Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Дугмићи у Дримвиверу?
Dizajn Zona > Tehnike > Client scripting
nogica
Елем, радим неки сајт и кад одрадим дугмад хоћу да ми остане селектовано (друга боја или ефекат) оно дугме на којој се страни налази... Нпр. ако сам на страни ''контакти'' да ми то дугме буде другачије обележено.
Као на овом сајту...
bllablla
mozes preko css, odnosno preko stila a:active gde definises boju ili sliku...
nogica
Нисам напоменуо да сам почетник... unsure.gif
Јел може то мало једноставније да се објасни?
vili
Narednih nekoliko nedelja zakucaj ovaj sajt u browseru (ne otvaraj nista drugo):
http://www.w3schools.com/
Pa malo uci wink.gif
Veruj mi, znacice ti
pazovan
Potrebna ti je klasa sa opisom selektovanog dugmeta. Onda tu klasu primeniš na svakoj stanici u navigaciji - za odgovarajući <li> link.

POgledaj kod sajta za koji si dao link i videćeš kako su oni to uradili sa klasom 'selected'.

Nije uopšte komplikovano; i ja sam saznao za to pre par meseci, ovde na zoni smile.gif
nogica
Хвала људи! smile.gif
cvik86
Kada sam napravio par svojih prvih stranica, taj problem sam resio tako sto sam pravio i ubacivao nove slicice dugmica na svaku stranicu pa tako uredjivao. Kasnije sam otkrio css. U drimviveru se to lako resava tako sto napravis jedan css fajl (ne moras znati cak ni sintaksu css-a sve se radi u par klikova misem) a zatim samo taj definisani dizajn primenjujes na ono sto ti je potrebno
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.