pre nekih mesec dana mi je riknuo airport ili sam bar tako mislio.
doduše, bilo mi je čudno da sistem normalno prikazuje signal mreže i da mrežne konekcije normalno funkcionišu.
jedina stvar koja nije šljakala je internet.
Network Diagnostic za airport konekciju je za poslednje dve stavke (internet i server) pokazivao off.
sasvim slučajno, pre neki dan probam i ustanovim da internet ipak prolazi kroz ovakvu mrežu i da određeni sajtovi šljakaju. ne mislim da je to važno ali kada već pišem... zona je šljakala, b92 blog takođe, ali svi ostali (uglavnom strani) sajtovi koji su mi dnevna destinacija ni da mrdnu... no connection. ista stvar je i sa mail klijentom. neće...
naravno, padne mi na pamet da je negde na mašini uključen neki jebeni proxy za airport... pročešljam sve iz internet i sharing sekcije system preferences panela... ništa - sve normalno, kako je uvek i bilo.
čekiram i network sekcije iz onyx-a da vidim da nisam tamo možda nešto slučajno... i ništa, sve normalno i ok.
generalno, od paljenja book-a pre 5-6 godina mi sve stoji na automatic-u i ja (svesno, koliko znam) nisam nikada išta menjao.
jedina promena na sistemu u poslednjih mesec-dva je instalacija novog firefox-a.
ima neko ideju?