zezalice bez kojih ja ne mogu (po abecedi):
Coda i Espresso - za coding, i dalje se lomim na kojem od ova 2 da se zadrzim, al naginjem na espresso sve vise...
FileZilla - za ftp, besplatan i odlican
Grow - za sve moguce notifikacije (skype, sparrow itd...)
iDreamX - ako neko ima DreamBox recivere bez ovoga ne moze
iStat Pro - Widget za monitoring memorije, diska, procesora, protoka, temperatura, ciklusa baterije itd...
jDownloader - mrzim njegovo prosipanje procesora, i njegovu neoptimizovanu javu, al kad nema bolje...
MAMP - sql, apache virtuelni server..
MenuMeters - alat za monitoring procesora, memorije, protoka itd...
MPlayerX - po meni najbolji video player za mac
Perian - free dodatak za quicktime, codeci
Paragon NTFS 9 for Mac - koristim ga 3-4 godine unazad i na svakoj verziji osx-a je bio perfektan
Safari Omnibar - safari dodatak koji omogucava da se vrsi google pretraga direkno upisom u address bar, kao na Google Chrome-u, to mi je jedino nedostajalo na safariju
Sears - odlican alat za podesavanje filmskih titlova
Sparrow - Aplikacija za mail, toliko sam se odusevio sa njom da sam je morao kupiti

The Unarchiver - posle dugo godina koriscenja UnrarX, slucajno otkrih ovaj koji je za klasu bolji
TotalFinder - prosireni Finder ima fenomenalne mogucnosti tabova u otvorenom prozoru... izgledaju kao tabovi u chromu, odmah sam se navukao
uTorrent - dugo sam koristio Transmission, al je ovaj pobjedio, jos kad su mi ispunili zelju i dodali da ispisuje brzine dl/ul na ikonici u docku nista mu vise ne nedostaje

Vox - odlican, jednostavan audio player - like winamp