Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: CMOS battery
Dizajn Zona > DZ diskusije > Hardver
pic@
mozda tema nije za DZ ali treba mi pomoc.
kratko: da li cu izgubiti podatke ako zamenim cmos bateriju?!?
kodi
genijalno....

koje podatke?
na cemu ces da zamenis bateriju?

obichno odgovaramo na ovakva pitanja bez problema, ali nas kolega koje je vidovit je trenutno na godisnjem odmoru...
pic@
CITAT (kodi @ Jul 22 2008, 18:02) *
genijalno....

koje podatke?
na cemu ces da zamenis bateriju?

obichno odgovaramo na ovakva pitanja bez problema, ali nas kolega koje je vidovit je trenutno na godisnjem odmoru...

biggrin.gif
1.podatke sa hardiska..
2.motherboard nf7-s....pametnice moja.

pusa!
kodi
-podatke sa diska neces izgubiti.... (omg, lol)

-ja sam musko wink.gif
vili
Zamenom baterije ces izgubiti jedino podesavanja iz BIOS-a sto i nije neki problem.

Btw, zar je toliko tesko procitati opise foruma pre postavljanja teme?
pic@
CITAT (vili @ Jul 23 2008, 09:46) *
Zamenom baterije ces izgubiti jedino podesavanja iz BIOS-a sto i nije neki problem.

Btw, zar je toliko tesko procitati opise foruma pre postavljanja teme?

u pravi si vili , propustila sam forum za hardver , nemoj da me upuca$ smile.gif
jedno pitanje: kakvo mi$ljenje ima$ o xp-3 verziji windowsa i da li ce praviti probleme ako ga instaliram , imam nf7-s mother board , nforce2 ultra400 i procesor AMD athlon™.....hvala
vili
Pa pazi (verovatno mislis na XP SP3), ja imam desktop masinu sa takvom konfiguracijom i na njoj XP SP2 i to sve jako lepo radi i ne vidim ni najmanju potrebu da stavljam SP3. U principu, kod softvera je pravilo: ako sve dobro radi, ne instaliraj novu verziju!!! SP3 instaliraj samo i jedino ukoliko nudi ispravku nekog baga koji te muci sa sadasnjom verzijom. Naravno, ovo govorim iz prostog razloga sto je tvoja konfiguracija stara 4-5 godina i najverovatnije bolje radi sa operativnim sistemom iz tog perioda nego sa nekim koji je nov.
jovbranko
Nema veze sa ovim konkretnim problemom, ali CS4 traži XP sa SP3. Čisto da znate. Bez njega ne može da se instalira...

Pozdrav.
pic@
virus mi izjeo xp pa je dobra prilika da ga pregazim ( preformatiram ) sa sp-3,
cs-3 nece da mi se instalira na xp sp-1.....probacu pa sta bude.....hvala....javljam $ta je ispalo. rolleyes.gif
vili
Ja sam i dalje za XP sp2.

@branko: sto se cs4 tice, mislim da ce proci jos neko vreme dok ne pocnem da ga koristim (sto se sa cs3 pokazalo kao dobra odluka wink.gif)
pic@
...zamenila bateriju ,izgubila bios podatke.

po$to ga upalim iz nekoliko poku$aja ,izbacuje sledeće:

secondary ide chanel no 80 conductor cable instaled
CPU is unworkable or has been changed please recheck cpu soft menu

inače po$to izadjem iz BIOS-a neće da restartuje već vegetira tj. ne dešava sa ništa.
ponovo upalim računar "na kurblu" i shvatim da sada radi na 1.09 ghz , pre ovoga je radio na 1,83 ghz.
Da li ovo ima veze sa izgubljenim BIOS pode$avanjima ........moze li neko da mi ih napi$e ili bar ostavi pouzdan link.
da ponovim motherboard NF7-s nForce2 Ultra 400 , procesor AMD athlon™.
nadam se da neću morati da kupujem nov procesor!
vili
Update BIOS-a.
Evo, ovde imas i da downloadujes i objasnjenje kako se radi: BIOS update, samo proveri prvo da li ti je ploca v1 ili v2 (imas bios za nf7-s i za nf7-s v2)
boric
У БИОС уђеш, подесиш у СОФТ МЕНИју на колико ти ради процесор, Ф10 (илити сејв енд егзит).
Тек тад би требало да ти проради машина.

Ово за кабл, значи да имаш обичан матори ИДЕ кабл (40-пин) уместо "финог" 80-пин.

поз.
xaver
SP3 za Windows radi bez problema. Masa ljudi po netu je prijavila ubrzanje samog UI-ja (interfejsa). Licno bih rekao da ubrzanja ima, mada je diskutabilno narvano posto je ubrzanje minimalno ako ga uopste ima.

Na stranu da li je brze ili ne ne vidim razlog dase ne instalira SP3. U njemu nema nista stetno

Nakon flesovanja biosa odradi "load bios optimized defaults" - tako ces svesti sistem na "default" i sve bi trebalo ad ti radi kako treba.
E sad ako hoces da oc-ujes ili da podesavas bios rucno mozes ako znas sta tacno hoces.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.