Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Pozicioniranje Elemenata i Pop up
Dizajn Zona > Tehnike > Client scripting
stalja
Ovako

Radim prijatelju neki site za firmu i sve mi je lepo ishlo dok nisam doshao do ovog dela

http://www.coderesidence.com/javor/ponude.html

Poshto cu ovde stavljati preko 27 tipova kuca, iliti 27 linkova hteo bih da elementi budu pozicionirani sa leve i sad desne strane.

odprilike ovako neshto

Druga stvar je shto bi stavio je otvaranje pop-up prozora na svakom linku [uradio sam na linku vec]

Ja sam reshio pop-up, nego bi hteo da mi se prozor otvara na centru, a ne u gornjem levom uglu kao i da u samom pop-up-u imam link preko koga mogu isti da zatvorim.

Nalazio sam neke java skripte za zatvaranje pop-up-a, ali uglavnom mi vecina nije htela da radi ili ja neshto nisam namestio kako treba.

Hvala unapred
Gosevski
Sto se tice prvog problema...napravi u css npr class pod nazivom kolona. Ispisi osobine koje hoces i stavi u osobine float: left;
Znaci nesto ovako:

CODE
.kolona{
float: left;
}

a html

CODE
<div class="kolona">PRVA KOLONA</div>
<div class="kolona">DRUGA KOLONA</div>

Sto se tice drugog problema, bolje ti je da koristis lightbox...estetski je lepsi, otvara se na sredini, i ima link za zatvaranje. Takodje preko njega mozes da napravis i galeriju koja je mozda tebi i vise potrebna. Na liknu koji cu ti dati imas sve...uputstvo za koriscenje, razliku u kodu ako je galerija ili ako je samo jedna slika...

LINK
stalja
To je to, reshenje ispred nosa koje sam mashio zbog jednog </div> manjka smile.gif

Lightbox odpada kao reshenje poshto moram da kucam i neke podatke u istom. Da imam sliku sa podacima ja bi to odavno reshio sa lightboxom.

Ovako cu morati pored slika i neke informacije u html da stavim [optimizacija za dial-up u 2008 mi nikad nece biti jasna :/]
vili
Trebalo bi da moze i to da se sredi sa lightbox-om
stalja
Mali bump teme

Imam problem sa kreiranjem liste

npr ocu da mi info iz elemenata u listi budu u istom redu

primer:

Pera Peric............................1
Pera Peric2..........................2 <- da brojevi 1,2,3 budu u istom redu.
Pera Peric3..........................3

Nabrzaka sam sklepao listu koju ocu lepo da sredim [neuredno mi 'vako]

http://www.javor-inzenjering.rs/tipovi/tip117.html

Prevrnuo sam w3 schools i google al' nikako da nadjem ono shto mi odgovara.
vili
svakom elementu u listi dodeli levi floating (preko spana na primer), a infou desni floating (isto npr. preko span-a)
stalja
Kupicu ti sredstvo za poliranje punta biggrin.gif
vili
Moze wink.gif
stalja
evo opet josh jedan bump [necu vishe biggrin.gif]

Site je koliko toliko pri kraju ali imam jedan problem

Naime drzao sam dotichni na svom hostingu dok sam eksperimentisao kako radi preko dial-up-a i sl.

I sad kad je prebachen dotichni na svoj hosting, google se uvatio mog hostinga pa ne mrda. [kad se srchuje Javor Inzenjering on mi prebacuje direktno na stari link]

Stavio sam maltene na svaku html stranu meta tagove

CODE
<META NAME="Keywords" CONTENT="javor.inzenjering">
<META NAME="Description" CONTENT="Izrada montaznih kuca">

medjutim google se uvatio mog hostinga [izbrisao sam ga]

Znam da se ovo vishe tiche SEO pitanja.

Chuo sam za google spydere i neke metode koje se podeshavaju za bolji srch [tipa h1 tagovi i sl.] ali nikako da nadjem ono shto mi odgovara, i da li moze neki tip kako da ga nateram da pochne da srchuje ono shto mi treba [javor-inzenjering.rs]?
vili
Mozda ti ovo pomogne:
Requesting removal of content from Google index
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.