Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Koja kamera za oko 400€?
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografska Svaštara
Beren
Planiram da uzmem neku kameru, za svaki dan, ništa specijalno!

Da li neko od vas ima iskustva sa HDD kamerama? Videh da je kod nas u ponudi (selektovano zbog cena) sledeće:
Panasonic h20ep-s
Sony DCR-SR32
JVC GZ-MG27 HDD

nekako mi se čini da mi je hdd kamera najpraktičnija... Šta bi po vama bilo najbolje od gore pomenutih? Ako sam nešto zaboravio a uklapa se u priču, dodajte! smile.gif
guru
Uzmi kameru sa najvecim senzorom. A HDD vs miniDV je jednostavnost vs kvalitet.
Beren
Guru, da li je taj kvalitet zbog kompresije snimka kod HDD kamere?

Malo mi je tu nejasno to što bih ja u svakom slučaju kompresovao materijal sa miniDVa, i samim tim bi kvalitet bio maltene isti? Gde grešim? unsure.gif
Fleggy
Ako zelis da naknadno montiras video recimo u premieru, i jos pozelis da izvuces maksimum iz tvoje kamerice miniDV je izbor. Kasetice ces uvek naci ako ti zatreba vise prostora, sto nije slucaj ako ti nestane prostora. HDD je jednostavnije za prebaciti...ali ustvari nije tolko jednostavnije jedino je brze.... i sa mini dv kasete se jako lako prebaci ..biras nivo kompresije i sve jedino sto traje ono ..real time...kolko traje snimak tolko i prebacivanje.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.