Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Crveni
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Makrofotografija
froger
Ajmo malo konstruktivne kritike.

Probao sam na dva tehnicki potpuno razlicita nacina da odradim isti motiv. Sta vam izgleda bolje.

Evo posto su me grdili ostavio sam EXIF wink.gif

JBG (skraceno od Jedinstveni Beograd), ima ljudi koji su na modemu pa sam racunao da im smanjim gnjavazu oko daunlouda.
dominocoop
Druga mi se više sviđa. Crvena linija tela (kontrast u odnosu na zeleno) vodi do glave wink.gif
nkls
konstruktivne kritike na skoro 40° nemojte molim vas gospodine Frogeru, nemojte biggrin.gif

znaš šta. teško je stvarno [meni barem] reći nešto konstruktivno jer f22 i f5.6 daju sjajne ovde rezultate. lepe su ti obe. ova na 22 je lepa zato što je cela, ali to nije nešto važno. lepa je buba, vidi se, čista je, lepe boje, sa pozadinom se uklopila. ja bih ovo nazvao i skratio ovako: daljina i blizina i otvorena-zatvorena blenda su u rukama gospodina frogera odradile posao efektno. smile.gif
Eegorr
i ja danas skoknuo do VRO, i slikao neke bube, ali sve ce to na delete...
Moram da si pazarim neki makro ili bar close up ili stagod samo da malo kosta tongue.gif
Alexey
Pa pazi, iskreno-lepe su mi obe,svidjaju mi se i boje i sasvim pristojna ostrina(a bogami i bokeh),mozda sam i ja vise za drugu ali prva je za dlaku iza nje.Mislim da ti f/22 donosi vise stete nego koristi zbog vec prezvakane difrakcije.Vec posle f/16 dolazi do ozbiljnog pada ostrine,to se  pogotovo primeti kod opticki losijih objektiva.Ja sa mojim makro objektivom gledam da ne predjem f/16, uglavnom sam na f/11 ili f/13.
smena 8
Druga je mnogo bolja, još samo malo i na vrhu si.

Stari vuk, zna znanje... smile.gif
IxMaster
Meni se druga više dopada.
Na prvoj mi se ne sviđaju neoštra krila, ne sviđa mi se to što je insekt odsečen,nekako mi je kontrast nedovoljan.
E sad, na drugoj mi je sve to mnooogo bolje i lepše. Dovoljno je oštro, lepo ukadrirano, sviđa mi se kontrast crvene i zelene...
Pozdrav smile.gif
duleasja
Dobre obe ali prva mi se vise svidja wink.gif
Lepo si iskoristio dan, sreca pa nije bila vrucina biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
pozz
Eegorr
Takodje, prva. Druga je sterilna nekako. Dobra ali nije wow, ako razumes.

@duleasja: Sta zna dete sta su 35 stepeni u hladu smile.gif
froger
Fala narode na lepim recima. Da, bilo je juce bas vruce i sparno ored reke. Vise me je nerviralo jako sunce. To bas nije vreme za makrofotografiju.

Sto se fotki tice i meni se prva vise svidja, mada ima tu jos mnogo da se radi, pa da budem sasvim zadovoljan fotkama sa terena.

Bilo je i tica ali malo, i nisam imao dobru priliku za fotkanje. Doduse samo sam gledao u vilin konjice ko zna pored cega sam sve prosao a da ni video nisam.
Miljko KG
Dobro je, Frogeru. Mislim da bih ja obrnuo blende za ove dve fotke, odnosno, vise bih je prevrnuo za ovaj krupniji kadar konja. Ne sugeriram da tako treba i ti, nego sam malo zbunjen blink.gif . Dobre fotke, ova zivotinja je zahvalna za fotkanje, odlicne su boje.
nkls
a, nikola. što te nema ovdje s' nama? di su zmije, di su bube, a, a? biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.