Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Cena pripreme
Dizajn Zona > DZ diskusije > Massive Issue
era1
Interesuje me koliko bi naplatili pripremu za stampu, za sledecu stvar:

U pitanju je katalog koji je u sustini A4 fascikla (dva spojena A4 lista). Tu treba smestiti 20-ak slika, koje treba minimalno obraditi (kvalitet im je uglavnom ok), treba staviti nesto teksta (pola jedne strane, i treba osmisliti dizajn u skladu sa delatnoscu kojom se firma bavi.

Dobio sam ponudu iz stamparije, ali mi deluje skupo - 150e... pa hocu da se raspitam koliko to zaista vredi.

Izvinjavam se ako je tema vec otvarana, nisam nasao ni jednu svezijeg datuma.
Unapred HVALA...
lisa
Mozda je bolje da raspises mini konkurs za budzet koji imas. Ovako ces dobiti samo pausalne odgovore.
okmijun
Nije puno, naprotiv dobio si vrlo vrlo povoljnu cenu. Sta vise skoro pa dzabe, dobar dizajn mora i dobro da se plati.
Christopher Carrion
150 - 200EUR
Leon
Zavisi koliko si brz, jer si trazio :
CITAT (era1 @ Jan 3 2010, 13:04) *
Interesuje me koliko bi naplatili pripremu za stampu, za sledecu stvar...

Tebi treba pripremas, ne dizajner.
Satnica dobrog pripremasa, operatera na racunaru je od min. 20e na sat pa na gore.
Ti sednes pored operatera i dizajniras. Njega nista ne pitas oko estetike, jer on je samo alat. Ako znas tacno sta hoces, imas pripremljene sve fotografije koje su naravno vec sredjene za stampu, svi tekstovi su OK i nema izmena, mozda i moze da te izadje i manje od 150e.
era1
CITAT (Leon @ Jan 3 2010, 21:19) *
Zavisi koliko si brz, jer si trazio :

Tebi treba pripremas, ne dizajner.
Satnica dobrog pripremasa, operatera na racunaru je od min. 20e na sat pa na gore.
Ti sednes pored operatera i dizajniras. Njega nista ne pitas oko estetike, jer on je samo alat. Ako znas tacno sta hoces, imas pripremljene sve fotografije koje su naravno vec sredjene za stampu, svi tekstovi su OK i nema izmena, mozda i moze da te izadje i manje od 150e.

Mislio sam da taj koji radi pripremu - osmisli i dizajn. Znaci treba da odradi ceo posao do stampanja.
Ok, zakljucujem da je cena koju su mi ponudili - OK.

Puni hvala svima na odgovorima!
nesa69
Dobro si zaključio :-)

Dali su ti dobru cenu sa obzirom da treba da odrade komplet posao oko dizajna i pripreme, i takođe da štampaš kod njih i da takođe treba da ostaneš njihova zadovoljna mušterija.
era1
Hvala svima na odgovorima i veliki pozdrav!
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.