Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Rhino interpolacija izmedju dve krive
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
pailhead
Imam dve krive koje sam nacrtao u jednoj ravni u rhinu. Zeleo bih da uradim interpolaciju izmedju njih, odnosno da napravim nekoliko novih krivih izmedju.

Za sada se mucim sa loft -> rebuild surface -> extract iso curve ali ne cini bas ono sto bih ja hteo....

jel postoji nacin?
SreckoM
Mozda blend curve?
borisko
kakva ti interpolacijaa treba? za ono sto si opisao da ti treba, bas je dobar put kojim si vec krenuo
misha1
U principu moze tako da se uradi. Da li si probao da napravis surface nekim drugim nacinom? Na primer sa surface from curve network i da extraktujes curves iz nje? Postiraj screen grab pa cemo sigurno bolje da razumemo sta hoces.
COMBINE
mozda hoces:

Curve->Circle(Arch)->Tangent, Tangent, Radius ili Tangent to Curves

igr
Ne razumem kada kazes da si nacrtao krive u jednoj ravni. To bi na primer bilo ovo:

ili hoces da napravis povrsinu od jedne do do druge krive ciji bi presek na pocetku bio oblika prve krive, a na kraju druge krive,
sto bi ovako izgledalo:

s tim sto onda krive ne bi bile u jednoj ravni.

Nemam trenutno instaliran Rhino da se podsetim kako se to radi, ali ako je drugi slucaj u pitanju moze to i u maxu:

Attach obe krive; klik na Cross Section pa povezes pocetne tacke obe krive; Surface modifier; ConvertToPoly; pa sa Create Shape From Selection izvuces krive koje ti trebaju.

Ako je prvi slucaj u pitanju, ima skripta koja to radi pa javi ako ti treba.
Ronche
@pailhead: Stavi screenshot. Bice nam lakse da ti pomognemo.
Buca3
Curve From Object>Extract Isoparm ima da odradi posao,pre toga
napravis surface (dodas jos dve linije koje ce spojiti,zatvoriti te krive),
to odradis sa sweep2,bitno je da prvo izaberes "tvoje dve krive" a kao cross section izaberes nove linije,
nakon toga sa Curve From Object>Extract Isoparm interpoliras novih linija koliko ti treba....

Ovo radi u Rhino 2, mozda u ver.4 ima brzi nacin,nisam probao
pailhead
Hvala ljudi na odgovorima, digoa sam ruke jos sinoc od ove ideje za sta mi je ovo trebalo pa nisam dalje ni gledao zonu, al ajd da objasnim o cemu se radilo.

Hteo sam da napravim ponavljajuci patern koji se sastoji iz talasa koji se seku. Dakle napravio sam dve krive, i hteo da uradim interpolaciju izmedju njih. Medjutim, ako sam imao krivu A i B bilo mi je potrebno da uradim ponovo relaciju B -> A kako bi se to ponavljalo.

Uradio sam loft A->B->A, pa sam pokusao rebuild ali nije bas radilo kako treba, jer se ta srednja B gubila, odnosno dolazilo je do odstupanja iso krivih u odnosu na nju. Efekat koji sam hteo sam jednostavno dobio tako sto sam uradio dva lofta, A->B pa B->A i uradio rebuild na ta dva posebno.

Posle sam video da postoji opcija average curves.... nisam je probao ali pretpostavljam da je bas to ono sto mi treba.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.