CITAT (dedadrda @ Apr 11 2009, 22:40)

Necu da govorim o renderu vec o samom projektu. Ne znam cije je to delo ali sve je za moj racun (i iskustvo, a nije uopste malo) mnogo brate kabasto, neko rece predimenzionirano. Ovo kosnici bi mogli da nose manji most.
Mnogo metala. Mnogo crnoga. Jel razmisljate ko ce da stane nogom na taj tamni pod kad upici 35° i vise? Koliko ce temperature da isijava i taj tamni pod i metalna konstrujcija? Ko ce da proba spava tu pa to ima da bude ko mikrovalna!
I jos nesto stepenice za vodu, ko izlazi iz vode izaci ce nekako ali ko proba da udje -e morace da se pomuci.
Ovde na ovom forumu sam se nagledao izvrsnih rendera (i ovaj spada u tu grupu) ali i gomile nepromisljenosti (da ne kazem nesto teze) kad su u pitanju projekti. Ako sami projektujete, dozvolite, savet: potrosite najvise vremena da predvidite sve lose sto moze da proizadje iz vaseg projekta u svim aspektima. Stavite se na mesto onog ko ce koristiti objekat koji ste projektovali. Zato tresite i mesite i cedite ideju dok je ne dovedete do necega od cega se sme raditi projekt.
False
nisam ni dizajner ni gradjevinac ali imam iskustva sa splavovima. i brodovima
konstrukcija mora biti sto cvrsca... to ne stoji na zemlji, jes da moze da se dogradi jos jedan sprat... ali stoji na talasima i ako se napravi da izgleda "elegantno" ugiba se ko blesavo sto je nezgodno ako ima staklene povrsine...,
pa makar da mu je korito za prekookeanski brod gravitacija i inercija cine svoje...
i krenuo sam da radim rad, upravo nakon razgovora za konstruktorima i majstorima...
True:
a po pitanju temperature, cim zadje sunce ondak se i ohladi, isto ko sto se i zagrejalo... ali stoji to sto si rekao
stepenice - za tetke sa "trajnom" ide poseban set pri isporuci splava, zasad u vodu moze i da se skoci...

sve u svemu, odgovara mi tvoj komentar.