Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: (RAD) Arch i jos ponesto
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
erorrijus
Pozdrav,
evo neki sitni radovi koji su se u poslednje vreme skupili,nesto za Solid rain nesto kao demo zakliente i sl .
Najvecim delom u pitanju je Max, Mental ray, malo shopa.

Naravno, nije potrebno mozda da se kaze, ali komentari i POHVALE su uvek dobrodosli.

Pozz

E.
erorrijus
Sta bi narode? Ljudi se nagledase i.... nista.
Ni rech komentara; lose.. gadno.. dobro.. ovo ono..
Bice da nisam nesto omiljen.. dry.gif
Ajde ljuudii.. ko boga vas molim.. znam da ovde ima jos dosta bunara, ali bacite nesto i u moj.. tongue.gif

Pozz
dzon
Lambo je dobar,uradi vishe varijanti boja,metalik sa crnom mat felnom npr..Ovo ostalo moras jos da doradis....
Che che
Aj kad niko nece, evo ja cu reci...
Shto bi na fotografiji rekli "ponekad je komentar i kad nema komentara"....
Mislim da se predugo ovim bavish da bi neshto ovakvo kacio... Osim ako ovo radish iz puke zajebancije a u zivotu lebac zaradjujesh na totalno drugi nacin. Onda je ok... Mada i to...
erorrijus
CITAT (Che che @ Aug 13 2009, 18:24) *
Aj kad niko nece, evo ja cu reci...
Shto bi na fotografiji rekli "ponekad je komentar i kad nema komentara"....
Mislim da se predugo ovim bavish da bi neshto ovakvo kacio... Osim ako ovo radish iz puke zajebancije a u zivotu lebac zaradjujesh na totalno drugi nacin. Onda je ok... Mada i to...

Pa iskreno, ovim se bavim, generalno vizualizacijom.. i par od ovih gore radova su bili draftovi za kliente, cisto da se prikaze pravac u kom bi moglo da se krece. Znachi ovo mi je donelo pare vec. Naravno nisu to top-noch finalni radovi, ali odrade posao.
Naravno, hvala za komentare.

Che che
Pa daj da vidimo te finalne....
Sve je mnogo tamno... Pogledaj malo neki tutorijal... Ubaci neka svetla u prostor... U prozore... Ovo mi izgleda kao da si stelovao scenu exterijera pa bez izmena ubacio kameru unutra i srendao... Treba tu da se u prostor ubaci mnoogo vishe svetla...
Lambo je ok... ali samo za pocetak... Trebalo bi izmaterijalizovati svu pozadinu, srendati sa boljim setovanjima... Onda bi bio pristojan....
Iskreno, rad je ok za nekog ko je tek poceo da radi... Tebe znam da se cimash ovde jako dugo.. cak smo se i licno jednom upoznali... znam te josh sa one stare zone... I stvarno mi je zao shto ti dajem ovako grub komentar... Stvarno jeste... Ali, za tvoj staz trebalo bi da je to mnooogo bolje... Trebalo bi da svetlom baratash mnogo bolje...

CITAT (erorrijus @ Aug 11 2009, 18:44) *
Pozdrav,....

Naravno, nije potrebno mozda da se kaze, ali komentari i POHVALE su uvek dobrodosli.

Pozz

E.

Evo bisu sad josh brutalnije iskren...
Mislim da je krajnje neukusno da uzmesh evermoushn scenu i da je bez ikakve izmene nekome pokazujesh... Shto bar nisi ostavio setovanja scene....

Cak i da to pokazujesh nama ovde nije ok.... Kamoli da to radish kao rad nekome....
Jedino ako mislish da si kao napravio neku super atmosveru... ali mislim da nisi....
ericmilos
Ne znam odakle da pocnem... ali ajde par komentara...

SVETLA!!!! to prvo... nekako ti je sve mutno i deluje prljavo... sve je zbog osvetljenja i uglova kao i Skylight je totalno ne prirodan.. ili ga nema u opste.... nemoj pogresno da me razumes samo ti govorim sustinu tvojih gresaka...

Malo sam tvoje radove pecno u PS, ali samo ih otvorio i malo izostrio... tako ti trebas da dobijes na zavrsnom Renderu..

Nisam poznavalac MR... ali sto se tice Vray-a imas fenomenalan tutor online na CGAreni...

Studio Lighting in Vray

koji je odlicno odradjen sa problematikom svetla i zavrsnim sredjivanjem u PS... za pocetak odlicna stvar... jeste basic ali mora od nekle da se pocne...

pozzz i puno srece... wink.gif
erorrijus
CITAT (ericmilos @ Aug 13 2009, 23:45) *
Ne znam odakle da pocnem... ali ajde par komentara...

SVETLA!!!! to prvo... nekako ti je sve mutno i deluje prljavo... sve je zbog osvetljenja i uglova kao i Skylight je totalno ne prirodan.. ili ga nema u opste.... nemoj pogresno da me razumes samo ti govorim sustinu tvojih gresaka...

Malo sam tvoje radove pecno u PS, ali samo ih otvorio i malo izostrio... tako ti trebas da dobijes na zavrsnom Renderu..

Nisam poznavalac MR... ali sto se tice Vray-a imas fenomenalan tutor online na CGAreni...

Studio Lighting in Vray

koji je odlicno odradjen sa problematikom svetla i zavrsnim sredjivanjem u PS... za pocetak odlicna stvar... jeste basic ali mora od nekle da se pocne...

pozzz i puno srece... wink.gif

Hvala na komentarima i sugestijama. Naravno sve se ceni! Sto se tice rendera samih, nisam ih dirao u ps/u bas puno, iskreno neki blur sam samo dodao i to je to.. Ne znam zasto, ali moje oko generalno ne voli kada sliku izostrim u ps/u, nemam pojma zasto, da li je neki licni stil ili sta je vec, ali nesto volim kada su meke ivice i sl.. moguce da se tripujem pogresno.. nista, poreadice se na tom delu.. Hvala svakako na linku i komentarima.

@Che che /
Sto se tice gotove scene to mi je bilo brze resenje za klienta jer je trazio da to odradim tu skoro ispred njega.. scenu sam imao na laptopu pa sam tu potrosio nekih 30 min samo dok sam malo izmenjao stvari.. Gotova scena mi je kod drugog lika iz firme jer je on zavrsavao neke detalje, ali cim je posalje postovacu da vidite sta se desilo na kraju..

pozz

misha1
CITAT (erorrijus @ Aug 14 2009, 12:19) *
@Che che /
Sto se tice gotove scene to mi je bilo brze resenje za klienta jer je trazio da to odradim tu skoro ispred njega..

Ja imam prijatelje sto su intevjuisali ljude za posao koji su im kao svoje pokazivali projekte koji su radjeni u toj firmi u koju su oni isli na intervju...

Tako .... nisi sam u ovome smile.gif
ForuMan
CITAT (misha1 @ Aug 14 2009, 13:56) *
Ja imam prijatelje sto su intevjuisali ljude za posao koji su im kao svoje pokazivali projekte koji su radjeni u toj firmi u koju su oni isli na intervju...

Tako .... nisi sam u ovome smile.gif

^^ Vrh! I...jesu dobili posao? laugh.gif
misha1
he he smile.gif nisu... ali mislim da su likovi skapirali sta rade.

kada bolje razmislim ovo je super fora:
odes kod klijenta i izvadis 10 evermousn dividija i trazis da tip izabere scenu i onda je to odmah ispred njega izmasakriras i dodas miljeje i piksle... izbrises gong i kinesku sliku i kliknes render i... smile.gif
erorrijus
CITAT (misha1 @ Aug 14 2009, 11:56) *
he he smile.gif nisu... ali mislim da su likovi skapirali sta rade.

kada bolje razmislim ovo je super fora:
odes kod klijenta i izvadis 10 evermousn dividija i trazis da tip izabere scenu i onda je to odmah ispred njega izmasakriras i dodas miljeje i piksle... izbrises gong i kinesku sliku i kliknes render i... smile.gif

Ikreno, nisam ponosan na resenje, jer vise volim da se cimam sam oko detalja i trazim resenja, medjutim kada pocnes ovim da se bavis za pare, znaci za zivot, potezi ovakve vrste nekako dodju po default/u po principu, snadji se kako umes i znas, jer opet znas da ima jos par firmi koje potenc. mogu da ti uzmu posao, znaci brzina je vestina, a naravno i sam nastup. Lik je voleo moj pristup projektu, i verujem da mu je trebalo samo malo da napravi odluku.. Nema on tu sada 3 dana da mu ja radim neki sketch, vec nesto konkretno te vrste, znaci> znadji se i uzmi pare.
Tu se dele stvari na svoje puteve, ono sto volis i ono sto moras. Ja volim da modelujem, to pre svega pa onda ostalo. Ne volim da se cimam toliko sa osvetljenjem, ali radi se. Kada je nesto za svoju dusu radjeno, onda imas vreme i raspolozenje, inicijativu, kreativnost. Kada radis za pare, za klienta, njemu je sve u ciframa, i end result. tada moras da radis kako ti je receno i mozda ako imas sanse da se poslusa i tvoje misljenje.. ali ne tako cesto.
Znaci losa ili ne losa ideja.. snasao sam se i tako idemo dalje... wink.gif

Pozz
boomtown.cowboy
Bez obzira na sve, meni se svidjaju ovi eksterijeri, tripujem maketarski duh u njima
cybergirl
I ja sam intervjuisala ne jednog nego par ljudi koji su mi pokazivali gotovo neizmenjene scene iz evermoushna laugh.gif Jedan lik je odabrao bash ovu da poshalje u portfoliju laugh.gif Posle me boss pitao sta im fali, pokazali su nam dobre primere i imaju diplome sa kojekakvih kurseva (koji ovde znaju da kostaju i po par hiljada evrica...al dzaba kinta, posle par intervjua sam ukapirala da ne treba ni da citam te podatke o kursevima u biografijama koje su nam stizale)

Tada nisam znala za zonu, ali samo da vam kazem da su vasi radovi ovde mnoooogo bolji od tih koje su nam pokazivali kandidati! Btw, posle par meseci potrage za odgovarajucim kandidatom mesto se zatvorilo jer realno nismo imali potrebe za njim a neke kolege su priucile sketchup. Ali posto ofis stalno povecava obim poslova (i broj zaposljenih) postoji mogucnost da se u jednom trenutku otvori mesto za taj profil (architect-digital modeler), u tom slucaju vas obavezno obavestavam, bas bi mi bilo drago da dovedem nekog zemljaka ovde smile.gif. Naravno posto prethodno otpadnu kandidati Grci i oni sa znanjem grckog, odlican engleski je obavezan, srpski pasos- otezavajuca okolnost, mada nadam se da ce dotle mozda i Srbija uci u eu smile.gif

Erorrijus (izvini za off) svidjaju mi se prva dva rada. Ovo sto pricah o snalazenju je ok mada ne znam kom to klijentu i za sta treba gotova scena iz evermotiona pa da si se ti tako snaso blink.gif
ddd s
^^
evo ja da se prvi prijavim na listu cekanja za posao !
Ja ni ne znam sta je taj evernotion, evetnotiom ili kako vec ... a znam i da radim Word i Exel
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.