Domah na pocetku da kazem da je ovo prvi put da otvaram ovaj dio foruma tako da se nadam da necu biti kamenovan ili nesto slicno vec ako sam napisao gluposti da cete mi oprostiti
Htio sam samo da pitam koji je najbolji nacin kod nas da se nekome ponudi prostor za banner ili neki drugi vid reklamiranja?
Ja sam vlasnik [sa jos jednim kolegom] jednog teen foruma, tj. portal-a [na nasem jeziku] koji dnevno ima od preko 2,500 pa do 3,000 posjetilaca uglavnom iz regiona ali iz drugih krajeva svijeta [nasi ljudi svuda idu]. Ne kazem da je to neka silna brojka ali znam da nije ni tako lose...
E sad razmisljao sam da budem kao neki publisher... E sad, znam da je ovaj kolega prije reklamirao Fantu sa onim MyPartyFusion i neke druge "jake" brendove pa je uzimao fine pare za to ali on nije sam nalazio njih vec mu je jedan prijatelj nalazio koga da reklamira a on mu je samo davao procenat...
Vidim da svaki drugi sajt danas ima Google Ads ali znam da od toga nema neke vajde... Takodje znam da ima milion online igrica koje nude koji zelembac po svakoj registraciji ali oni uglavnom traze da ima preko 10,000 -20,000 posjetilaca dnevno a do tog broja znam da ne mogu doci u skorijem periodu...
Gledao sam i neke strane sajtove koji se bave time i ispunio jedno 20-ak formulara medjutim od vecine sam udustao ubrzo jer je vecina njih vezana za USA trziste... neki traze da sajt bude na ENG, neki imaju samo PayPal kao nacin placanja [a kod nas ga naravno jos uvijek nema], drugi opet traze da ima preko 10,000 posjeta itd.
Sve u svemu nisam nasao nijedan sajt sa kojim bi uspio da ostavim ono sto trazim, makar samo da probam...
Znaci zanimalo me gdje ja mogu da nadjem klijenta? Koje su realne cijene zakupljivanja banner prostora s'obizrom na broj posjeta?
Hvala unaprijed na pomoci!