Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [reseno] Velicina fajla u flashu, da li je ovo normalno?
Dizajn Zona > Tehnike > Flash
Bib
Napravila sam u flashu tri slike koje se naizmenicno menjaju ( kao jedna malo stoji, a zatim se pretapa u drugu). Sve tri slike sam optimizovala u Photoshopu, i svaka ima oko 25KB. Tu je i ram za slike, koji je transparentni GIF i ima oko 25 KB. Kada sam sve uvezla u Flash i napravila animaciju, moj fajl ima oko 120 KB.
Ja sada ne znam da li je ovo normalno, pravila sam Movie Clip za svaku sliku.
Gledala sam jedan sajt na netu www.vinelife.com i njegov flash ima oko 30 KB. A ima isto vise slika.
Da li ja nesto pogresno radim, ili postoju neko drugo resenje, ili ovako treba? sad.gif
syndrome
To zavisi od kompresije, ne od nacina na koji si napravila pretapanje.
Namesti kompresiju slika (skoro je bila slicna tema).
Bib
CITAT (syndrome @ Jan 31 2008, 00:56) *
To zavisi od kompresije, ne od nacina na koji si napravila pretapanje.
Namesti kompresiju slika (skoro je bila slicna tema).

Ja sam namestila u PS da bude sto manja velicina fajla slike, a da ipak ne bude los kvalitet, tako da mi jedna slika zauzima oko 25KB. To je neki balans izmedju kvaliteta i velicine. I onda ceo flash fajl ima 120 kb.
Znaci, da je normalno da bude ovakva velicena, kada se usklade u mom slucaju kvalitet i velicina. dry.gif

Nego nije mi jasno onaj sajt www.vinelife.com ima 4 slike i sve su kristalno jasne i lepe i ima fajl od 30KB. Cini mi se da jednu sliku optimizuje ispasce 30kb, a on ih ima vise, pa me to malo buni.
syndrome
Jel si skinula taj flash i ima 30 kb?
Da li si probala da ga startujes iz lokala ako je tako?
Taj flash nema slike u sebi, vec ih ucitava dinamicki. Drugim recima, 30 kb ima kod koji ucitava slike odnekud.
Slike moraju imati vise.
Bib
CITAT (syndrome @ Jan 31 2008, 19:41) *
Jel si skinula taj flash i ima 30 kb?
Da li si probala da ga startujes iz lokala ako je tako?
Taj flash nema slike u sebi, vec ih ucitava dinamicki. Drugim recima, 30 kb ima kod koji ucitava slike odnekud.
Slike moraju imati vise.

Znaci to tako ide. Jos ucim flash pa ne znam mnoge stvari. Ja sam alatkom Web Developer proverila u sektoru Media fajl koji se zavrsama na .swf i on ima 30kb. Inace ceo taj sajt ima oko 400kb.

Hvala Syndrome wink.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.