Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Problem sa video mixerom
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Film i Video
imagine
Treba da radim na video mixeru Panasonic AG-MX70e. Interesuje me da li neko zna na koji nacin treba da budu povezane kamere da bih mogao da izvrsim najjednostavniju operaciju - rez sa kamere na kameru po jednoj sini, a da ne bude skoka na rezu? Tacnije, desava se to da se na svakom rezu pojavi prvo freeznuta slika, pa onda krene video, kao neki skok. Znam da je verovatno neka glupa fora, u manualu nema nista o tome. Kada smo probali, kamere su bile povezane kompozitno, preko bnc kabla. Secam se da je ranije tu bila neka genlock fora, ali ova mikseta ima samo jedan genlock izlaz, za povezivanje sa montaznom konzolom.

Ako rezem sa sine na sinu preko auto take na 0 frameova, rez je ok, ali ova mikseta menja izlaznu sinu svaki put kada se radi prelaz, samim time mi otezava kontrolu, jer moram stalno da gledam u nju umesto u monitore.

Molim za pomoc.

Hvala unapred.
Exclusive
Koliko ja znam, mixeta je upravo namenjena da radi tako što prebacuje sa šine na šinu. Zato i slika skače pri menjanju na jednoj šini.
imagine
Pa ne bih se slozio. Rezanje po jednoj sini je najosnovnija operacija. Dve sine sluze ako koristis tranzicije, efekte, potpisivanje.... Nije moguce da niko ne zna? A ja mislio da su ovde magovi videa..... smile.gif
ARVIN
ja sam radio na MX50ici i 2 ili 3 kamere su mi povezane po sinama i ne na jednoj sve..na prime..SINA A 1-KAMERA, SINA B odmah ispod-druga kamera, na sledece slobodno mesto na SINI A opet treca kamera..

Na konzoli imas dugme meni je bilo sa leve strane iznad sina koje ti oznacava kako ce se vrsiti prelaz sa sine na sinu..MIX..WIPE..CUT..

e ako odaberes MIX, onda ce ti prelazi koristeci AUTO TAKE ili sve jedno T -BAR slider prelaziti sa kameru na kameru samo klasicnim crossfaderom...ako ides WIPE onda ce prelaziti po onom WIPE efektu zavisno od dugmeta na WIPE delu koje je aktivno a ako ides CUT onda ide samo sa kamere na kameru bez ikakve tranzicije ...

tako je bilo kod mene..znaci povezi dve kamere jedna na A a druga na B sinu jednu ispod druge..nadji to CUT dugme ako ga ima i pritisni...tada probaj AUTO TAKE ili na T -klizacu...

Nadam se da ce ti pomoci..ako ne pisi sta si uradi pa da probamo opet nesto..

Pozdrav
imagine
Pod jedan, mislim da si pogresio jer ne mozes ti da povezes stvari odvojeno na sine. Ono sto povezes uvek se nalazi na obe sine na istim mestima. Ponavljam, meni je problem da mixujem pop jednoj sini. Zamisli recimo da radis koncert, ili bili sta sto je brze... Moras da gledas u monitore, a ne u miksetu. Prsti ti stoje na dugmicima miksera i ti miksujes napamet, to jest ne gledajuci dole. To je, koliko ja zna jedini moguci nacin. Cak i kada radis efekte, onda prsti treba da ti stoje na donjoj, preview sini, i ti na preview monitoru gledas sta ti je sledece za prelaz. Ne znam nijednog miksera koji gleda u miksetu dok miksa, sem mozda povremeno, dok namesti neki efekat ili slicno, i to u pauzama.

Znaci, da li neko zna kako da miksujem po jednoj sini na ovoj mikseti, a da nema skoka na rezu??
samke4u
CITAT (imagine @ Dec 23 2007, 12:15) *
Pod jedan, mislim da si pogresio jer ne mozes ti da povezes stvari odvojeno na sine. Ono sto povezes uvek se nalazi na obe sine na istim mestima. Ponavljam, meni je problem da mixujem pop jednoj sini. Zamisli recimo da radis koncert, ili bili sta sto je brze... Moras da gledas u monitore, a ne u miksetu. Prsti ti stoje na dugmicima miksera i ti miksujes napamet, to jest ne gledajuci dole. To je, koliko ja zna jedini moguci nacin. Cak i kada radis efekte, onda prsti treba da ti stoje na donjoj, preview sini, i ti na preview monitoru gledas sta ti je sledece za prelaz. Ne znam nijednog miksera koji gleda u miksetu dok miksa, sem mozda povremeno, dok namesti neki efekat ili slicno, i to u pauzama.

Znaci, da li neko zna kako da miksujem po jednoj sini na ovoj mikseti, a da nema skoka na rezu??

Davno sam radio isti posao, tako da sve ovo sto pricam je pod velikim upitnikom,
ali koliko se sjecam da na mixetama tipa ove tvoje to i ne mozes da radis osim ako se ne isprakiras dovoljno da mijenjas polozaj ruku nakon miksanja kamere sto je vrlo tesko. Postoje i mixete na kojima polozaj finala i predfinala se nikad ne mjenja i onda preko finala miksas. Tesko ces to izvesti sa tvojom mixetom.
I Arvin je OK odgovorio samo sto je zabuna nastala u tome sto on "sinama" zove nesto drugo.
Covjeku treba situacija da se polozaj finala i predfinala ne mijenjaju nakon miksanja...
Mislim da ces tesko naci odgovor na ovom forumu zbog:
1. Ljudi koji dolaze se ovdje rijetko bave miksanjem slike uzivo
2. Svaka mikseta je drugacija i tebi ne treba "video mag" nego mag koji tvoju mixetu poznaje u dusu
Pozdrav
Himself
Vucem ovo iz backup mozdanog kortexa tako da uzmi sa dozom sumnje da li je tacno.

Mikseta koju imas nema Sync na svim kanalima. Koliko vidim u specifikaciji frame sync je samo A/B.
Osim mozda u slucaju genlocka i house sync-a.

Ako ti ista moze pomoci je terminologija "Frame synchronization" ili "Sync" pa se pokusaj raspitati na specijalizovanim forumima.
imagine
CITAT (Himself @ Dec 23 2007, 16:25) *
Vucem ovo iz backup mozdanog kortexa tako da uzmi sa dozom sumnje da li je tacno.

Mikseta koju imas nema Sync na svim kanalima. Koliko vidim u specifikaciji frame sync je samo A/B.
Osim mozda u slucaju genlocka i house sync-a.

Ako ti ista moze pomoci je terminologija "Frame synchronization" ili "Sync" pa se pokusaj raspitati na specijalizovanim forumima.

Ok, hvala. Da li moze neko da mi preporuci neki forum gde bih mogao da se o tome raspitam?
stormwatch
CITAT (imagine @ Dec 21 2007, 09:16) *
Treba da radim na video mixeru Panasonic AG-MX70e. Interesuje me da li neko zna na koji nacin treba da budu povezane kamere da bih mogao da izvrsim najjednostavniju operaciju - rez sa kamere na kameru po jednoj sini, a da ne bude skoka na rezu? Tacnije, desava se to da se na svakom rezu pojavi prvo freeznuta slika, pa onda krene video, kao neki skok. Znam da je verovatno neka glupa fora, u manualu nema nista o tome. Kada smo probali, kamere su bile povezane kompozitno, preko bnc kabla. Secam se da je ranije tu bila neka genlock fora, ali ova mikseta ima samo jedan genlock izlaz, za povezivanje sa montaznom konzolom.

Ako rezem sa sine na sinu preko auto take na 0 frameova, rez je ok, ali ova mikseta menja izlaznu sinu svaki put kada se radi prelaz, samim time mi otezava kontrolu, jer moram stalno da gledam u nju umesto u monitore.

Molim za pomoc.

Hvala unapred.

Ta mixeta nema sinhrostarter na zasebnim sinama tako da nema drugog resenja osim CUT sa A na B, to je rezervisano za mnogo skuplje masine.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.