Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: vektorizacija pletiva
Dizajn Zona > Tehnike > Vektorska grafika
balkan boy
nadam se da mi neko može pomoći sa ovim problemom.

dobio sam zadatak da pletivo (koje prilažem) prevedem u vektorski oblik. u početku sam mislio da jednostavno odradim to peške, da iscrtam sve detalje, ali ovo je samo mali segment te šare. šara je nekih 100x100 mm, a ovo je samo 1% od nje, tako da ovaj deo otpada, jer nema tih para za koje bi to radio (ne može da se naplati rad).

da li postoji neka biblioteka paterna, simbola ili neki program koji generiše ovakve šare?
BugarskiB
Jesi li probao sa trace-om (Illustrator)? Mislim da će ti to završiti pos'o... smile.gif
balkan boy
CITAT (BugarskiB @ Mar 1 2008, 16:55) *
Jesi li probao sa trace-om (Illustrator)? Mislim da će ti to završiti pos'o... smile.gif

šta probao??? ma, probao sam razne programe za trace, ali ne pomaže.

problem je što je veoma teško sliku prilagoditi za trace. slika mora biti crno-bela, pa u tom prevođenju se izgubi mnogo detalja. takođe, dosta toga zavisi i od smera skeniranja, jer je ovo neravna površina pa se javljaju senke, koje u kasnijoj obradi slike postaju crna polja, a to ne sme da bude.

razmišljam da zovem astro centar ili da tražim pomoć od jova s romanije :-))
balkan boy
da li znate gde ima neka biblioteka simbola ili gotovih šara, pa da makar iskoristim tako nešto?

ps. s obzirom da imam legalan adobe cs2 paket, nije mi problem da skinem i sa njihovog sajta.
deus&machina
Mali mi se pitanje čini ne dorečeno. Da li tebi treba veltorski prikaz većih dimenzija ili precizno definisan patern (kao na primer OVO samo vektorski)?
balkan boy
CITAT (deus&machina @ Mar 1 2008, 22:27) *
Mali mi se pitanje čini ne dorečeno. Da li tebi treba veltorski prikaz većih dimenzija ili precizno definisan patern (kao na primer OVO samo vektorski)?

pa, u pravu si (što se tiče nedorečenosti) i zato ću malo pojasniti.
ovo što tražim se koristi za graviranje.
najveći problem je taj što sve mora da bude u strogo crno-beloj varijanti, bez rastera.
zato je problem predstaviti pletivo sa samo jednom bojom i nisu svi elementi isti.
neu3no
Fill, Patern fill, two color fill pa tu na listi imaš ovo pletivo. Nema ti bolje a da je CB, a ovo si mogao i sam da nacrtaš.

balkan boy
hvala na pomoći, ali sam odlučio da ovo nacrtam peške.

ovaj poslednji predlog mi ne pomaže, jer šara mora da bude nepravilna, nejednakih dimenzija i sa zaobljenim ivicama pletiva koje "ponire" ispod gornjih niti.
prilažem vam i šaru koju sam već odradio, gde možete videti šta je to otprilike. možda sam ovo trebao da vam pokažem i ranije.

u svakom slučaju, hvala svima.
balkan boy
posle konsultacija sa naručiocem posla, odlučili su da promene originalnu šaru i dali su mi sledeću sliku da crtam.

to je slika nekog stolnjaka, dimenzije 80x70 mm, sa oko 3.000 elemenata koje treba nacrtati. a što je najgore, insistiraju i na pojedinim nitima na koncu. uf!

ako neko ima predlog, molim vas da mi što pre pomogne, jer "ima da rodim mečku" dok to nacrtam.
neu3no
Uzmi fotoaparat, ufotkaj to pod pravim uglom, posterizuj, pretvori u BW i vektorizuj. Šta se bre mučiš sa takvim klijentom. Tvoje pletivo je baš super. Te nrepavilnosti mu daju realističnost iako je prosto i dvobojno. Koristiću ga za bump mapu ako mi ika zatreba za nešto pleteno u 3du. smile.gif Može?
balkan boy
CITAT (neu3no @ Mar 8 2008, 14:57) *
Može?

a što ne bi moglo.

ovo je prethodni, zaguljeni posao. inače, veći deo posla su lakši poslovi, ali sam primetio tendenciju ka ovom tipu poslova.
ne bih da se odreknem dobre mušterije, ali mi sve više zadaju problema sa ovakvim zahtevima.

trace? nažalost, previše je zaguljeno skeniranje, tj. slikanje.
ovu šaru ću iscrtati.
Buster_Merryfield
e ovako... Ja radim na gravuri... epilogova mashina.. ne znam ostale kako se ponashaju...ali brate ja bih pustio tu sliku..bez vektorizacije... barem je meni uspevalo... ne znam kolika ti je povrshina za gravuru...ali ti je lakshe da izmontirash to chudo u fotoshopu. nego da ga trejsujesh..."roditjesh mechku" dok ne nacrtash... samo pojachaj kontraste...i to bi trebalo da "pije vodu"...

pozdraw
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.