Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: "Kинески лав"
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Makrofotografija
lar10

Легенда каже да је древна Кина била земља са највише лавова на свету.
Када су Индијци ширећи Будизам дошли до Кине, прича се да прво што их је изненадило, су биле ситне очи Кинеза које су их подсећале управо на очи лавова. Тако су представили Кинеском Будизму и концепт светог лава који је до тада био непознат у Индијском Будизму. По древним предањима, кинески змај имао седам синова, сваки од њих са посебним даром који се провлаче кроз многе аспекте уметности али и формирају свакодневни живот у Кини. Осми син змаја је био налик на лава, са тенденцијом да не ради ништа, да седи и ужива и аромама запаљеним мирисних штапића, како је и представљен на цртежима у Будиној околини. На Санскриту реч за лава је Simha. То је име дато њиховој земљи од којег је после настало Сино и коначно Кина.

У Кини, лав је представља краља шуме и свих животиња. Дуго времена се користи као симбол моћи, снаге и величине. Такође се верује да лав штити од злих духова и зато се може наћи испред скоро свих царских капија, одаја, храмова и гробница. Уобичајено, мужјак лав је са леве стране улаза са десном шапом наслоњеном на куглу - симбол јединства кинеског царсрва, а са десне стране је лавица са левом шапом ослоњеном на своје младунче - симбол потомства. По другом објашњењу, мужјак чува грађевину а женка оне настањене у њој.

Снимци направљени са:
Nikon D40 + 18-55mm f/3.5-5.6G ED II AF-S DX
EXIF доступан унутар сваког фото фајла понаособ
Miljko KG
Odlicne fotke i fenomenalna prica. Retke su price na zoni, pogotovo kvalitetne. Fotografi se uglavnom kriju iza onoga "slika govori vise od reci". Zato je vredna svaka rec koju si napisao.

Fotke su odlicne, kao sto sam vec i rekao, a moje misljenje vazi i za one u drugom postu
Lord Ivanhoe
Lepe fotke lepa pricha, samo sto je pogresna tema, ovo nije makro.
lar10
Јесте грешка је, пардон. Тек сам стигао.
Било би сјајно када би неко померио ово тамо где треба, да не пишем опет све наново.

Хвала на коментарима!
Vuk sa Ontarija
Pozdrav za Peking. Super su ti slike.
Abdee
偉大的故事!跟上就好好幹!
lar10
CITAT (Abdee @ Nov 29 2007, 01:04) *
偉大的故事!跟上就好好幹!

谢谢!三叶草 - 永远! wink.gif

Поздрав Вуче и хвала.
Darkves
欢迎地迎客
Pozdrav severnoj prestonici.
nkls
boja mi se baš dopada. pohvala za to što ostavljaš čime si slikao, i exif. smile.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.