Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Preporuka
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Tradicionalne umetnosti i ilustracija
isatche
Nisam siguran da sam potrefio temu, ali moram da preporucim program ArtRage koji fantasticno simulira slikarsku cetkicu, pastele i grafitnu olovku. Fora je sto je program potpuno besplatan, tezak je malo preko 2mb kada se instalira i u kombinaciji sa photoshopom moze da daje fantasticne rezultate. Probajte, ja sam impresioniran.

http://www.artrage.com/artrage.html
tomashin
Fantastika. Secam se da mi je Joca svojevremeno pokazivao slican program u nekom casopisu pre jedno 4-5 godina biggrin.gif . Eto sad se i na destktopu nesto slicno.
Djorzgul
evo bash ga skidam da vidim...

i............

ekstra je...
fale mu lejeri, ali boze moj...
tomashin
Evo i plodova ulozenog truda...... Bez olvke, tracing image, i onda klik klik klik klik klik klik......

Charles Mingus

Ima jos da se radi, al eto, bejah pun entuzijazma posto u principu do jaja izgleda pa ga postovah ovako ne dovrshenog. Mnogo je zahvalan program, ne mogu da zamislim koliko je lakse s olovkom (kad se naviknes naravno).

He, jos sto je najgotvinije, sto ne moras kao kod stvarnog slikanja da se odaljis da vidis kako izgleda "izdaleka", umanjeno, vec samo zoom out i resen problem.
blackshtef
Evo sam da kažem, meni se nije dalo ni gledat o čem se točno radi, al sad dok sam vidio tomashinov rad, reko, moram ga skinut smile.gif
Javim dojmove (možda i koji rad) dok ga malo upoznam, jer iduća dva tjedna neću provoditi previše za računalom...
the
mnogo dobro... čak sam i na pad-u imao ok rezultate.
thinker
odlican... oodlican!!
tomashin
Jel vi to hvalite mene ili program? biggrin.gif haha. Shalim se, postujte nesto kad uradite, i nemojte da vas mrzi. Inace, kako sam ja radio
-load tracing paper
-select color automatically ("pick color from tracing image" u prevodu)
-i klikete do sutra....
Fora, kad je ukljucen auto select color, na mestima gde je prelaz ili puno valera, radi se mnogo sitnih poteza koji se posle lako razvuku spaktlom. Za krupne poteze cetkom, samo se krene od mesta gde je ton na fotki zeljen i vuces dokle ti treba.....
S07IW
Strava Tomashine!!! Mnogo mi se dopada kako je ispalo.

Ja mogu samo tebe da hvalim, meni program uopste nije legao. A nije ni onaj ranije pomenuti DeepPaint. Valjda sam suvise nalegao na Painter (sto je jos gore - koristim ga samo za crtanje, znaci za sve ostalo PS).
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.