CITAT (brucosh @ Aug 29 2008, 09:13)

Imam neki render 4242x3000 piksela, namenjen za stampu na 100x70cm...
Render je regularno zavrsio u Vray frame bufferu, bez gresaka...
Kad pokusam 'save' izbaci mi gresku iz naslova teme, bez obzira na format...
Jel mogu ovo nekako da spasim, ili moram ponovo da rendam preko vray region pa da lepim u PS-u (ovo bih da izbegnem ako moze)... ?
2009, 1.5 SP2, XP 32-bit
Svaka sugestija je dobrodosla a dosta je hitno...
Hvala...
P.S. Da li prelazak na xp-64, ili vistu resava bar ovakve gluposti?
Uskoro bih da predjem na novi OS, pa me interesuju vasa iskustva... Koja platforma mi je najpouzdanija za rad?

Haha, ja sam jednom imao takav problem, na Max6, ali mi se to samo jednom desilo i to bas sa jednim velikim formatom. E sad posto mi je bila malo zesca frka, a render je trajao oko 10-tak sati, citavu noc, a ujutru je trebalo predati rad, primenio sam neverovatnu tehniku. Mozete je nazvati po meni
Frame Bufer prozor sam maksimizovao, postavio prikaz na 100%, Krenuo od gornjeg levog ugla slike i radio PrintScreen po segmentima i sve to posle pospajao u PS-u

. Sam sam sebi crkavao od smeha dok sam to radio. Al' je uspelo!
Posle toga mi se to nije ni jednom desilo.
E sad ovaj tvoj problem mi malo nije jasan. Imas fotku 4242x3000 piksela, a namenjena je za stampu na 100x70cm

Malo mi tu nije slicnan odnos. Jel iz te fotke isecas delove ili sta?
Probaj jos jednu stvar. Cesto mi se desavalo da mi sam "okrugli" format pravi problem. Npr 1200x1000, 4000x3000... Uzmi pa ga malo zbuni. Ovu drugu stranicu stavi na primer 2989 i proporcionalno smanji i prvu stranicu. Veruj mi ja sve rendere radim sa tako nekim slb formatima, npr 1735x1243, pa posle sa resize u nekom od programu za obradu slika dovedem na potrebnu meru. Ne znam zasto ali gomilu bagova sam tako uspeo da resim a da nemam blage veze zasto. Jednom sam tako radio jedan render od cca 10.000 poligona. vray je pucao kao lud pri renderu formata 2100x1600. Kada sam mu zadao 2099x1599, odradio je render za tili cas

Kako? Zasto? Nije me briga ako radi