Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: d40x + Nikon 55-200mm f/4-5.6 ED AF-S VR DX
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Fotografska Svaštara
limazmaj
Zanima me vase misljenje o ovoj kombinaciji.
nesharm
A gde ti je shirac?
Nikondije
Odlicna kombinacija po vrlo pristupacnoj ceni, bices zadovoljan!
DraganR
Ma odlučna kombinacija, samo neznam za šta ćeš da je koristiš?
Ovo je malo sarkastično...
Ali stvarno gde ti je shirac?
guja
Mislim da je mnogo bolje D70 + polovan kit objektiv + normalac za iste pare

VR ti ni za sta ne treba, a vidni ugao ti je ko kroz vizir od tenka ... fuj
Dragan-85
I ja sam u toj dilemi: d70s+kit+50mm 1.8 ili 20d+kit+50 1.8..
DraganR
CITAT (guja @ Feb 1 2008, 09:27) *
vidni ugao ti je ko kroz vizir od tenka ... fuj

Druže Gujo ja sam bio tenkista pa me interesuje šta fali viziru od tenka? smile.gif smile.gif smile.gif

CITAT (Dragan-85 @ Feb 1 2008, 09:32) *
I ja sam u toj dilemi: d70s+kit+50mm 1.8 ili 20d+kit+50 1.8..

Pa 20d a kit zaobiđi na taj način što za početak nećeš da kupiš tu pedeseticu (nova 80-85 jevreja) i kad upariš jevreje od nekupljenog kita i nekupljene pedesetice ima šta da se probere (polovno naravno)...
Dragan-85
20d ide sa kitom, posto je polovan, ako uspem da uzmem samo telo, onda idem na neku polovnu sigmu 17-70..
Nikon mi je jeftiniji, mada mi to nije ni bitno, bitniji mi je AF, tj brzina i preciznost, posto uglavnom slikam pokretne objekte (KUD).

Pretpostavljam da canon ima bolji i brzi AF sistem?
limazmaj
CITAT (nesharm @ Feb 1 2008, 07:18) *
A gde ti je shirac?

ok ja bih hteo nekog NIKON-a ogranicen sam sa 550 € +10, 20 €
Pocetnik sam, pa me zanimaju vashi predlozi.
Mnogi su mi rekli za te NIKON-e da nemaju motor u telu i da cu tesko da nadjem objektive, bla bla.... i da cu morati da kupujem objektive sa motorom.
DraganR
Ako ćemo da se vraćamo na pređašnje tvoje postove onda da ti kažem da nije interesantno.
Ako misliš da treba da te ubeđujemo da kupiš nešto drugo a ti si koliko vidim zacrtao d40x, to su tvoje pare i možeš sa njima da radiš šta hoćeš.
Nerazumem šta ti nije jasno u tvojoj kombinaciji (pa tvoja je i trebalo bi da znaš šta kupuješ).
Ako ćeš da pokušavaš da slikaš prirodu, ptice i žabe iz daljine završiće ti posao (donekle).
Ako ćeš za svaki dan da koristiš taj 55-200 rasplakaćeš se čim ga budeš našrafio.
Ako nisi gadljiv na polovno kupi bilo šta drugo (telo slabije - staklo što bolje možeš (opet je neko (ja pomenuo d50-d70))) i uživaj.
Ionako ćeš telo da prodaš kad tad a staklo možda i zadržiš.
Doćićeš u situaciju da jednog dana menjaš ceo sistem zbog gluposti.
Reko sam da neću da te ubeđujem i to ne činim - samo iznosim svoje mišljenje...
pis
Vec su ti forumasi ukazali da objektiv koji zelis nabaviti nije za svaki dan. Ako ga uzimas, uzmi ga u kombinaciji sa 18-55mm. Ja imam doticni d40x, uzeo sam ga prosle god. u 5mj. znaci cim je izasao, sa nikkorom 18-70mm. Naravno kao pocetnik bio sam u potpunosti zadovoljan njime, a i trebalo mi je 10mp, za velike printeve. Sada sam se nasao u problemima sto ne mogu kupiti jeftinije objektive, vec samo one sa ugradenim motorom. Toga sam i prije bio svjestan, ali ako ces se poceti ozbiljnije baviti fotografijom, to ce ti kroz vrlo kratko vrijeme stvarati velike probleme. Sada se stanje na trzistu popravlja sto se tice objektiva sa ugradenim motorima, sve ih je vise. Mislim prije svega na sigmine objektive. Tamron ima onaj 18-250mm kojeg mozes koristiti na d40x, dok tokinine neces moci koristiti ni one sa ugradenim motorom (isti slucaj ti je i sa tamronovim objektivima s ugradenim motorom, tako da ces trebati provjeriti koji radi na d40x). Znaci sve sigmine sa HSM oznakom mozes koristiti. Ja sam ozbiljno razmisljao o prodaji d40x i kupiti nesto sa "sarafcigerom", ali sam odustao jer mi je za oko zapeo objektiv Sigma 18-50mm f2.8 EX DC Macro HSM.
Ako kupujes u americi to bi te kostalo
D40x - 535$ + Sigma 18-50mm - 500$ + carina

Ja sam poceo ulagati u objektive, tjelo cu zadrzati, eventualno si kupim nesto jeftino sa sarafcigerom tako da mogu koristiti jeftinije objektive.

Jos i da Nikon izbaci pedeseticu sa motorom....
DraganR
CITAT (pis @ Feb 1 2008, 11:28) *
Ja sam poceo ulagati u objektive, tjelo cu zadrzati, eventualno si kupim nesto jeftino sa sarafcigerom tako da mogu koristiti jeftinije objektive.

A što bi kupio nešto jeftino sa šfrafcigerom i zadržao nešto jeftino bez šrafcigera?
Zar ti nije bolje da pređeš na nešto jeftino sa šrafcigerom čim prodaš nešto jeftino bez šrafcigera?
pis
CITAT (pis @ Feb 1 2008, 11:28) *
a i trebalo mi je 10mp, za velike printeve.
guja
CITAT
Pretpostavljam da canon ima bolji i brzi AF sistem?

DA se razumemo da Canon nema nista bolje osim belih objektiva i do skora senzora. I dobro cuveni 17-40 L
Dragan-85
mislio sam konkretno na razliku u af kod d70s i 20d, sa svojim objektivima i 50 1.8.
NShappy
Limazmaj, da li znaš šta znači to što nemaš širi (kraći) objektiv? Ajd' odgovori na to pa da idemo dalje.
limazmaj
CITAT (NShappy @ Feb 1 2008, 14:42) *
Limazmaj, da li znaš šta znači to što nemaš širi (kraći) objektiv? Ajd' odgovori na to pa da idemo dalje.

nemam pojma ali zato ste vi tu koji znate
DraganR
CITAT (limazmaj @ Feb 1 2008, 16:01) *
nemam pojma ali zato ste vi tu koji znate

Pa super...
Abdee
Zmaju, idi ti lepo nabavi neku literaturu pa nauci stogod. Do tada lock.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.