Cao
Nemam me par dana, dobio sam zapaljenje pluca na motoru pa sam smorio zesce.
Nisam uspeo ovako kako je Albatros opisao, ne ide.
@pailhead, ne razumem kako ti nije jasno sta zelim da postignem ako si procitao sve od pocetka teme?
Ali evo najplasticnije: Zelim da pacijentu pomerim zube. Zubi se pomeraju u realnom svetu tako sto ja preko modela zuba od gipsa formiram plasticnu foliju debljine oko 1 mm. Folija se formira specijalnom masinom koja foliju razgreje a onda je kompresovanim vazduhom formira preko gipsanog modela zuba.
Ako ja tebi recimo zelim da pomerim sekutice koji su u teskobi za sada to radim tako sto uzmem testericu, isecem model i vratim zubice u pozeljan polozaj pa preko toga spustim foliju koju ti nosis par nedelja.
Problem sa ovim je to sto ako je pomeranje vece od 0.5mm svakih 2 nedelje moram da ti uzmem novi otisak sa novim polozajem tvojih zuba i da ih opet izlijem od gipsa, isecem model, poredjam rucno i napravim foliju.
Ovim procesom koji sam opisao ranije zelim da postignem 3 stvari:
1. Kada zube 'resetujem' u pozeljan polozaj pri rotaciji po vertikali moze da se desi da imam greske po horizontalnoj osi
2. Da postignem precizno i predvidivo pomeranje samo sa jednim setom otisaka.
3. Omogucim komunikaciju i razmenu sa doktorom koji se nalazi u 3 lepe.
Sve ovo sam manje vise postigao ali buduci da u maxu ne mogu da animiram popunjavanje medjuporostora koji nastaje kad zub pomerim ja to za sada moram da radim rucno u jos jednom programu sto mi oduzima strasno puno vremena kada se radi o pacijentu za koga moram da uradim 20 ak korekcionih folija u cugu.
Nadam se da je sada jasnije?