Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Raspisivanje konkursa ili odabir "najpovoljnijeg rješenja/izvodjača?
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Arhitektura
pocetnica

Dakle, pokušaću najprostije reci sta me zanima, pa ako neko nešto zna o ovoj temi da me uputi.

U pitanju je idejno rješenje za uređenje trga u jednoj maloj opštini, u BiH, R.Srpska. Naime, prostorni plan uradila je jedna firma,po narudžbi opštine, i sad ta ista firma predložila je i rješenje za gradski trg na nivou urb.plana, i vjerovatno ce se to njihovo rješenje razraditi i kad dodje vrijeme realizacije usvojiti.
Mene zanima koliko je to pravno osnovano, i da li opština po zakonu mora da raspiše an.konkurs za izradu idejnog rješenja ili moze da naruči rješenje od neke firme??? Napominjem opet u pitanju je Republika Srpska.
Slabo, skoro nikako, nas ne upucuju u ovu tematiku na fakultetu, a u stvarnom zivotu i praksi nas ceka stosta, od bezlicnih rješenja do nezainteresovanosti gradjanstva...I naravno sve se opravdava "nedostatkom novca".

Zahvaljujem smile.gif
okmijun
Ako je javna nabavka ispod propisanog minimuma za javni poziv, onda je po zakonu, uopste arhi konkursi su vise stvar dobre volje raspisivaca i morala lokalne uprave, znaci cvrc gevezen zajn
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.