Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Protest 18.2.2008
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ostale fotografske teme > Reportaže
Stranice: 1, 2
KinteC
Svi znamo sta se desava ovih dana....

Ukratko, nasao sam se na mitingu (ne planirano) imao sam kod sebe 30D + kit objektiv sa samo 3GB memorije. ...tako da sam morao da pucam jpeg. Kako nisam jos nasao vremena ni da pregledam fotografije, postalvljam samo tri fotke za sada. Uskoro ce biti cela reportaza:

PS: eto..ne fotkam ja samo zurke biggrin.gif btw izem ti kit objektiv, falio mi je teleobobjektiv kao hleb + 10-20 na pr
phenomenon
Postavi jos slika i zamolio bih te u boji... prva i druga mi se dopadaju, stvarno odgovaraju i izrazi lica situaciji...
dusky jewel
Fino fino...

Meni druga najbolja - dijagonala smile.gif

Svaka cas' rodjace!
Stefan1
fino izgleda... izgleda da je tada bila ok. atmosfera, ali nekih sat vremena kasnije na uglu Nemanjine i Kneza Milosa "omladina" nije bas bila raspolozena za fotkanje.
pjmaster
You? happy.gif

doomster
Дај још фотографија.
boki_doki
mislio sam da ce se DZ preplavit slikama sa mitinga,ali...
daj jos koju
sboris
CITAT (boki_doki @ Feb 20 2008, 11:49) *
mislio sam da ce se DZ preplavit slikama sa mitinga,ali...
daj jos koju

Mislim da većina ljudi ovde nisu pro i da ima je oprema draga, a iskustva nam govore da tu ima onih kojima smeta da budu na nekom zapisu.
boki_doki
CITAT (sboris @ Feb 20 2008, 12:07) *
Mislim da većina ljudi ovde nisu pro i da ima je oprema draga, a iskustva nam govore da tu ima onih kojima smeta da budu na nekom zapisu.

Vjerovatno,nisam nikada imao priliku da slikam neke proteste
i ne znam kako se ljudi ponasaju u tom momentu u odnosu na fotografe
nidza
Na vestima su javili da su mnogi reporteri u divljanju pre 2 dana prošli olupanih glava, ne samo opreme.

Pamet u glavu, koji će vam to u životu.
KinteC
nisam ono ja na fotki smile.gif

elem...nikako ne stizem da sredim i okacim ostale fotke, evo za sada jedne panorame:

uskoro..nadam se da cu stici da sredim ostale fotke. Btw planiram da idem i na sutrasnji skup...jedino sto me moze spreciti da fotkam to je nedostatak svetla sad.gif ..tj nedostatak adekvatne opreme

A za bezbednost...pa..ko se cuva, i Bog ga cuva. smile.gif
dane011
Ova panorama prava reporterska.Bravo.
Pozdrav
ladovina
Ја сам имао позитивно искуство са демонстрантима,у овом случају навијачима у недељним инцидентима.Сликао сам како полиција хапси неке од демонстраната,и полиција је викала на мене а и добио сам један ударац пендреком по леђима.Навијачи који су се налазили у близини су скочили да ме бране,и само захваљујући њима нисам добио батине и сачувао апарат.Нисам новинар и немам скупу опрему(fuji 5600).Нису они скочули да бране само мене,него су покушали да ослободе своје другаре.
Нажалост,слике су ми испале катастрофа.

@KinteC

Да ли можеш да поставиш још слика са студентског протеста?Конкретно мислим на паролу "независно косово?!независна шкотска..."
pjmaster
CITAT (KinteC @ Feb 21 2008, 02:32) *
nisam ono ja na fotki smile.gif

Ucini mi se po kadru sa prve slike.

CITAT (ladovina @ Feb 21 2008, 19:46) *
Да ли можеш да поставиш још слика са студентског протеста?Конкретно мислим на паролу "независно косово?!независна шкотска..."

Evo ti jedna sirova za Dz wink.gif
KinteC
Paznja!!!

Fotografisati ovakve dogadjaje je IZUZETNO opasno. To sam upravo veceras saznao.

Prosao sam sa par modrica, kit objektiv je rasturen, izgubio licnu kartu....Beograd je u rasulu. Jedini lik koji je fotkao ispred ambasade, to sam bio ja....i to me je kostalo cega me je vec kostalo, dobro sam zivu glavu ( i canon) izvukao. Prosledio sam fotogrfije novinarskim agencijama, mada nisu nista spektakularno (valjda cu zaraditi nesto makar lol )

eo za sada jedne fotke koja nece biti objavljena...pa da je stavim na dizajn zonu:

veve
Evo sta sam ja zabelezio, nisu fotke nesto ekstara ali bar da docara atmosferu dogadjaja

...

-=: soNic :=-
@kintec

mladost ludost...

dobro si zhiv ostao...
Kuzma
I bre KinteC pa ti si stvarno looood!Nije to zajebancija,ljudi ginu!Tc,tc,tc.... ohmy.gif
paparazzit
CITAT (KinteC @ Feb 22 2008, 00:01) *
Paznja!!!

Fotografisati ovakve dogadjaje je IZUZETNO opasno. To sam upravo veceras saznao.

Prosao sam sa par modrica, kit objektiv je rasturen, izgubio licnu kartu....Beograd je u rasulu. Jedini lik koji je fotkao ispred ambasade, to sam bio ja....i to me je kostalo cega me je vec kostalo, dobro sam zivu glavu ( i canon) izvukao. Prosledio sam fotogrfije novinarskim agencijama, mada nisu nista spektakularno (valjda cu zaraditi nesto makar lol )

eo za sada jedne fotke koja nece biti objavljena...pa da je stavim na dizajn zonu:

Ako je nesto ostro eto tebi novog objektiva...Svaka cast na hraborosti a doktor ce ti dati nesto protiv ludisti smile.gif
KinteC
Ebga...a lepo je pocelo:

I onda...pred kraj govora, "masa" se prilicno nalozila:

kasnije se sjurila do ambasade...ali te fotke za sada ne mogu da objavljujem, pre novina...elem, fotkao sam samo provaljivanje u ambasadu, na nekih 20m... onda su me izvalili...ebga

Evo jedne fotke sto je aparat u tuci sam okinuo:

btw moja kapa...dal` leti ili je na podu...neam pojma. hm..i ja sam kratko bio na podu dry.gif
Stefan1
svaka ti cast. Ja sam bio na mitingu imam nekoliko fotki... onako... nisu lose... nisu ni nesto posebno... tek kada sam oko 19.30h stigao kuci cuo sam za incidente... doslo mi je ponovo da sednem u auto i da odem na mesto dogadjanja da napravim malo video snimke kamerom... ali kada sam video da nije ni malo naivno reko, da ne rizikujem ciglu u soferku ili tako nesto smile.gif
darrko
Stvarno si imao srecu sto si prosao sa "malim" povredama, holandski kolega fotograf je zavrsio na urgentnom sa, najverovatnije, polomljenim rebrima...Ajd` valjda ce da ti se bar isplati sav taj trud pa da kupis nov objektiv...
mariquita
moj zvanicno prvi komentar na DZ,iako vec duze vreme posmatram iz prikrajka....

ali zvanicno izjavljujem, CAREVICU ti si lud decko... mogu nesto da ti sredim preko veze,bez uputa,kod nekih mojih kolega... javi se slobodno! blink.gif

a fotke cu da ti komentarisem kad ih sutra budem pregledala po novinama! wink.gif
bamby
CITAT (mariquita @ Feb 22 2008, 01:48) *
... CAREVICU ti si lud decko... mogu nesto da ti sredim preko veze,bez uputa,kod nekih mojih kolega... javi se slobodno! blink.gif

CITAT (...)
Dvoje su se tako smuvali ...
KinteC
Ahahah, Maro....srce...ne zezaj tongue.gif

CITAT
Dvoje su se tako smuvali ...

btw Mara mi je bivsa zena... tako da je to proslost tongue.gif

eo jos koje fotkice:

mariquita
sta bre da ne zezam? pa jesi me zvao sad ili nisi? tongue.gif
ne brini,sve cemo da sredimo,imam ja odlicne strucnjake.... laugh.gif
KinteC
pda...mogli bi na kafu kao nekad wink.gif

btw...ontopic

Evo makar neceg...a da nije destrukcija.

Bolje da se ja drzim fotkanja po klubovima laugh.gif
AP
@KinteC - Svaka cast za akciju. Ulozi zaradu u neki 1.2 objektiv... biggrin.gif Nego, jesu li tvoje fotke ispred SAD ambasade na sajtu B92?
GVlad
Fotke su vam strava,stvarno treba imati hrabrosti i ludosti u svoj toj masi izvaditi opremu i fotkati,svaka vam cast.
Evo danas videh na youtube da su neki i snimali,mada ovo vise spada u smesne snimke smile.gif
http://uk.youtube.com/watch?v=5VWZoKWBYXE
Vaskes
Ribe su baš heroji ovih protesta.
RingeRaja
Careviću bravo, svaka ti čast, desetka za sličke, a jedanaest za hrabrost. Što neko reče, trebalo je imati m*** i izvaditi opremu pored onako napaljene mase i fotkati.
Što se tiče komentara na (kontra)miting: SRAMOTA NEOPEVANA!!! mad.gif
Sada ćemo zasigurno sačuvati Kosovo.
Vintertid
KinTec svak ti cast! Odlicne su ti fotografije, cak i ona sa demonstrantima koju si rekao da nece ici u stampu trebalo je da nudis drugim medijima, odlicna je, dinamicna, negde bi prosla.
Odlicna reportaza, mnogo mi se svidja, nadam se da ces zaraditi i vise nego dovoljno da pokrijes unistenu opremu.
sergej
KinteC, respect...
pozlatilo ti se, ali chuvaj tu glavu malo pazhljivije...
doomster
У здравље smile.gif
KinteC
Ma nece biti neka zarada, samo da pokrijem stetu... kad nadjem gde je izaslo...videcu..ako je izaslo. U svakom slucaju, kupujem teleobjektiv. (ma ne treba mi ni 10-20..ni blic....bolje telac)
-=: soNic :=-
telac + IS = sigurna distanca smile.gif

nek si ti nama zhiv i zdrav...
benjamin
blaaaaaaaagi offtopic smile.gif nećete zameriti

CITAT (KinteC @ Feb 22 2008, 15:41) *
... kad nadjem gde je izaslo...videcu..ako je izaslo. ...

liči mi na nešto tvoje ? sem ako me oči ne varaju (24 sata 22.02.2007 vikend izdanje)

Kliknite za pregled priloga

// ćini mi se da se radi o progressive fridays at energija 15.12 wink.gif

tako da, možda je nešto i izašlo a ti ni ne zanš smile.gif

btw ako sam omašio, i postavio tudju fotku, jbg. deluje mi ovaj kadar ko da ga je carević potpisao smile.gif
KinteC
Care legendo....hvala!

Btw...niko me (opet) nije pitao za objavljivanje fotografije!!!!!! Iako stoji copyright! e to je bezobrazluk! i sta sad?!
RingeRaja
CITAT (KinteC @ Feb 22 2008, 17:00) *
Care legendo....hvala!

Btw...niko me (opet) nije pitao za objavljivanje fotografije!!!!!! Iako stoji copyright! e to je bezobrazluk! i sta sad?!

Pa presaviješ tabak i.... taman da nadomestiš staklo koje su ti rascopali.
KinteC
E sta ce me sve snaci, btw to je fotka:

uredno stoji copyrigt...to valjda znaci da ne zelim da neko drugi objavljuje fotke....omg. (jer te fotke planiram za izlozbu, koja ce biti ne znam kad...ali ce biti)

Inace sam prelazio preko toga ako se moja fotka iskoristi za dizajn flajera, jer sam dobar sa dj-evima, ali ovo prelazi svaku granicu.
Gremlin
to što si ti napisao copyright ništa ne zanači. Znači da si u PSu napravio akciju i da... hehehe

Sad lijepo prečešljaj forum i naćićeš par tema sa uputstvima kako i šta... preporuke advokata i slično...

Srećno... wink.gif
AP
^ ...i eto tebi i 10-20 smile.gif
benjamin
CITAT (KinteC @ Feb 22 2008, 17:00) *
Care legendo....hvala!

nema na čemu, drago mi je da sam ti skrenuo pažnju ... ta ista ekipa meni je već objavila 9 fotografija (nisam preduzimao nikakve akcije) ... jbg ... šta da ti kažem ... smorio si se što ti niko ne objavljuje fotke, pa reko da te oraspoložim tongue.gif laugh.gif

dodješ me pivo u underu u subotu

a kad naplatiš ... još jedno ...

... i naravno da mi pozajmiš 10-22 ... ali canon ... nemoj me te sigme-fljigme wink.gif

ps sačuvao sam ti primerak novina just in case da ne naletiš danas da pokupiš jedne

ps ps ... kakav bre copyright vidiš da su ga kulturno odsekli laugh.gif
Miljko KG
Dubok naklon.
KinteC
^tnx

Da okacim i jos par fotki:

Dakle...umesto da masa skrene ka slaviji, masa se sjurila niz ulicu Kneza Milosa...

Evo ih ovde u "jurisu"

zatim su se zaustavili ispred americke ambasade..gde su pokusavali da provale:

Zatim je masa jurnula ka hrvatskoj ambasadi, prolazeci pored kordona, na koji su bacali kamenice...taman preko moje glave. Jasno je zasto je ova fotka ispala mutna...nisam hteo tu da se zadrzim duze od koje sekunde...

i onda ispred hrvatske... dovatise me ebga

A steta, da sam "opstao" jos malo, fotkao bi zapaljenu ambasadu...
Kopecky
Ti si bre lud covek.To je kao u boj da ides.Cinimi se da su svi zivi uhvaceni ili izgubili ili dobili nazad polomljenu masinu.Nisam hteo ni mobilni da nosim.

Mozes ti na boj bez problema.
Sijalica
Super fotke i kinteca i vevea!

Potrebna je velika hrabrost za to. Da sam ja isao, samo bih licnu ponio...
phenomenon
svaka cast na fotografijama Kintecu i ekipi, odlicno!
BIT
10 за храброст, лепу сте журку имали синоћ, а могле би те фотке и судски да се употребе unsure.gif тако да ако ти неко буде зазвонио касно у ноћ знај да су плавци biggrin.gif .
Lexus
Alal ti jaja! Samo toliko smile.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.