Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: My latest design:)
Dizajn Zona > Galerije > Grafički dizajn
cleaner55555
Pozdrav svima,
Juca sam dizajnirala naslovnu stranu sajta koji ce promovisati borbu protiv astme u US. Pokretac svega je moj partner Shannon Briggs ( mozete ga videti na fotografiji:)) Znam da ste svi uglavnom otputovali ili ste u prirodi...za razliku od mene koja se ubijam za kompjuterom kao i uvek:(, ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrene:)

Maja

johnny.
Ovako ne znamo. cool.gif
cleaner55555
CITAT (johnny. @ May 1 2008, 20:27) *
Ovako ne znamo. cool.gif

Sajt mora da izgleda komercijalno i bio je u pitanju custom design, uz neke male sugestje sa moje strane...koliko mi je bilo dozvoljeno. Shannon nije glup bokser koji voli jake boje i zlatne lance, vec dobar poslovan covek, svestan sta tamo prolazi. Cilj je da sajt bude posecen i da zainteresuje prosecne amerikance. To sigurno nisam mogla sa Pikasovim ili Rembrantovim stilom:P
Zeka
Pa moram priznati da me taj ogromni kolaz nikako ne asocira na nekakvu humanitarnu akciju! Ali uopste! Mislim da pristup problemu nije dobar. Akcenat treba da bude na borbi ali kojoj? Protiv astme? To se ne vidi na prvi pogled. Razmisli o tome. Naslov je nazgrapno velik i font bi svakako menjao.. Toliko. Poz.
DYNABLASTER
meni licno ovo izgleda ko de se neko dete igralo u photoshopu, pricam iskreno necu da lazem, pozadina je blaga smejurija, a slova nisu losa ali je sve nekako staticno i taj deckonja shannon je opet nekako u pozadini i mrsti se ko seljak, sto znaci da bih ga ja prebio kad bi me napao, treba da se slika u drugoj pozi i bio bi veca faca, kad ga vidim mogu samo astmu da dobijem, i u drugom je planu, a ne treba tako nego da bude u drugom planu ali ne tako ocigledno, ova fancy slova ispadose najvaznija od svega a ne vidi se glavni smisao, i te funky sf efekte ne bih bas na tu foru, nego ovo je sve u svemu papazjanija
cleaner55555
CITAT (Zeka @ May 1 2008, 22:58) *
Pa moram priznati da me taj ogromni kolaz nikako ne asocira na nekakvu humanitarnu akciju! Ali uopste! Mislim da pristup problemu nije dobar. Akcenat treba da bude na borbi ali kojoj? Protiv astme? To se ne vidi na prvi pogled. Razmisli o tome. Naslov je nazgrapno velik i font bi svakako menjao.. Toliko. Poz.

Kao sto sam vec rekla u pitanju je custom design...u prevodu sledila sam instrukcije, odnosno zelje klijenta. Najpre je u pozadini bila fotografija decaka...jer je cela akcija prvenstveno posvecena deci oboleloj od astme, sa rasirenim rukama. Posle toga je Shannon izricito trazio da stavim njegovu fotografiju i to u boji. Jer figura decaka je bila crna...nesto kao senka. Fight to breath je naslov i trazio je da bude upadljiv. Stavise zeleo je jos veci ali sam ga eto nekako ubedila.
Hvala ti za sugestije. Iskreno, najvise bih volela da sam trenutno na akademiji, da dizajniram postere za izlozbe i druge alternativne stvari, ali kada ovim pocnes da se bavis profesionalno i kada pocnes da zivis od toga, kada nestanu iluzije i snovi i probudis se u stvarnom svetu onda moras da radis ovako...nazalost.

Hvala ti jos jednom

Maja
cleaner55555
CITAT (DYNABLASTER @ May 1 2008, 23:02) *
meni licno ovo izgleda ko de se neko dete igralo u photoshopu, pricam iskreno necu da lazem, pozadina je blaga smejurija, a slova nisu losa ali je sve nekako staticno i taj deckonja shannon je opet nekako u pozadini i mrsti se ko seljak, sto znaci da bih ga ja prebio kad bi me napao, treba da se slika u drugoj pozi i bio bi veca faca, kad ga vidim mogu samo astmu da dobijem, i u drugom je planu, a ne treba tako nego da bude u drugom planu ali ne tako ocigledno, ova fancy slova ispadose najvaznija od svega a ne vidi se glavni smisao, i te funky sf efekte ne bih bas na tu foru, nego ovo je sve u svemu papazjanija

Nisam radila u photoshopu, ne koristim taj program prilikom dizajniranja vec fireworks. Dobar sam dizajner. Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri. Neki od njih su mi dobri prijatelji. Toliko o tome da sam dete koje se igra.
Jeste staticno jer tako i treba da bude. Ovo je splash screen, a ne intro. Shannon mora da se mrsti i prica gluposti poput "Ubicu ga, iskasapicu ga" etc etc, jer to privlaci ljude da pogledaju borbu. U pitanju je marketing, a ne primitivizam ili malogradjanstina.
Stavila sam ga u prvi plan jer se cela akcija ostvaruje zahvaljujuci njegovoj popularnosti, a fight to breath naslov mora da bude fancy i mora da dolazi do izrazaja. Akcenat je stavljen na borbu za disanje, a ne na humanost. Shannon zeli da podstakne ljude da se bore za svoj zivot i da ne odustaju uprkos svojoj bolesti. On je rodjen sa astmom, ali je uprkos tome postao vrhunski sportista, svetski sampion. A to da bi ga ti prebio...hajde malo da ja budem seljanka...visok je 220 cm i ima 140 kg u misicima. Zadnju borbu je dobio tako sto je protivnika bukvalno izbacio iz ringa. Pa sada razmisli da li bi se zaista usudio da mu se suprotstavis:)
meteo021
Tesko da ce se ovo svideti nekom na zoni, ali mozda si ti u pravu jer cini mi se da si pogodila te kic boje i scenografiju koja ide uz americki boks, kecere i sl. Ko ne veruje neka pogleda na Fox televiziji one idiote sto se biju skoro svako vece. Mislim da ce pacijent biti zadovoljan.
cleaner55555
CITAT (meteo021 @ May 1 2008, 23:23) *
Tesko da ce se ovo svideti nekom na zoni, ali mozda si ti u pravu jer cini mi se da si pogodila te kic boje i scenografiju koja ide uz americki boks, kecere i sl. Ko ne veruje neka pogleda na Fox televiziji one idiote sto se biju skoro svako vece. Mislim da ce pacijent biti zadovoljan.

Konacno neko ko zna da razlikuje komercijalu od umetnosti.

Hvala ti od srca:)
Christopher Carrion
CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 14:41) *
ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrene:)

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:08) *
Kao sto sam vec rekla u pitanju je custom design...u prevodu sledila sam instrukcije, odnosno zelje klijenta.

Najpre je u pozadini bila fotografija decaka...jer je cela akcija prvenstveno posvecena deci oboleloj od astme, sa rasirenim rukama. Posle toga je Shannon izricito trazio da stavim njegovu fotografiju i to u boji.

Fight to breath je naslov i trazio je da bude upadljiv. Stavise zeleo je jos veci ali sam ga eto nekako ubedila.

Prvo, tražila si kritike, pozitivne ili negativne. Ako su već negativne prihvati ih i probaj da ih iskoristiš da bi poboljšala svoje radove.
Drugo, zašto kačiš rad koji je u suštini, prema tvojim rečima, Shannon dizajnirao? Mislim, nikoga ovde ne zanima pozadina cele priče - ako je on tražio izmene koje su dovele do toga da rad izgleda ovako onda ga ili ne kačiš (logično, jer to nije plod tvog talenta i znanja) ili ga kačiš a kritike ignorišeš zato što rad suštinski nema veze sa tobom (ovo baš i nema neke logike, zar ne?). Rad je rad a tebe Shannonova nekompetentnost ne abolira ako si već odlučila da rad ovde prikažeš pa još tražiš i kritike za njega.

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:18) *
Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri. Neki od njih su mi dobri prijatelji.

Da li si razmišljala o tome da postoji povezanost između prve i druge rečenice odnosno da je radnja prve posledica druge? Ozbiljno pitam pošto ovo ni po jednom parametru nije dobar rad.
johnny.
CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:18) *
Dobar sam dizajner. Za svoje radove dobijala sam pozitivne kritike od ljudi koji rade za Adobe kao dizajneri

CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 23:23) *
I inace...najvise volim kada mi fotografi dele lekcije:))))

Dizajn ti je savršen. Zadovoljna?
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 1 2008, 23:55) *
Prvo, tražila si kritike, pozitivne ili negativne. Ako su već negativne prihvati ih i probaj da ih iskoristiš da bi poboljšala svoje radove.
Drugo, zašto kačiš rad koji je u suštini, prema tvojim rečima, Shannon dizajnirao? Mislim, nikoga ovde ne zanima pozadina cele priče - ako je on tražio izmene koje su dovele do toga da rad izgleda ovako onda ga ili ne kačiš (logično, jer to nije plod tvog talenta i znanja) ili ga kačiš a kritike ignorišeš zato što rad suštinski nema veze sa tobom (ovo baš i nema neke logike, zar ne?). Rad je rad a tebe Shannonova nekompetentnost ne abolira ako si već odlučila da rad ovde prikažeš pa još tražiš i kritike za njega.

Da li si razmišljala o tome da postoji povezanost između prve i druge rečenice odnosno da je radnja prve posledica druge? Ozbiljno pitam pošto ovo ni po jednom parametru nije dobar rad.

Rad sam postavila jer sam zelela da vidim sta se misli o tome...kao sto i ostali cine. Kritike sam prihvatila, cak i negativne. Dala sam objasnjenje za sve i zahvalila sam se...cak i za negativne..ponavljam. Ali ako ti zaista mislis da je kritika to sto neko naziva mog poslovnog partnera "seljakom" i sto se hvali poput pubertetlije da bi ga prebio...onda to govori dosta o tome koliko si ti kompetentan da me kritikujes.
Da ljudi iz Adobe-a mi jesu dobri prijatelji, ali njihovo prijateljstvo i poverenje sam stekla upravo zahvaljujuci kvalitetu svojih radova. U pocetku na fireworks forumu niko nije ni razgovarao samnom, ali me sada postuju i dobri su mi prijatelji.
Shannonova je ideja, ali je moja realizacija...pa zasto da ne trazim misljenje. Ovo smo ipak stvorili zajedno.
cleaner55555
CITAT (johnny. @ May 1 2008, 23:57) *
Dizajn ti je savršen. Zadovoljna?

Nisam zadovoljna. Bila bih da ste govorili negativno o dizajnu, ali ne i vredjali ljude. Nadam se da ces se sloziti da to nije u redu.
I zasto citiras to sto sam rekla da najvise volim kada mi fotografi dele lekcije? Nisam nipodastavala tu profesiju. Stavise itekako je cenim. Znam mnogo fotografa i radila sam sa njima kao model. U ponedeljak idem na promociju foto monografije kojoj sam pisala predgovor. To sam napisala zato jer je doticni fotograf i smatram da nije kompetentan da daje kritike za dizajn...bar ne profesionalno.
jovbranko
Evo i ja malo da se ukljucim...

Evo odmah da kazem na sta me ovo prvo asocira... Naravno, na poster za neki boks meč. Možda ne baš na kečere, ali nije mnogo daleko od toga. Slova su "fancy", ali zašto baš metalik efekat? Zašto ne voda, vatra, zlato, zašto baš metalik? Kako se metalik odsjaj uopšte uklapa u priču o astmi ili borbi? Ne vidim tu baš jasnu vezu...

Ova dvojka izgleda kao da je krvav trag... Složićeš se da to ne asocira na pozitivan nego na negativan ishod te borbe. A i to što piše "2" me više asocrira da je u pitanju 2. deo (nastavak) nekog filma koji se zove "Fight Breathe", Pa bi ovo bilo "Fight Breathe 2". Nisam siguran da to uopšte nešto znači na engleskom, ali izgleda baš tako, kao nastavak nekog fima. Tačnije, sajt koji je posvećen nastavku nekog filma.

Takodje, izbor boja... Crna i (uglavnom) tamno plava. Boje koje uz stav Shannon-a definitivno stvaraju utisak distance. Nikakvog utiska da je čovek na taj sajt dobrodošao, da bi tu trebalo da se zadrži a pogotovo da treba da "uđe" na sajt. Meni njegovo lice deluje potpuno odbojno... Mislim da je bilo bolje da su boje toplije i da je podigao ruke u znak pobede uz širok osmeh. Možda i da drži neki pehar ili medalju koju je osvojio. To bi zračilo pozitivnošću. I stvarno bi asociralo da je "šampion" za astmu. Ovako kako god okreneš, homepage zrači distancom i negativnošću...

Generalno, mislim da je bolje da promenite pristup u potpunosti.

Pozdrav.
Christopher Carrion
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 00:04) *
Dala sam objasnjenje za sve i zahvalila sam se...cak i za negativne..ponavljam.

U ovome je problem. Rad je "as is" i nema nikakve logike ni potrebe da ti sad ulaziš u odbranu rada time što ćeš objašnjavati okolnosti pod kojima je rad nastao (Shannon je ovo rekao, Shannon je ono tražio...)

Ali ako ti zaista mislis da je kritika to sto neko naziva mog poslovnog partnera "seljakom" i sto se hvali poput pubertetlije da bi ga prebio...onda to govori dosta o tome koliko si ti kompetentan da me kritikujes.

Kada sam govorio o kritikama, mislio sam pre svega na Zekin i meteo021 komentar. Nekostruktivni komentari će biti uklonjeni.

Da ljudi iz Adobe-a mi jesu dobri prijatelji, ali njihovo prijateljstvo i poverenje sam stekla upravo zahvaljujuci kvalitetu svojih radova. U pocetku na fireworks forumu niko nije ni razgovarao samnom, ali me sada postuju i dobri su mi prijatelji.

Ne vidim nikakvu relevantnost ovoga u konkretnom slučaju osim kao alata za vaspostavljanje sopstvenog autoriteta na Zoni kada je dizajn u pitanju a što ti dalje služi za odbranu rada. Sasvim dobronamerno - mislim da bi to trebala, ako možeš, da učiniš radovima a ne pozivanjem na komentare prijatelja iz Adobea.

Shannonova je ideja, ali je moja realizacija...pa zasto da ne trazim misljenje. Ovo smo ipak stvorili zajedno.

Tim gore. Iako je u pitanju kontradikcija - čas braniš rad pozivanjem na to da je u pitanju samo ispunjavanje klijentovih želja čime impliciraš da ne stojiš iza toga jer je logično zaključiti da bi ti uradila drugačije da klijent nije tražio da rad izgleda ovako, čas stojiš iza rada koji ste zajednički stvorili.
cleaner55555
CITAT (jovbranko @ May 2 2008, 00:18) *
Evo i ja malo da se ukljucim...

Evo odmah da kazem na sta me ovo prvo asocira... Naravno, na poster za neki boks meč. Možda ne baš na kečere, ali nije mnogo daleko od toga. Slova su "fancy", ali zašto baš metalik efekat? Zašto ne voda, vatra, zlato, zašto baš metalik? Kako se metalik odsjaj uopšte uklapa u priču o astmi ili borbi? Ne vidim tu baš jasnu vezu...

Ova dvojka izgleda kao da je krvav trag... Složićeš se da to ne asocira na pozitivan nego na negativan ishod te borbe. A i to što piše "2" me više asocrira da je u pitanju 2. deo (nastavak) nekog filma koji se zove "Fight Breathe", Pa bi ovo bilo "Fight Breathe 2". Nisam siguran da to uopšte nešto znači na engleskom, ali izgleda baš tako, kao nastavak nekog fima. Tačnije, sajt koji je posvećen nastavku nekog filma.

Takodje, izbor boja... Crna i (uglavnom) tamno plava. Boje koje uz stav Shannon-a definitivno stvaraju utisak distance. Nikakvog utiska da je čovek na taj sajt dobrodošao, da bi tu trebalo da se zadrži a pogotovo da treba da "uđe" na sajt. Meni njegovo lice deluje potpuno odbojno... Mislim da je bilo bolje da su boje toplije i da je podigao ruke u znak pobede uz širok osmeh. Možda i da drži neki pehar ili medalju koju je osvojio. To bi zračilo pozitivnošću. I stvarno bi asociralo da je "šampion" za astmu. Ovako kako god okreneš, homepage zrači distancom i negativnošću...

Generalno, mislim da je bolje da promenite pristup u potpunosti.

Pozdrav.

Pa i zlato je metal..zar ne? A ja sam mislila da je ipak bolje koristiti srebro. Shannon je zeleo 2. Nije u pitanju drugi deo fight to breath filma, vec 2 znaci to...2=to. Nadam se da razumes. Zeleo je nesto efektivno, nesto sto ce podici prasinu. Priroda kao asocijacija na zdravlje, disanje, boks kao asocijacija na borbu etc etc.
Hvala na sugestijama. Eto..tvoja kritika je negativna, ali je pristojna i kritikujes dizajn a ne nas. Hvala ti puno na tome.

A sto je namrsten...pa nema nijednu sliku na kojoj se smeje:) On je u fazonu opasnog tipa:)
Christopher Carrion
Offtopic uklonjen.

@dynablaster - Uzdrži se od daljeg offtopica i uvredljivih komentara.
DYNABLASTER
CITAT (cleaner55555 @ May 1 2008, 14:41) *
ali bila bih jako zahvalna za kritike...pozitivne ili negativne...nije bitno, samo da su iskrenesmile.gif

ja brate mili vanilli iskreno, a vi kako ocete
johnny.
Zar nije DYNABLASTER imao onaj jedan komentar na rad koji je bio ok (po tonu i nije bio off) na koji mu je rečeno da su mu kritike nepoželjne jer je fotograf? Nije ni bitno.

@CC

Mogao si i ove moje obrisati, ne služe ničemu. smile.gif
U svakom slučaju rispekt za sve što si napisao na ovoj temi. Prvenstveno mislim na način (sadržaj se podrazumeva, to je pitanje zdravog razuma). Svaka čast.

I ovo je off, jbg.
psyfreak
neki put zanemari malo zzelje klijenta... on shto izgleda nelogichno to valjda i jeste... mene ovo podsecca na neku novu WWE ili tako neku vrstu video igre...
mogla si da nadjesh neku fotku gde on mlati dzzak, pa da umesto dzzaka ubacish onu pumpicu, pa kao mlati u to... mislim neku metaforu na foru 'vazduh ili disanje'... mozzesh milion takvih da primenish... ako je tvoja metafora plava boja i te linije, e onda jbg shta da ti kazzem... ali moram da priznam da izgleda 'americhki'... laugh.gif

nemoj se ljutish...

pozz...

(ako mi maznesh ideju, ochekujem 30% honora... tongue.gif )
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 2 2008, 00:22) *
U ovome je problem. Rad je "as is" i nema nikakve logike ni potrebe da ti sad ulaziš u odbranu rada time što ćeš objašnjavati okolnosti pod kojima je rad nastao (Shannon je ovo rekao, Shannon je ono tražio...)

Kada sam govorio o kritikama, mislio sam pre svega na Zekin i meteo021 komentar. Nekostruktivni komentari će biti uklonjeni.

Ne vidim nikakvu relevantnost ovoga u konkretnom slučaju osim kao alata za vaspostavljanje sopstvenog autoriteta na Zoni kada je dizajn u pitanju a što ti dalje služi za odbranu rada. Sasvim dobronamerno - mislim da bi to trebala, ako možeš, da učiniš radovima a ne pozivanjem na komentare prijatelja iz Adobea.

Tim gore. Iako je u pitanju kontradikcija - čas braniš rad pozivanjem na to da je u pitanju samo ispunjavanje klijentovih želja čime impliciraš da ne stojiš iza toga jer je logično zaključiti da bi ti uradila drugačije da klijent nije tražio da rad izgleda ovako, čas stojiš iza rada koji ste zajednički stvorili.

Izvini, ali sve sto je napisano u vezi moga rada i mene poziva me da to i prokomentarisem. Nisam znala da to nije dozvoljeno na zoni. Volim da kazem sta mislim i ne vidim razlog da to ne ucinim.
Sto se tice tvoje kritike...nisam mogla da znam na cije komentare konkretno mislis. Trebao si mi to naglasiti.
Trece...pozvala sam se na ljude iz Adobe-a ne da bih vaspostavila svoj autoritet na zoni jer mi to zaista nije bitno, vec zato jer sam bila duboko uvredjena i izazvana da tako nesto kazem i odbranim sebe. Ja sam odnedavno ovde i nemam dovoljno postavljenih radova da bih mogla da dokazem svoju vrednost, zato sam pomenula njih. Ne vidim sta je lose u tome pogotovo sto je to sto sam napisala istina.
Nisam branila rad vec sam objasnjavala kako je nastao i zasto je takav kakav je. Rekla sam da tu postoje i moje sugestije. Stvorili smo ga zajedno...pa eto...necu vise navoditi sta je on zeleo i trazio vec kritikujte mene. Ja sam autor toga rada koji nije dobar ni prema kojim parametrima i jako sam ponosna zbog toga. Ako uspemo da probudimo zelju kod samo jednog deteta da ne lezi u krevetu i sazaljeva samo sebe vec se bori i ostvari snove uprkos svojoj bolesti onda smo uspeli. Dizajn je manje-vise nebitan. Nacrtala bih bilo sta samo da to postignem. Kic, lakrdiju, papazjaniju...kako ste vec sve to nazvali...bilo sta.

Pozdrav i tebi
jovbranko
@ maja
Ono što me sad zanima je da li možeš uopšte nešto da menjaš na ovom radu ili ne? I ako možeš, šta je to što možeš da menjaš... Da li su to slike, izbor boja, efekte, raspored elemenata...
Mislim da bi bilo dobro da razmisliš o tome, kažeš nam šta može a šta ne može da se menja, pa bi mogli da ti damo neke konkretnije sugestije. Do sad sve što sam video kao predlog da se menja, ti si rekla da je klijent želeo baš tako, što znači da to ne može da se menja. Mislim, da ne trućamo džabe onome što ne može da se menja...

Pozdrav.
cleaner55555
CITAT (johnny. @ May 2 2008, 00:40) *
Zar nije DYNABLASTER imao onaj jedan komentar na rad koji je bio ok (po tonu i nije bio off) na koji mu je rečeno da su mu kritike nepoželjne jer je fotograf? Nije ni bitno.

@CC

Mogao si i ove moje obrisati, ne služe ničemu. smile.gif
U svakom slučaju rispekt za sve što si napisao na ovoj temi. Prvenstveno mislim na način (sadržaj se podrazumeva, to je pitanje zdravog razuma). Svaka čast.

I ovo je off, jbg.

Po tebi nije off kada neko vredja ljude i ponasa se kao nezrelo deriste? To smatras dobrom kritikom? Onda si i ti zaista divan i ubuduce cu tvoje kritike itakako uvazavati.
Christopher Carrion
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 00:45) *
Dizajn je manje-vise nebitan.

Da, osim ako si grafički dizajner i ako kačiš radove na Dizajn Zoni.
johnny.
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 00:49) *
Onda si i ti zaista divan i ubuduce cu tvoje kritike itakako uvazavati.

Opusti se, nećeš ih ni dobijati.
cleaner55555
CITAT (psyfreak @ May 2 2008, 00:41) *
neki put zanemari malo zzelje klijenta... on shto izgleda nelogichno to valjda i jeste... mene ovo podsecca na neku novu WWE ili tako neku vrstu video igre...
mogla si da nadjesh neku fotku gde on mlati dzzak, pa da umesto dzzaka ubacish onu pumpicu, pa kao mlati u to... mislim neku metaforu na foru 'vazduh ili disanje'... mozzesh milion takvih da primenish... ako je tvoja metafora plava boja i te linije, e onda jbg shta da ti kazzem... ali moram da priznam da izgleda 'americhki'... laugh.gif

nemoj se ljutish...

pozz...

(ako mi maznesh ideju, ochekujem 30% honora... tongue.gif )

Da moja metafora je plava boja i linije...dodacu i zvezdice sledeci put i to zlatne...bice veselije:)
DYNABLASTER
Slusaj mala, imao sam mnogo zena... biggrin.gif salim se, nema potrebe da se osecas uvredjenom jerbo niko ovde nije licno tebe kritikovao, nego rad koji si postavila ovde bas iz tog razloga!
Ako si ga postavila samo da bi ga hvalili ondak naravno ocekivanje se nije ispunilo i eto frustracije...

Verovala ili ne ja sam prvi komentar napisao najbolje sto sam umeo i to je bio konstruktivan komentar sa dobrom namerom!!! eto tako smile.gif
cleaner55555
CITAT (jovbranko @ May 2 2008, 00:45) *
@ maja
Ono što me sad zanima je da li možeš uopšte nešto da menjaš na ovom radu ili ne? I ako možeš, šta je to što možeš da menjaš... Da li su to slike, izbor boja, efekte, raspored elemenata...
Mislim da bi bilo dobro da razmisliš o tome, kažeš nam šta može a šta ne može da se menja, pa bi mogli da ti damo neke konkretnije sugestije. Do sad sve što sam video kao predlog da se menja, ti si rekla da je klijent želeo baš tako, što znači da to ne može da se menja. Mislim, da ne trućamo džabe onome što ne može da se menja...

Pozdrav.

Dizajn je vec usvojen i ne moze nista da se menja. Sugestije i kritike koje smatram profesionalnim i opravdanim cu prihvatiti sto se tice mojih buducih radova. Nisam dete koje se rasplace i pobegne sa mesta dogadjanja...kao sto vidis, i umem da podnosim udarce ma koliko niski bili.
Postavila sam rad da cujem vase misljenje...pozitivno ili negativno...to sam vec rekla. Ali iskreno, videla sam i koliko nam je visoka kultura medjuljudskih odnosa, kao i kultura uopste i jako sam se razocarala. Negativna kritka se moze izreci i na pristojan nacin, bez upotrebe ulicnog zargona i uvreda. Smatrala sam da na dizajn zoni vlada prijateljsko raspolozenje, medjutim videla sam samo zavist, narcisoidnost i ponizavanje. Izvinite, ali tako se profesionalci i iznad svega ljudi u bukvalnom smislu te reci ne ponasaju.
Christopher Carrion
Novi offtopic uklonjen.

Majo, pošto vređanje i offtopic ni tebi nisu strani, molim te, kao i sve ostale, da se držite teme koja će u suprotnom biti zaključana. Ovo nije ni molba ni sugestija i nema potrebe da se na ovo replicira.

Hvala.
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 2 2008, 01:15) *
Novi offtopic uklonjen.

Majo, pošto vređanje i offtopic ni tebi nisu strani, molim te, kao i sve ostale, da se držite teme koja će u suprotnom biti zaključana. Ovo nije ni molba ni sugestija i nema potrebe da se na ovo replicira.

Hvala.

I smatram da nije u redu da ostane zapisano da meni vredjanje nije strano. Nadam se da si i sam video sta se dogadjalo. Na kraju je ostao tvoj komentar na moje ponasanje, bez dokaza o tome sta je to prouzrokovalo. Ljudi ce me tako pamtiti. Mislim da to nije u redu.
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 2 2008, 00:50) *
Da, osim ako si grafički dizajner i ako kačiš radove na Dizajn Zoni.

Da li zaista smatras da je taj tvoj komentar na mestu? I da li mislis da je bilo u redu obrisati sve njihove uvrede. Ispalo je da je doticni gospodin napisao sasvim pristojnu kritiku...i johny se usaglasio sa tim i to je ostalo zapisano, a ja sam ispala losa osoba i svadjalica kojoj uvrede nisu strane.

Hvala vam..svi ste divni
Thumbelina
Ukljucicu se i ja. Ok i ako je custom dizajn - desava se da imas jako malo prostora za rad i ideje, ali mi kao dizajneri treba da plivamo i snalazimo se. Medjutim, zaista mislim da nisi dala najbolje od sebe u ovom slucaju. Ili si trebala ipak ici u prirodu i pojesti neki rostiljcic pa se onda vratiti na boksanje i borbu protiv astme sa punim stomakom i osmehom na licu biggrin.gif
1. Znas, meni se cini da bi ta fotka bila mnogo efektnija ako bi cela stvar bila bez mnogo detalja ILI uraditi ovaj deo u flashu sa varijantom da ako mish dodje na coveka on kaze da ce te ubiti, iskasapiti hehhe... Ili da mu se pojavljuju oni stripovski baloncici sa nekim izjavama. A onda s druge strane, ako bas mora biti sve staticno i ne sme nista da se desava, radi dalje na kompoziciji i igraj se malo na tu temu
2. Nemoj se molim te ljutiti, ali ova serpa plava u kombinaciji sa crvenom tuce po ocima, ali ne nosi nikakvu emociju
3. Jako je losa tipografija. Nije mi cak ni toliko kic koliko mi je jeftino i neuko. Slova su mogla naprosto biti "metalno obojena" ili mnogo vise naglasena u trecoj dimenziji. Ovako mi nije ni tamo ni ovamo + mogla si uzeti neki bokserskiji font ili neki koji odise zdravljem pa ga suprotstaviti bokseru

Hm? Sta ti mislis o tome? I da li si ti zadovoljna time sto si uradila?
Thumbelina
Pocela sam da pisem jos pre sat i nesto vremena a od tada ste se vi svi fino posvadjali tako da nemojte obracati paznju na moj post :s
cleaner55555
CITAT (Thumbelina @ May 2 2008, 01:31) *
Ukljucicu se i ja. Ok i ako je custom dizajn - desava se da imas jako malo prostora za rad i ideje, ali mi kao dizajneri treba da plivamo i snalazimo se. Medjutim, zaista mislim da nisi dala najbolje od sebe u ovom slucaju. Ili si trebala ipak ici u prirodu i pojesti neki rostiljcic pa se onda vratiti na boksanje i borbu protiv astme sa punim stomakom i osmehom na licu biggrin.gif
1. Znas, meni se cini da bi ta fotka bila mnogo efektnija ako bi cela stvar bila bez mnogo detalja ILI uraditi ovaj deo u flashu sa varijantom da ako mish dodje na coveka on kaze da ce te ubiti, iskasapiti hehhe... Ili da mu se pojavljuju oni stripovski baloncici sa nekim izjavama. A onda s druge strane, ako bas mora biti sve staticno i ne sme nista da se desava, radi dalje na kompoziciji i igraj se malo na tu temu
2. Nemoj se molim te ljutiti, ali ova serpa plava u kombinaciji sa crvenom tuce po ocima, ali ne nosi nikakvu emociju
3. Jako je losa tipografija. Nije mi cak ni toliko kic koliko mi je jeftino i neuko. Slova su mogla naprosto biti "metalno obojena" ili mnogo vise naglasena u trecoj dimenziji. Ovako mi nije ni tamo ni ovamo + mogla si uzeti neki bokserskiji font ili neki koji odise zdravljem pa ga suprotstaviti bokseru

Hm? Sta ti mislis o tome? I da li si ti zadovoljna time sto si uradila?

Ja sam celu temu zapocela sa osmehom na licu ali su ga "kolege" skinule uvredama i ponizavanjem. Zao mi je sto nisi mogla da procitas koliko je sve to bilo nisko i prosto. Ne verujem da bi bilo kome nakon toga ostao osmeh...bar ne iskren.
Zao mi je ako je na tvom monitoru "serpa plava", ali ja sam koristila boje neba. Trebalo je da budu izrazajne i morala sam da postignem kontrast. Crvena je bila najbolja varijanta.
Sta uopste ocekujete kada je boks u pitanju? Vrhunsku umetnost? Opste je poznato da je to vasar, sarenilo, upecatljivost i da...sve sto bode oci. Da li si videla boksera koji nastupa u prefinjenom beige dresu? To je njihov stil i ja sam ga ispostovala.
Nije po mom ukusu, ali sam zadovoljna.

Hvala ti na sugestijama

Pozdrav

Maja
Bolest
Hehe, ovde je izgleda veliki sudar kultura. smile.gif

Nisi dobro razumela blastera, nije on vredjao tvog partnera vec je na duhovit nacin hteo da kaze da bi ovde bolje legla neka fotka koja bi ovog boksera prikazala u punom svetlu umesto ove pozerske.

Inace, ovo stvarno izgleda kao da pise "Borite se protiv daha 2". Fight i breathe su isto stilizovani a ovo 2 uopste nije povezano sa njima, jos si dodala ovaj motion blur efekat koji to 2 baca u sasvim drugi kontekst.

Da li mozes da pojasnis zasto si za fight i breathe koristila razlicite velicine fonta, zasto je to 2 toliko istaknuto u odnosu na ostale elemente, cemu toliki prored i koja je uloga tih dijagonalnih linija sto presecaju ceo rad?

smile.gif
psyfreak
nije poenta samo u boxu vecc i u toj borbi protiv astme...
jovbranko
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 01:01) *
Dizajn je vec usvojen i ne moze nista da se menja.

Ne bi bilo lose da si ovo napisala na pocetku. Cisto da znas za ubuduce.

Pozdrav.
cleaner55555
CITAT (Bolest @ May 2 2008, 01:45) *
Hehe, ovde je izgleda veliki sudar kultura. smile.gif

Nisi dobro razumela blastera, nije on vredjao tvog partnera vec je na duhovit nacin hteo da kaze da bi ovde bolje legla neka fotka koja bi ovog boksera prikazala u punom svetlu umesto ove pozerske.

Inace, ovo stvarno izgleda kao da pise "Borite se protiv daha 2". Fight i breathe su isto stilizovani a ovo 2 uopste nije povezano sa njima, jos si dodala ovaj motion blur efekat koji to 2 baca u sasvim drugi kontekst.

Da li mozes da pojasnis zasto si za fight i breathe koristila razlicite velicine fonta, zasto je to 2 toliko istaknuto u odnosu na ostale elemente, cemu toliki prored i koja je uloga tih dijagonalnih linija sto presecaju ceo rad?

smile.gif

Ne bih rekla da si procitao "kritiku" doticne osobe. To da bi ga prebio...mrzim uopste da koristim te izraze bih jos i mogla da shvatim duhovito i u tom stilu sam mu i odgovorila...nazalost cenzurisano je, ali nazvati nekoga "seljakom" i uopste koristiti tu rec u negativnom kontekstu je uvreda. Cak nije rekao seljak vec "seljacina". Mislim da bi to izazvalo svakoga. Nisam plasljiva devojka i umem da se odbranim, ali to me je zaista pogodilo. Papazjanija, dete koje se igra sa photoshopom...izvini, ali to su sve uvrede.
FIGHT je veca velicina fonta jer je najvaznija borba. 2 je crvene boje zbog kontrasta. Ne znam zasto vas to sve asocira na mrznju. Mene je crvena boja uvek asocirala na ljubav i strast. Mislim da je za bilo koju vrstu borbe strast i vise nego neophodna. Bez tog osecanja je sve nemoguce.
Ne znam tacno na koje dijagonalne linije mislis...ako su u pitanju tamne sa suprotne strane fotografije postavila sam ih da bih istakla svetlost na drugoj strani i Shannonovu fotografiju. Medjutim ako mislis na tanke svetle linije...to su zraci Sunca koje je direktno postavljeno iza fotografije.
Motion blur efekat smo koristili da bi deci bilo interesantnije. Ne umem to da ti objasnim. Ako kazem da je Shannon to sugerisao...opet ce reci da stajem iza njega i tako branim svoj rad.

Uostalom...evo vam link sajta koji sam dizajnirala i pobedila sa tim dizajnom na konkursu na kome je ucestvovalo oko 3000 dizajnera iz raznih zemalja, vecinom evropljana i amerikanaca, pa prosudite da li ja to znam ili sam samo dete koje se igra.

www.monumenttohumanity.org

U pitanju je statua koja ce biti cetiri puta veca od kipa slobode, istorijski dogadjaj za celu ameriku, statua humanosti...a sajt koji predstavlja taj projekat dizajnirala je srpkinja;)
lisa
Ako imas zelje da pokazes sta znas (na polju grafickog dizajna) onda okaci svoje radove (neki portfolio).

Pratila sam citavu temu oko 3d standova, i evo opet sam pregledala http://www.creativebitesinteractive.com/
i stvarno mislim da je vecina radova, najblaze receno daleko od profesionalnih.

Okaci jednu temu sa logotipima sa sajta, pa ces cuti komentare.

Za pocetak zar ne mozes kao graficki dizajner da uradis sebi logotip za sajt?
cleaner55555
CITAT (psyfreak @ May 2 2008, 01:46) *
nije poenta samo u boxu vecc i u toj borbi protiv astme...

Poenta je da se spoje boks i borba protiv astme. On nije profesionalni baletan vec bokser.
Taj sajt ce posecivati deca koja vole boks i njega.
cleaner55555
CITAT (jovbranko @ May 2 2008, 01:54) *
Ne bi bilo lose da si ovo napisala na pocetku. Cisto da znas za ubuduce.

Pozdrav.

Hvala ti na savetu. Nisam znala jer nisam dugo ovde. Moj brat je clan dizajn zone od 2006, a ja sam tek od pre mesec dana.
cleaner55555
CITAT (lisa @ May 2 2008, 02:07) *
Ako imas zelje da pokazes sta znas (na polju grafickog dizajna) onda okaci svoje radove (neki portfolio).

Pratila sam citavu temu oko 3d standova, i evo opet sam pregledala http://www.creativebitesinteractive.com/
i stvarno mislim da je vecina radova, najblaze receno daleko od profesionalnih.

Okaci jednu temu sa logotipima sa sajta, pa ces cuti komentare.

Za pocetak zar ne mozes kao graficki dizajner da uradis sebi logotip za sajt?

Hvala ti na misljenju, ali ipak vise cenima misljenje jednog Alena Musselmana koji je u ovom poslu citavu deceniju i on ne smatra moje radove daleko od profesionalnih. Ne bih zelela da ovo shvatis kao uvredu, jer mi to nije cilj, ali i ja sam pogledala neke tvoje radove i isto tako smatram da su amaterski.

Pozdrav

ps. Molim te da ne koristis "najblaze" izraze, vec napisi zaista ono sto mislis.
Christopher Carrion
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 02:04) *
Ne bih rekla da si procitao "kritiku" doticne osobe. To da bi ga prebio...mrzim uopste da koristim te izraze bih jos i mogla da shvatim duhovito i u tom stilu sam mu i odgovorila...nazalost cenzurisano je, ali nazvati nekoga "seljakom" i uopste koristiti tu rec u negativnom kontekstu je uvreda. Cak nije rekao seljak vec "seljacina". Mislim da bi to izazvalo svakoga. Nisam plasljiva devojka i umem da se odbranim, ali to me je zaista pogodilo. Papazjanija, dete koje se igra sa photoshopom...izvini, ali to su sve uvrede.

Lepo sam zamolio da se sa ovom pričom ne nastavlja ali ne vredi...

CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 02:04) *
Uostalom...evo vam link sajta koji sam dizajnirala i pobedila sa tim dizajnom na konkursu na kome je ucestvovalo oko 3000 dizajnera iz raznih zemalja, vecinom evropljana i amerikanaca, pa prosudite da li ja to znam ili sam samo dete koje se igra.

www.monumenttohumanity.org

Najdobronamernije i bez trunke malicioznosti - samo se zakopavaš ovakvim potezima.
DYNABLASTER
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 02:19) *
Molim te da ne koristis "najblaze" izraze, vec napisi zaista ono sto mislis.

I wouldn't do it laugh.gif

ooo CC yes you know me blush.gif
BugarskiB
A da popi'mo pivce? biggrin.gif
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 2 2008, 02:20) *

Najdobronamernije i bez trunke malicioznosti - samo se zakopavaš ovakvim potezima.

Cenim tvoju dobronamernost...ali on je zapoceo tu temu...zar treba da ga ostavim u uverenju da se doticni samnom samo nasalio bez ikakvih namera da me uvredi a ne objasnim mu sta se dogodilo? Ti zaista zelis da ja ispadnem negativac u svemu ovome.
I zasto sebe pokopavam? Pa rekao si da se dokazem svojim radovima...poslala sam mu link od jednog. I zbog cega da ne kazem za svoj uspeh. Mislim da bi ti, kao i svi ostali trebali da budete ponosni na mene jer sam vasa, a uspela sam u jakoj konkurenciji sa strancima. Zasto je reci istinu o svojim uspesima po tebi zakopavati sebe?
cleaner55555
CITAT (Christopher Carrion @ May 2 2008, 02:20) *

I iskreno...zakopao si me ti jer si ucinio da svi veruju da sam ja krivac za sve.
DYNABLASTER
Ko kaze da ovde svi tj. neko uopste veruje da si ti krivac za nesto?
Evo ja prvi ne mislim tako, niti mislim da sam ja kriv, sto znaci:

MIR MIR MIR, NIKO NIJE KRIV, AVA AVA AVA NIKO NIJE KRAVA! smile.gif
Bolest
Ne vredi, otvorio si pandorinu kutiju, sad snosi posledice biggrin.gif
Christopher Carrion
CITAT (cleaner55555 @ May 2 2008, 02:32) *
I iskreno...zakopao si me ti jer si ucinio da svi veruju da sam ja krivac za sve.

OK, ovo je stvarno neozbiljno.

Prvo, sad već upadaš u paranoju jer niko ovde ne želi da ispadne kako si ti krivac za sve. Apsolutno nemam nikakav lični odnos u ovoj stvari a naročito ne ne način o kojem ti govoriš.

Drugo, link koji si dala nije relevantan iz perspektive tvog relativnog uspeha već kao priča o kvalitetu tvog dizajna ("...pa prosudite da li ja to znam ili sam samo dete koje se igra.") i kao takav je, slučajno ili namerno, veoma provokativan za širenje dalje diskusije u pravcu flejma. Pošto to nije opcija, ova tema se do daljeg zaključava i ova diskusija je završena. Molim te da u periodu od 24 sata koliko nećeš biti u mogućnosti da pišeš na Dizajn Zoni, razmisliš o načinu na koji ćeš ubuduće učestvovati u njenom radu.

Hvala ti na razumevanju.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.