CITAT (velox @ Jul 17 2009, 00:49)

Evo problema....prvo sto mi pada na pamet je npr, to da su mi cajnici upadali u zidove i pod. Ja sam postavio deflektore na auto grid foru, ali su mi cajnici potanjali za celu polovinu.
Jesi li probao da čajniku (emiteru) spustiš pivot point na dno? Da ne bude u sredini.
Inače mislim da ti je za ovakvu scenu rad sa partiklima nepotreban. Cool su partikli i sve i moglo bi to da se donekle izvede, ali opet bi ti ostao problem oko istovetnosti svih partikla (a verovatno si hteo da se svaki partikl (čajnik) pomalo drugačije ponaša od ostalih).
Ne ne... ja bi ipak to ručno animirao. Mada bih koristio bend, twist, sqaush, strech modifiere, a ne FFD (sad, ne kažem da je FFD loš, nego ja jednostavno nemam naviku da ga koristim).
Eh da.. animirao sam i ja čajnike, davno
http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...c=29773&hl=Radio sam ja neki tutorijal za partikle (mada su u pitanju bile lopte) kako odskaču... kao gomile lopti bačene na košarkaški teren, al' sam ga obrisao slučajno.
(aj ako neko ima taj moj tut nek' okači ako nije problem)

mogu li za jedan odredjeni partikl da linkujem kameru?

Nemam pojma.
Mislim da ne može, a i ako može, potreban bi verovatno bio neki scripting.

2. Jednom teapotu sam dodao ffd modifajer, kada animiram one njegove control point-ove..uopste mi se ne pojavljuju keyframeovi??? Zajebao sam nesto verovatno...ali nikako nisam uspeo da ih vidim.
hmm... kod mene (3ds max 7) se vide bez probema key frameovi.
Jesi li pogledao da li ih ima u curve editoru?