RocK-KeR
Jan 17 2008, 19:46
Nisam uspeo da nigde nadjem, sve su neke male slicice inace, ovo je potrebno mom prijatelju koji hoce da pravi kolekciju stampanih fotografija ikona za album veceg formata.
Mogu li se uopste naci ovi veci formati ikona besplatno na nekom sajtu?
Pozz
Rock-ker
Da bi fotografisao Hilandar i bilo šta na Hilandaru moraš da dobiješ blagoslov! Kako to zamišljaš da ti neko ustupi fotografije veće rezolucije for free?!
Ako neko ima pravo to da radi to je isključivo Hilandar ili Srpska Pravoslavna Crkva!
...
purplejunk
Jan 17 2008, 20:57
besplatno, u vecem formatu, tesko :/
mozda da probas ovde >>
click
Dr Bouz
Jan 17 2008, 21:10
moj drugar ima zilion slika odande, pa verujem da ima nesto i iz te priche. al' nisam bas skapirao najbolje sta ce taj neko da radi sa slikama.
RocK-KeR
Jan 18 2008, 12:14
Hvala!
- Odustao sam od ovoga i objasnio prijatelju za sva ta autorska prava oko fotografija... izvinjavam se ali stvarno nisam znao da je to toliko tesko pronaci, mada mislim da su mogli da postave na svim tim zvanicnim sajtovima bar fotografije 1024x768 ili neki slican format za download!?
Covek je hteo samo da taj napravljeni album pokloni svom dobrom prijatelju, svestenom licu za uspomenu... medjutim, kada bolje razmislim... ne bih nista privatno da uzimam (Hvala Dr.Bouz-u)... jer sta se moze desiti ako ti veci formati ostanu u radnji posle izrade fotografija? Mnogo komplikovano, bre!
- Hvala Purplejunk... na ovom sajtu ima svega sem Hilandara!
Iskreno Vam zahvaljujem svima!
Pozz
RocK-KeR Rebel
istankov
Jan 18 2008, 13:01
CITAT (RocK-KeR @ Jan 18 2008, 12:14)

Hvala!
-.. .potave na svim tim zvanicnim sajtovima bar fotografije 1024x768 ili neki slican format za download!?
...
ja mislim da je to pravo rešenje. i onda ćemo imati hilandar na šolji, hilandar na maramici, hilandar ovde onde... Šta misliš kako se odbraniti od kičeraja u koji se pretvorilo sve oko Crkve? postaviti 1024x 768 fotke koje će posle završiti na bilbordu ??? Mislim ....
Ni manje ni više nego Hilandara... ni manje ni više nego kvalitetne i velikog formata... i sve to naravno džabe! E Srbijo majko... tamnico!
Da budem iskren i da imam slike Hilandara ne bih dao nikome. Ni džabe ni za pare. Samo bih štampao za svoje izložbe na temu pravoslavlja i slično.
RocK-KeR
Jan 18 2008, 13:38
Ovakva odbrana je samo delimicna! Neko ce vec za jeftine pare kupiti format koji mu odgovara za takve stvari (solje, bedzevi, upaljaci...etc) i to ce mu doneti malo bogatstvo... da budemo realni.
Zalosno je sve to ali i pitanje, koliko ce fotografa koji zive od toga biti imuno na to da ne proda svoju fotografiju ovakvim likovima? - VRLO MALI BROJ!!!
Slazem se u potpunosti sa svim sto kazes istankov... ali... znamo gde i kako zivimo!
Znam za sebe da sigurno ne bih iskoristio ovakve fotografije za tako nesto jer sam pravoslavac u dusi a ne... po obicaju!!!
DuxX... Poštujem to sto kazes i lepo je da ima takvih ljudi. Ne shvatam kako moze format 1024x768x72 biti veliki za neke ozbiljnije pripreme!? Nije mi jasno, zbog cega ne pokloniti nekome?...
Pozz
Vlada
MissionVao
Jan 19 2008, 14:56
CITAT (RocK-KeR @ Jan 18 2008, 13:38)

Zalosno je sve to ali i pitanje, koliko ce fotografa koji zive od toga biti imuno na to da ne proda svoju fotografiju ovakvim likovima? - VRLO MALI BROJ!!!
Recimo svi s ovog foruma. Daleko su vece sanse da slike proda neki shilibajzer kome bi to bile prve pare dobijene od "hobija".
To sto postoji sansa da se nesto uradi ne znaci da treba da bude toliko lako da i debil moze da izvede. Isto kao sto je moguce obiti banku ali i dalje postoji nekakvo obezbedjenje.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.