Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: uvezene varijable
Dizajn Zona > Tehnike > Flash
ivanhoe
setujem externo vrednost nekih varijabli pomocu javascripta i flash metode setVariable.. npr :
CODE
moj_film.setVariable('/:foo', 'bar');

ako sad u flashu dodam dynamic text i povezem ga sa variablom foo, ispisace se 'bar', to jest to sve lepo radi..

medjutim, ne umem da pristupim ovoj promenjivoj iz actionscripta. Probao sam i sa samo foo, i sa _root.foo, i sa _level0.foo i stalno dobijam undefined, sto ce reci da joj ne pristupam dobro... da ponovo kazem dynamic text polje je lepo prikaze, sto znaci da setVariable uradi posao kako treba...inace radi se actionscriptu 2.0 i flashu 7..

jel ima neko koga ne mrzi da mi ukratko isprica kako funkcionisu namespaceovi u flashu, ili bar ovaj konkretni slucaj, ustedeo bi mi puno truda.. dry.gif
syndrome
Pa u principu scoping u Flashu je veoma intuitivan. Sve sto deklarises na nivou mc-ja postaje dostupno na nivou tog mc-ja, ali i drugim elementima hijerarhije preko struktuiranih poziva. Eksplicitna var deklaracija unutar funkcije pravi lokalnu varijablu koja umire kada se okonca funkcija.

Sad, nista mi nije jasno ovo sto si napisao, ali trebalo bi ovako da funkcionise:
- tretiraj main stage kao mc (sto i jeste)
- napravi dynamic text, i dodeli mu varijablu foo
- zatim negde na timeline (nakon sto se instanca teksta pojavi) stavi sledeci assignment:

CODE
foo = 'bar';

Stavi negde na poslednji frejm stop(); i probaj..

--
inace, mislim da je kod tebe problem u timelineu
the
pokušaj za probu da kompajliraš primer kao as 1.0, moguće da je ovo u pitanju, meni je as 2.0 u više navrata pravio neke nebuloze.
mada, ako imaš novi player (8), nije isključeno ni da njegova nova security pravila nešto komplikuju ako si stvar testirao lokalno sa diska.
ivanhoe
@syndrom: fora je da se promenjivoj setuje vrednost iz javascripta, kad je setujem u samom flashu, onda radi, to umem. Nego kad je setujem iz javascripta koristeci gore navedeni primer flash metode, onda ne umem da joj se obratim u flashu, da dobijem njenu vrednost.

A mora da se setuje externo, jer je fora da php popuni podatke iz baze, a flash ih prikaze, a zelimo da izbegnemo milion poziva serveru, nego da se sve odradi sa jednim html fajlom....

Elem resio sam problem tako sto sam umesto javascripta uzeo da koristimforu sa flashVars="foo=bar&nesto=drugo", pa tako prosledjujem vrednosti, jedina mana je sto to zahteva flash 6 minimum, al ajde...
syndrome
Da, da, sorry, nisam video da ima veze sa javascriptom.

Dok je liveconnect radio posao, sve je to radilo glat, onda ga je mozilla condemnovala. Ali cuo sam da Netscape 6 vraca taj koncept u igru.

I ja se zlopatim sa js:as komunikacijom u svojim projektima.. IE sam resio, ali FF je izgleda nemoguce resiti, a da ne gubi sync (pozivi kasne, tripuje se, i sl.)

Generalno, player za FF je jezivo sporiji od ActiveX-a. Testirao sam ga.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.