Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: trazim pomoc
Dizajn Zona > Galerije > Interaktivni dizajn
nnface
posto sam vec duze vreme zeleo da napravim sajt gde bi buducim klijentima pokazao svoje radove, odlucio sam se za wordpress, posto vidim da to ljudi najvise preporucuju, a posto nisam toliko vest u web designu, ne bih ni mogao nista bolje napraviti.

danas sam instalirao wordpress i krenuo da se igram. skinuo nekoliko tema, video sta sve moze da se menja, toliko puno opcija a ja ne mogu one najosnovnije da pronadjem sad.gif zato cu ja obrazloziti sta bi meni u stvari trebalo, pa makar da me uputite u kom delu control panela da obratim paznju...

- sajt treba da ima pet strana (cetiri "obicne strane" i jednu stranu za blog)
- na jednoj od te cetiri strane bi isao samo prikaz radova (uglavnom slike, za video cu jednoga dana vec sam pronaci, ako mi bude trebao) sto podrazumeva sto jednostavniji i lepsi prikaz slika, sa po malo teksta uz svaku sliku
- takodje, na jednoj strani bi stavio kontakt formu (forma se ispuni na sajtu, a poruka salje na moj mail) i eventualno neki dodatni tekst

pitanje je i da li je bolje ubacivati neke vec gotove teme koje se po netu mogu naci za wordpress ili od nule modifikovati celu stvar... nadam se da sam bio jasan, takodje se nadam da cete mi pruziti pomoc wink.gif

unapred se zahvaljujem!
treetiger
kad bi se malo citalo pre nego sto bi se kucalo, par postova nize smile.gif

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...mp;#entry749771
Nole
Pokusacu da ti objasnim sto krace,Koliko sam ja skontao na svom webu zelis da imas
Par Page-ova i jednu kategoriju.Ovako da bi stranice odnosno (pages) bili prikazane www.mojastranica.com prvo sto moras uraditi je ubaciti na widgetu sto zelis,ako zelis stranicu (pages) dodaj na widgetu akko zelis Kategoriju takodzer isto,Sad stranice kad pises one su odma prikazane na www.mojastranica.com dok kategorije nisu.Prvo na widgetu dodaj kategoriju,zatim klikom na write napravis kategoriju (ime te kategorije bit ce prikazano na naslovnoj stranici),sad kategoriju koju si napravio nece biti prikaza sve dok u nju ne dodas post.Postove znaci dodajes u kategorije naravno prvo ces selektirati u koju kategoriju zelis da se objavi.Komentare gasis takko sto prilikom pisanja posta na dnu imas cooment on sam ga iskljucis.Theme moze uredzivati ako poznajes css malo mozes promjeniti sve ....

Nemogu ti bas nesto struktno opisati,ali pomoci ovako mogu nekako evo pogledaj moj WP
http://www.bih-music.com
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.