Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Ukinuti potpisi
Dizajn Zona > Opšte informacije > Obaveštenja
Stranice: 1, 2
supersonic
Podržavam ukidanje potpisa.

forum good
signature bad

smile.gif
FotoManijak
Kako to funkcionise u blogosferi.
Imate svoj blog, jedan od nacina da animirate ljude da ostavljaju komentare, a ostavljanjem komentara dobijate vrlo bitan feedback i unapredjujte dvosmernost komunikacije, je da ponudite backlink svakome ko ostavi komentar do svog sajta-bloga.
Jos ako listu top 10 najsvezijih komentara postavite na naslovnicu bloga, time ste se jos vise zahvalili ljudima koji su potrosili svoje dragoceno vreme i komentarisali vase pisanije a time i ucestvovali u stvaranju vaseg sajta-bloga.

Isto vazi i za forume, koji mnogo mnogo vise zavise od communitia koji je okupljen tu. Ako je neko vec napisao 5k poruka na forumu, a na DZ postoje clanovi koji su izuzetno "plodni", bilo bi fer dati mu bar nesto za uzvrat, potpis gde ce moci da navede link do svog sajta-bloga-fotogalerije-stockporfolia.

Elitesecurity forum recimo, iako podrzava linkove u potpisu, ne prikazuje potpise ne registrovanim clanovima - samim tim ih ni pretrazivaci ih ne vide. Nema negativnog efekta po google Pagerank foruma.
Neregistrovanim clanovima se cak servira vise reklama nego sto ih registrovani clanovi vide.

Dok vecina drugih sajtova/foruma/blogova od skoro na sve odlazne linkove dodaje no follow tag i time resava problem isto sa pretrazivacima.

Just my 2 cents...
HaL[1338]
CITAT (Bruno Toldi @ Mar 23 2008, 01:04) *
Potpisi su ukinuti zbog brutalne zloupotrebe pojedinaca.

Pa onda je valjda fer da se kazne pojedinci a ne kolektiv... A i onaj plavi skin bi bio super... haha biggrin.gif

Možda jesi u pravu po tom pitanu, ali se radi o bahatosti i nepoštovanju pravila. To je ono, daš ljudima neku mogućnost, ali im kažeš, ali ljudi nemojte da preterujete, zna se šta je ipak granica pristojnosti. E onda nekoliko ljudi, što je najstrašnije to ispadne da su pojedinci koji bi trebali da sprovode pravila u delo, debelo pređu tu granicu pristojnosti. Nakon toga više nema srednjeg rešenja.
Abishai
Kao sto sam rekao, mislim da bi bilo odlicno onda staviti sa strane pored ostalih podataka i URL.

Mada su potpisi ovo sto ste bili odradili (pre ovoga) gde je bilo ograniceno, znaci valjda dva reda najvise, mala slova, bez slika, to bilo odlicno! I mene nervira kada neko stavi u potpis 10 redova ili sliku 640x480 :S.

Najbolje bi bilo da vratiti onako ograniceno kao sto je bilo do sada ili ako vec ne zelite ni po koju cenu da vracate, stavite da se adresa prikazuje sa strane, ipak je dosta nas koji drzimo licni portfolio, a realno siguran sam da 80% ljudi jednostavno mrzi da ulaze u profil i gledaju da li neko ima link smile.gif.

Pozdrav
-=: soNic :=-
granica pristojnosti i postovanje pravila...
rece bruno toldi...
sklonite se sad ce tramvaj da nas sve pregazi...

ah kakav waste of time..

uzdravlje ljudi smile.gif
BT
Ne razumem zaista čemu (ali bez i malo ironije) takav ton. Svi smo mi prihvatili, čim nam stoji ispod imena ono "urednici" (meni trenutno ne), da nemamo tu vrstu slobode koju imaju obični članovi. Prihvatili smo da mi prvi moramo da poštujemo pravila. Ja nisam zaista nikakav puritanac (a pretpostavljam da me tako vidiš, tipa ulazim u kola sa papučama, nikad ne puštam glasnu muziku za vreme kućnog reda i sigurno ne lepim žvaku na prekidač za svetlo u holu zgrade), ali jednostavno DZ nije više mala komuna "umetnika duge kose i besciljnog pogleda uprtog u daljinu", već forum broj 1 u Srbiji, možda na žalost ne po kvalitetu postova i radova, ali sigurno po popularnosti, tj. posećenosti i kao takav više ne može sebi da dozvoli neobavezno ponašanje (pogotovo ) nas starijih članova, ili ode mas' u propas'. Ne znam koliko si dugo na zoni, čini mi se poprilično, a ako je tako onda se sigurno sećaš veoma neobaveznog ponašanja nekolicine nas (Henrika, Syndroma, mene i još par ljudi koji se i privatno poznajemo), ali u jednom momentu to je moralo da prestane, kako ne bi postali krajnje negativan primer za novo članstvo, koje je raslo geometrijskom progresijom.
U svakom sličaju, mora da ti bude jasno da ja ne vodim nikakav džihad protiv potpisa, ili ne daj bože Axela, ali stvarno ima pored tog problema još stvari koje moraju da se srede kako bi zona po uređenosti postala proporcionalna u odnosu na broj članova.
-=: soNic :=-
pazi, shto se mene tice sve je ok, potpise smo reshili...

idemo dalje™..

uzdravlje..
Fidel Castro
Ja ne znam sta je sa moderatorima zone i uopste administracijom...

Toliko se zalite na clanove da bi rekao covjek da vas maltretiramo ovdje... biggrin.gif

Ozbiljno... primjetio sam da se reklo 100 puta "clanovi ne postuju pravila", "clanovi zloupotrebljavaju opcije" itd. Ne mogu sebi u glavu da utuvim kako neko moze da to daje kao razlog nekim sankcijama... Ako neko krsi pravila, ako neko zloupotrebljava opcije pa valjda imate opciju da tog korisnika opomenete [pominjao sam i neke nacine upozorenja koje mozete da uvedete] ili ako konstantno to radi onda takvog clana banujte... Nije fer niti je normalno da zbog par [desetina] korisnika ostalih par [desetina] hiljada clanova ne moze da ima normalan potpis kao sto je to na svakom drugom sajtu...
DYNABLASTER
CITAT (Fidel Castro @ Mar 29 2008, 01:34) *
Ja ne znam sta je sa moderatorima zone i uopste administracijom...

Toliko se zalite na clanove da bi rekao covjek da vas maltretiramo ovdje... biggrin.gif

Ozbiljno... primjetio sam da se reklo 100 puta "clanovi ne postuju pravila", "clanovi zloupotrebljavaju opcije" itd. Ne mogu sebi u glavu da utuvim kako neko moze da to daje kao razlog nekim sankcijama... Ako neko krsi pravila, ako neko zloupotrebljava opcije pa valjda imate opciju da tog korisnika opomenete [pominjao sam i neke nacine upozorenja koje mozete da uvedete] ili ako konstantno to radi onda takvog clana banujte... Nije fer niti je normalno da zbog par [desetina] korisnika ostalih par [desetina] hiljada clanova ne moze da ima normalan potpis kao sto je to na svakom drugom sajtu...

ej ti malisha pripazi na recnik, mogao bi dobiti bananu laugh.gif
Fidel Castro
Ne vidim da si ti neko iz administracije zone pa ne vidim ni svrhu tvoje poruke/upozorenja...

Ja cu reci ono sto mislim [nisam vrijedjao] pa ako ovdje ne smijem da iznesem svoje misljenje onda me i banujte, ionako me sve manje veze za ovu zonu...
totaloverride
@Uredniks/Mods/Admins

ako ste imali zamerke/probleme sa komercijalnim linkovima mogli ste da upozorite/kaznite vlasnike takvih potpisa...
moj potpis je moj pecat ono sto opisuje mene kao individuu, ili bar onaj deo mene koji zelim da otkrijem pred drugim clanovima zone... slazem se da ponekad ljudi preteruju sa velicinama slika, ali zato i postoje opomene,kazne i slicno... znaci ako u beogradu imamo hiljadu saobracajnih prekrsaja, daj da zabranimo saobracaj, nek ljudi idu peske... ili zbog stotinak vulgarnih plakata, da hapsimo sve one koji lepe bilo kakve plakate?!?!?!

meni se cini da je najvise komercijalnih potpisa imalo kod komercijalista fotografskih radnji u delu za fotografiju... a oni kao zaseban svet nisu mnogo zalazili u druge delove foruma...
znaci, vratite stara pravila za potpise...

a to sto je vas, gospodo, mrzelo da se bakcete time (pracenje stanja, opomene,...) znaci da vas smara da budete ur/mo/ad na zoni. zato dajte "ostavke" i pustite da se time bave ljudi koji imaju vise entuzijazma
supersonic
Ma da, sad će oni svakog člana ponaosob da prate i da listaju 15 hiljada članova, ko ima kakav potpis i da redom opominju.
Postoji pravilo koje se trebalo poštovati.
Ljudi su iskulirali situaciju iz razloga '' ma ovo je zona, ovdje je sve Hi, happy, cool '' varijanta, ne vidimo nikakav problem tu, ali su pretjerali.
I sad ovdje njih 30 ljudi sa zone treba da izigravaju policajce šetače koji će non stop da vode bitku sa ljudima i da se prepiru sa njima oko osnovnog načina ponašanja.Neko kaže nemoj tako a ti kontra !PA NE MOŽE!

Fino brate, ukineš sve to i svi srećni i svi zadovoljni.
A ti si totaloverride-u uporedio babe i motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, da ne kažem nešto drugo...

Postoji pravilo.Niko to ne poštuje?Adios amigos !
Bolest
Preterujes wink.gif
DYNABLASTER
CITAT (supersonic @ Mar 30 2008, 02:08) *
Ma da, sad će oni svakog člana ponaosob da prate i da listaju 15 hiljada članova, ko ima kakav potpis i da redom opominju.
Postoji pravilo koje se trebalo poštovati.
Ljudi su iskulirali situaciju iz razloga '' ma ovo je zona, ovdje je sve Hi, happy, cool '' varijanta, ne vidimo nikakav problem tu, ali su pretjerali.
I sad ovdje njih 30 ljudi sa zone treba da izigravaju policajce šetače koji će non stop da vode bitku sa ljudima i da se prepiru sa njima oko osnovnog načina ponašanja.Neko kaže nemoj tako a ti kontra !PA NE MOŽE!

Fino brate, ukineš sve to i svi srećni i svi zadovoljni.
A ti si totaloverride-u uporedio babe i motore sa unutrašnjim sagorijevanjem, da ne kažem nešto drugo...

Postoji pravilo.Niko to ne poštuje?Adios amigos !

a ti si svi?
Fidel Castro
Uopste se ne slazem sa tako radikalnim korakom kao sto je ukidanje potpisa svima...

Niko nije rekao da oni moraju da budu dezurni 24/7 i da pregledavaju preko 10,000 clanova... Medjutim ovdje izgleda modovi nebi smijeli nista da rade... huh.gif Mislim njima je posao da vode racuna o zoni... Ne kazem ja sad da treba da vis po cijeli dan ili ne znam ja sta da rade ali bi bilo sasvim normalno da vode malo racuna i da se potrude ako treba, da clanovima bude bolje i ljepse a ne da bude "sta ima sad oni da kontrolisu zoni, ukinu se sve opcije i aj cao".. Ne vidim onda svrhu nijednog moderatora kad je to tako... Onda ukinite postavljanje slika da ko ne postavi neku reklamu i "adios amigos"... Ako moderatori nece da rade svoj posao nadjite neke koji oce...

Sto se tice samog "cekiranja" clanova siguran sam da bi svi clanovi na zoni zajedno pokusali da zona bude sto cistija i pomogli moderatorima sto se vise moze... Jedan obican plug-in sa kojim ispod svakog clana ima "dugme" Report user ili Prijavi clana bi pomoglo mnogo jer bi svi clanovi bili sposobni da nekog prijave i tako olaksaju posao moderatorima... Moderatori bi bili duzni samo da cekiraju prijavljene clanove i utvrde da li je pravilo prekrseno ili ne... Ukoliko jeste onda dodati odredjeno upozorenje a ukoliko nije nikom nista...

Moja poenta je da ima milion i jedan nacin da se sve dovede u red... Da se potpisis vrate sa odredjenim pravilnikom... Da i clanovi ucestvuju indirektno u uredjivanju foruma i da tako svi zajedno imamo ono sto zelimo...

Problem je izgleda sto "vrh" ovogforuma boli uvo za sve pa tako i za clanove pa ne zele da se potrude za nista vec im je najlakse da ukinu sve sto stvara neki vid problema i tako zavrse stvar... To se tako NE radi ali eto... imate vi pravo i da zatvorite zonu pa ja opet nebi imao pravo da se bunim, radite sto ocete ali ovo nije OK, ni najmanje...
DYNABLASTER
CITAT (Fidel Castro @ Mar 29 2008, 12:32) *
Ne vidim da si ti neko iz administracije zone pa ne vidim ni svrhu tvoje poruke/upozorenja...

Ja cu reci ono sto mislim [nisam vrijedjao] pa ako ovdje ne smijem da iznesem svoje misljenje onda me i banujte, ionako me sve manje veze za ovu zonu...

bolje da vise posecujes sobu vicevi, smesni klipovi i tako to smile.gif
Fidel Castro
CITAT (DYNABLASTER @ Mar 30 2008, 10:41) *
bolje da vise posecujes sobu vicevi, smesni klipovi i tako to smile.gif

Zbog?
supersonic
CITAT (DYNABLASTER @ Mar 30 2008, 05:22) *
a ti si svi?

Pa zavisi s koje tačke gledišta posmatraš sve to.Možda i jesam a možda i ne.

lol
Trunks
Ok, svi predlozi i normalni komentari su uzeti u obizr. Hvala.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.