Pozdrav!
1. Za internet vezu prosečne brzine vrlo je mučno otvarati sve ove fotografije. Nedovoljno su komprimovane.
2. Mislim da su fotografije su solidne i vredne komentarisanja.
Izdvojio bih 1. (a još bi bila bolja da je fotoaparat bio malo niže) 3. i 5. Možda i 2.
Fotografije 6. i 7. nisu uspele jer imaju previše elemenata koji izranjaju iz prevelike dubinske oštrine i jednolično osvetljenog celog predela po dubini. Da je bar prednji plan osvetljeniji, ili zadnji u nakakvoj magli - bilo bi daleko bolje.
Generalno mi na svim fotografijama smeta BOJA SNEGA. Jasno je da sneg može da poprimi boju od nekog svetlosnog izvora, ali ovde je sasvim jednostavno u pitanju dnevno svetlo - tako da sneg treba da je BEO! To mi jako smeta. Sneg mi izgleda prljav, i bolestan.
Na nekim fotografijama je veliko zasićenje bojama (4,5 i 9.) - dok se vidi da je ideja bila jednostavna kompozicija. Na 5. recimo. Kod te fotografije uz to nema ni neba. To bi po meni možda i bilo ok da je fotografija sasvim crno-bela sa poentom na ovoj "spirali". Ali ako su zadržane boje i to još naglašene - tj. gledamo realan svet - onda je neprirodnost boja greška koja se brzo uočava.
Moj skroman savet koji već može da poveća kvalitet fotografija je da se sve fotografije pojednostave na crno-bele ili još bolje po meni - svedu na 2-3 tona boja. A uz to - da obavezno sneg bude
beo!
Pozdrav