Evo sta ostade od Socijalisticke Federalne Republike Jugoslavije.
LEP LOGO!
Hehehhe...
Lik je zaista jako kreativan, a bogami i inspirisan,
KLIK
http://www.perspex.bePozdrav
Ne vidim vezu izmedju znaka SFRJ i sadrzaja koji se nudi...
Ja vidim komunisticki simbol i americki stil zivota. Zaista ne kapiram. Sutra kad se vratim sa ispita nadam se da ce mi neko objasniti. Pozdrav!
MrSteel
Dec 9 2007, 23:22
sajt je odlican a radovi su extra
obozavam te matte paintings artiste
Shmeker
Dec 9 2007, 23:25
Pa ni ja ne vidim vezu sa SFRJ...
Poenta svakog GRBA jeste da predstavlja nesto, a po mom misljenju grb tadasnje SFRJ jeste NAJLEPSE i najbolje dizajnersko resenje u tom smislu.
Cisto u odnosu na sadasnji grb Srbije - sta bih ja kao neki "amerikanac" mogao da pomislim tumaceci sadasni grb?
Da samo mi kraljevina / carevina???? (Wiki: Двоглави орао је уобичајен симбол у хералдици. Првобитно је био симбол Византијског цаства, а сада се може видети на грбу неколико источноевропских држава. Представља симбол двоструке функције цара - световне и духовне и/или премоћ Римских царева над Истоком и Западом. Руски цареви су касније усвојили овај симбол представљајући себе као наследнике Византије, и такође да искажу своју премоћ над Западом (Европом) и Истоком (Азијом).)
...ili sve ovo govori da smo mi neko ko zeli da pobegne od svoje proslosti prihvatajuci sve i ugledajuci se na svakoga (Wiki: Државни грб Републике Србије, један од симбола суверенитета Републике Србије, усвојен је 17. августа 2004. године, заједно са другим државним знамењима, када је заменио грб СР Србије. На њему су приказани двоглави орао Немањића, црвени штит са крстом и четири огњила, краљевска круна и плашт од хермелина. Грб је исти као грб Краљевине Србије и представља чин враћања историјског грба Србије. Државе које нису монархије а у свом грбу имају круну су и Русија, Бугарска, Грузија и Мађарска.)
Pre nego sto neko pocne flame na ovu temu -> jesam komunista i ne, ovo nije politicki odgovor, samo moje licno zapazanje i misljenje kao nekoga ko tumaci grb odnosno ono sta je na istom predstavljeno.
Pocevsi od baklji, plamenova, snopa zita... sve je u savrsenoj kompoziciji i sve ima svoje znacenje, a kod ovog lika ciji si ti link poslao ja ne vidim ama bas nikakav smisao svega ovoga....
tako da u tom pogledu ne da nije originalan nego je zasluzio cistu 0 -> zato sto ni on sam ne zna sta predstavlja to sto koristi kao neki svoj logo/licni pecat.... mislim svaka njemu cast za tehnicku potkovanost sto se tehnologije izrade sajta tice, ali sto se tice poznavanja istorije ili u najmanju ruku simbola/grba/amblema onoga sto ce koristiti covek je diskreditovao sam sebe....
MrSteel
Dec 9 2007, 23:30
znaci ti njega poznajes ?
ovo je deo foruma koji treba da bude galerija korisnika istog ovog foruma a ne mesto za zanimljive linkove. za to postoji odgovarajuci deo.