Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Dodavanje zvuka u AVI?
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Film i Video
dlccar
Da bi moje pitanje bilo maksimalno jasno... evo malo duzeg objasnjenja.

Imam nekoliko video fajlova, koji su zapravo isti film ali sa razlicitim sinhronizacijama. Jedan fajl je sa Engleskim, drugi sa Italijanskim i Japanskim (multiaudio) i treci samo Italijanski.

E sad... da ne komplikujem. Da li je moguce samo zvuk iz fajla sa Engleskom sinhronizacijom BUKVALNO UBACITI kao treci jezicki kanal u ovaj fajl koji ima Ita/Jap sinhronizaciju i kako to uraditi?
Da li postoji program u kome se to moze elegantno uraditi, a da se ne radi ponovna rekompresija VIDEA.... jer bi tako doslo do neizbeznih gubitaka u kvalitetu???

Hvala unapred. Nadam se da sam bio dovoljno jasan, i da ce se naci neko ko ima resenje! wink.gif
Boki70a
AVI-Mux_GUI oficijalni sajt
Direktan download: AVI-Mux GUI v1.17.7

Prevuci oba fajla u AVI-Mux_GUI. Njihova imena ce se ispisati u gornjem prozoru programa. Dupli klik na svaki fajl da bi se u donjem prozoru pojavila sadrzina tih fajlova, odnosno video i audio stream-ovi koje fajlovi sadrze.
Cekiraj one koje ces zadrzati (odnosno odcekiraj one koje neces zadrzati). Idi na "Start" u donjem levom uglu. Izaberi lokaciju gde ces da eksportujes AVI. Iskuliraj koji minut da program odradi remultipleksiranje. Gotovo!

Ako se kojim slucajem javlja desinhronizacija izmedju videa i audia. U donjem prozoru programa kada kliknes na audio stream pojavice se opcija "Delay" (na desnoj strani). I tu regulisi.

Inace program je isklucivo namenjen za mux/demux/remux operacije. Eksportuje u AVI ili MKV kontejner. I nema dodirnih tacaka sa kodiranjem (encoding). Takodje, program podrzava odredjene import formate - avi, mkv, mp3, wav, ac3, dts, aac, OGG/Vorbis, srt, ssa. U slucaju da importovani formati ne zadovoljavaju AVI specifikaciju, eksportovanje ce biti iskljucivo u MKV kontejneru. wink.gif
dlccar
Boki70a, hvala ti puno... downloadovao sam taj tvoj programcic i za jedno pola sata odradio posao 100% perfectno!! wink.gif

BTW program je ekstra jednostavan i isto toliko funkcionalan... prezadovoljan sam (kako rezultatom tako i brzinom). Jedino sto me je malo duze zadrzalo sa njim bila je sinhronizacija zvuka koju sam morao fino da "tjuniram" dok nisam precizno pogodio tajming... mislim da je bilo cak -27500 (milisekundi)...

Ali na kraju je sve ispalo super...
Hvala jos jednom... i toplo preporucujem ovo programche svakom kome zatreba zbog slicnih zavrzlama kao i meni!
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.