CITAT (artintact @ Sep 30 2008, 11:36)

...
pazi, ja ne znam da coveka savetujem nefunkcinalno.. ne vidim zashto moramo imati potrebu da znamo neku univerzalnu istinu, umnogome sve zavisi od licnih preferenci..
moj savet se bazira na tome da sam koristio i jedna i drugA telA (dovcifrena vs trocifrena), i uvek bi pre (ako imam $$) isao na dvocifreno iz mnogobrojnih razloga koji su mi bitni, a koje sam naveo..
to dakle JA tako mislim. Znam shta je MENI bolje.. Ne tripujem se da sam generalno "u pravu", ali ja bih recimo mislio da me neko pogresno savetuje da uzmem xxxD telo a mogu da uzmem xxD telo.. prosto, meni xxD MNOGO vise odgovara..
na kraju krajeva, tema je bila da li je razlika u ceni opravdana.. po meni jeste.. eto..

CITAT (artintact @ Sep 30 2008, 11:36)

Urbani mitovi, znam ljude koji su 350-icu zverski akali cirka 4-5 god. svadbarenjem i stokom - zavesica im nije ni trepnula
Znam i ja ljude koji su pali sa zgrade pa preziveli

.. no shalu na stranu..
Moram da ti kazem za ovo recimo da si samo delomicno u pravu. Svakako
nije sve to "urbani mit" kako ga nazivas.
Iako Canon kao kompanija ne propisuje duzinu trajanja zavesice, niti bih se ja licno oko toga najvise brinuo (mnogo drugih stvari mi je bolje kod XXD modela) ipak mozes da primetis da se u
zvanicnim Canon press releasovima provlace ovakve informacije..
evo ti i primer, vest kada je izasao 5D markII
http://www.usa.canon.com/templatedata/pres...917_5dmkii.htmlisecak
"...Professional photographers will also appreciate the enhanced 150,000-cycle shutter durability of the EOS 5D Mark II camera..."ovo nije ni xxD ni xxxD model, ali pokazuje tendenciju, slozicemo se.. za njega rekose da ima "enhanced".. zashto? pa zato shto je skuplja masina, za klasu iznad..
to nisu rekli ni za jedan xxxD model, a za xxD mislim da su objavili nesto slicno za 20D
mislim, ako se vec trte sa magnezijumskim kucistem, ocekivano bi bilo da za klasu bolje aparate opreme i kvalitetnijom oprugicom za zavesu..
mada, da ponovim, ovo su akademske rasprave, oko zavesice se ne bih ni ja brinuo, no, eto, nije sve "urbana legenda"