CITAT (istok @ Oct 12 2005, 10:59)
Postoje i mnogo okrutniji načini da se plejer zakuca

Izvini ako sam upao na ovu temu, ali moj kod je potpuno player-safe... Nisam imao nameru da te miniram, a najmanje sto mozes da kazes je da kazes "ok, hvala" umesto sto govoris da komplikujem i da zakucavam plejer. Frakcionalni pokreti ne mogu, ponavljam,
ne mogu da zakucaju plejer! Zaista mi nije jasno o cemu govoris. Uostalom, u zivotu i forumu covek stice vremenom neki kredibilitet, jel? Kad smo kod foruma, mislis li zaista da sam urednik zbog toga sto pravim komplikovan i nebulozan kod?
A sto se komplikovanja tice, moj kod je za nijansu funkcionalniji i zato je malo duzi.. Ako nikom ne treba, to je ok -- ne morate ga upotrebiti, ali stojim iza toga da je fraza "taj kod zakucava plejer" losa za zapocinjanje konstruktivnog razgovora.
Tehnicki:
Moj kod nije postavljen na event-modelu, vec na timeline-u. To znaci da mu je neophodno da iterativno proverava stanje misa, tempom koji diktira FPS filma. Generalno, Flash ne moze reagovati brze od ovoga, zato sto je osvezavanje u oba slucaja prouzrokovano ulaskom u sledeci kadar. Event-based model je nesto bolji zato sto ne opterecuje film pokretanjem playheada koji dovodi do varijacija u grafici i/ili kodu...
Bas zbog toga postoji ovaj safeswitch koji zaustavlja animaciju:
CODE
if(gfHold) {
if(_root.skrol1.linija1._x < MAX_MOVE) _root.skrol1.linija1._x += FRAME_STEP;
} else {
stop(); // <- ovde
}