Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Force Field
Dizajn Zona > Specijalni forumi > 3D i modelovanje
Master Joda
Kako bi napravio nesto slicno kao u star wars,

evo ovako kao na ovo slici

pailhead
Deformisana geometrija i apsolutno cist prelamajuci materijal bez refleksija. Odakle je ova ilustracija?
igr
Mozes to u fotoshopu da uradis.

Prvo napravis selekciju na mestu gde ce ti se nalaziti force field. Moze da bude i malo veca od toga.

Zatim omeksas malo ivice selekcije. Select -> Refine Edge -> Feather (6px na primer)
Iskopiras tu selekciju u novi lejer sa Ctrl+C i Ctrl+V
Drzis Ctrl i kliknes na Layer Thumbnail (slicicu u lejerima) novog lejera da ponovo ucitas selekciju.

Ides na Filter -> Distort -> ZigZag, namestis dole Style na Out from center, Amount stavis na 100, a Ridges na 7 na primer, ali to po ukusu.

Ctrl+D da deselektujes pa uzmes gumicu i pobrises neke delove gde hoces da ti se vidi original slika, na primer na sredini Force field-a.
Uradis Flatten image i to je to.

Ako budes radio na 3d nacin kako ti je pailhed opisao, stavi IOR refrakcije na neku manju vrednost, 1.1 ili 1.2 jer mislim da ce 1.6 biti jako. Eksperimentisi.

Let the Force be with you.
toma
Pailhead kako to mislis? Sta radis sa geometrijom?

ilustracija je iz nove igrice The Force unleashed cini mi se
Master Joda
Igra razbija, igrao sam je

sa google to je Star Wars Force Unleashed
LuckyBug
Ako treba da bude animirano,onda bi sve to pozadi bilo soft body,za still moze i PS.
Moze cak i deformacijama u postu da se postigne, nesto poput grid warp-a.
:HGT:
Jodo jel napravi bar enterijer za koji ti trebala zavesa???
Master Joda
@toma moze ripple, ili noise ili kako vec zelis
Master Joda
@ :HGT: radim, ovo mi nesto treba za maxu
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.