Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Prektis mejks prfikt
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ulična i urbana fotografija
Peccatum
Zato sam ja danas otisla na tvrdjavu dok je ovako magicno vreme ^^
Ja nesto ne mislim da imam nekog dara za ovu pejzaznu fotografiju,ali evo vam neke fotkice,pa kritikujte da znam sta da popravljam pre nego sto odnesem na konsultacije smile.gif
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
Nele
Pozdrav!

1. Za internet vezu prosečne brzine vrlo je mučno otvarati sve ove fotografije. Nedovoljno su komprimovane.

2. Mislim da su fotografije su solidne i vredne komentarisanja.

Izdvojio bih 1. (a još bi bila bolja da je fotoaparat bio malo niže) 3. i 5. Možda i 2.
Fotografije 6. i 7. nisu uspele jer imaju previše elemenata koji izranjaju iz prevelike dubinske oštrine i jednolično osvetljenog celog predela po dubini. Da je bar prednji plan osvetljeniji, ili zadnji u nakakvoj magli - bilo bi daleko bolje.

Generalno mi na svim fotografijama smeta BOJA SNEGA. Jasno je da sneg može da poprimi boju od nekog svetlosnog izvora, ali ovde je sasvim jednostavno u pitanju dnevno svetlo - tako da sneg treba da je BEO! To mi jako smeta. Sneg mi izgleda prljav, i bolestan.

Na nekim fotografijama je veliko zasićenje bojama (4,5 i 9.) - dok se vidi da je ideja bila jednostavna kompozicija. Na 5. recimo. Kod te fotografije uz to nema ni neba. To bi po meni možda i bilo ok da je fotografija sasvim crno-bela sa poentom na ovoj "spirali". Ali ako su zadržane boje i to još naglašene - tj. gledamo realan svet - onda je neprirodnost boja greška koja se brzo uočava.

Moj skroman savet koji već može da poveća kvalitet fotografija je da se sve fotografije pojednostave na crno-bele ili još bolje po meni - svedu na 2-3 tona boja. A uz to - da obavezno sneg bude beo!

Pozdrav smile.gif
umbra
Što se fotki tiče, Nele se baš potrudio i dao odličan komentar, sa kojim se u potpunosti slažem.
Boje su generalno najveći problem na skoro svim. Ako ih ne želiš pretvarati u c/b onda ovde ima puno posla u radu sa bojama i to selektivno, po kanalima, jednu po jednu. A sneg obavezno dovesti do bele, ili do tona koji je harmoničan ostalim. Ovako zaista dosta sirovo deluje.
Sve fotke su oko pola megabajta...nema potrebe, videle bi se sasvim dobro i da su 10x manje...a toliko puta brže bi se i otvorile...pozz
Peccatum
hvala vam na konstruktivnim komentarima!
potrudicu se da sledeci put ne brljam toliko sa PSom smile.gif
RUMUN
Fina serija, treca i cetvrta su prave biggrin.gif, sa petom bi se poigrao vise puta, deveta je simpa.
Peccatum
hvala smile.gif
i meni se najvishe dopada cetvrta smile.gif neobicna je skroz,ne pripada nekako seriji smile.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.