome su zakacene fotke je u kvaru,nadam se da ce problem biti otklonjen u toku dana smile.gif)

sta prijatelj ti drzi http://imageshack.us/ ????

smile.gif smile.gif smile.gif
GAF_Marija
ja evo sada vidim,ne znam da li je jutros bilo problema

sajt se zove svetnauke.org

smile.gif
2cool
interesantno, sareno, ali je problem u tome sto oko nemana cemu da se zadrzi jer sve vristi! poenta je, po meni, u kontrastima npr. (banalizujem) crno na belom, rapavo na glatkom, metal na drvetu.... jer to oko najbolje "pamti". toliko od mene smile.gif
P.S. obrati paznju na opciju za kameru "apply camera correction" smile.gif jer su vertikale krive
GAF_Marija
hvala na savetima
okmijun
CITAT (2cool @ Mar 6 2010, 16:21) *
interesantno, sareno, ali je problem u tome sto oko nemana cemu da se zadrzi jer sve vristi! poenta je, po meni, u kontrastima npr. (banalizujem) crno na belom, rapavo na glatkom, metal na drvetu.... jer to oko najbolje "pamti". toliko od mene smile.gif
P.S. obrati paznju na opciju za kameru "apply camera correction" smile.gif jer su vertikale krive

Da, to stoji, mnogo detalja, i mozak ne konta celinu, al to i nije toliko bitno, jer kada bi fizicki usao u ovaj prostor to bi bilo drugacije, za prezentaciju JESTE bitno, inace CAMERA CORRECTION jeste dobar al ne treba ni preterivati, jer i foto optika isto to pravi, inace render/ projekat 10/ 10 samo napred....
GAF_Marija
CITAT (okmijun @ Mar 8 2010, 00:08) *
Da, to stoji, mnogo detalja, i mozak ne konta celinu, al to i nije toliko bitno, jer kada bi fizicki usao u ovaj prostor to bi bilo drugacije, za prezentaciju JESTE bitno, inace CAMERA CORRECTION jeste dobar al ne treba ni preterivati, jer i foto optika isto to pravi, inace render/ projekat 10/ 10 samo napred....

hvala okmijun,ova podrska mi puno znaci smile.gif)
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.