Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: Šadrvan
Dizajn Zona > Fotografski forumi > Ostale fotografske teme
||NeX||
Slikao sam i zamolio sam druge da slikaju na temu Šadrvan ukoliko imaju vremena.
Jer trebalo mi je za jedan projekat. I uspjeli smo naći jednu da se uklopi u koncept stranice. Sada bi volili još koju naći, tako da se mogu mjenjati slike istog motiva iz prelaza iz kategorije u kategoriju.

Sada se možda neki pitaju šta je to šadrvan. Pa evo jedna googlirana slika:
http://www.plavavoda.com/fotosi/sadrvan%20sulejmanija.jpg

Ovaj starinski kompleks fontane se zove šadrvan. Znači ne kučica ova okolo, nego samo to.

A vjerovali ili ne, tu fotografiju koju smo odabrali je uslikana u Njemačkoj u zoološkom vrtu. Postaviti ću link kada site bude pri kraju.

Do tada ako neko ima sličnih slika, bio bih zahvalan kada bi ih nam stavio na raspolaganje. Ili ako neko ima u blizi negdje kakav šadrvan da ga uslika, nebi bilo loše.

Još tražimo motiv gdje nekako ulazi u sliku (lišće?) crvena boja ili tamno naranđasta ili topla smeđa i tako to.

Pa eto da ne tušim, ako neko ima kada se pozabaviti ovim, bio bih mu zahvalan.
Adam
Da li to znaci da ne mogu senice [austriskog porekla, bez fontane, kitnjasta bastanska/parkovska konstrukcija za odmor/orkestar... ima jedan na Kalisu, a drugi na Palicu]

To ti ne igra?
||NeX||
Važan element je voda. Bez vode to nije to.
||NeX||
Evo izašao je foto konkurs za sliku šadrvana:
Kao pripremu za redizajn web stranice www.sadrvan.com, IG Stuttgart raspisuje ovim putem foto konkurs pod nazivom "Šadrvan" datiran sa novčanim nagradama.

Konkurs počinje 20.7.2010. u 14h, a završava 1.8.2010 u 14h. Sve slike koje stignu poslije roka neće biti uzete u obzir.

Objekt koji treba uslikati jeste upravo šadrvan. BiH, a i mnogo ostalih zemalja su puni šadrvana, a ovim konkursom nam je u cilju da skupimo sve najljepše autorske fotografije šadrvana i ugradimo u novi dizajn naše web stranice.

Šadrvan bi trebao biti potpuno vidljivi, a prisustvo vode je poželjno. Ljudi i dijelovi tijela ne bi trebali biti vidljivi na slici. Također su nepoželjni dodaci kao okvirovi, natpisi i ukrasi. Na slike nije dozvoljeno ispisati bilo šta. Slike sa vidljivim šumom i jakom ekspozicijom biti će diskvalifikovane.

Najviše tri odabrane slike u boji (ne crnobijele), najmanje veličine 1200x800 piksela poslati na email fotokonkurs@sadrvan.com_CLOAKING .
Nagrade:
1. mjesto - 25 EUR
2. mjesto - 15 EUR
3. mjesto - 10 EUR

Pravo učešća imaju svi ljudi, bez ikakvih ograničenja.

Pobjednici prava korištenja, umnožavanja i beskonačne licence u svakom pogledu prenose na IG Stuttgart. Dostavljanje fotografije na konkurs smatra se kao prihvatanje na ove pravne uslove. Autor fotografije ima pravo na jednokratno imenovanje istog poslije konkursa.

Par primjera šta je to šadrvan:
1 - Sarajevo
2 - Beograd
pantapita
Moram priznati da sam cuo za tu rec ali nisam znao o cemu se radi. Eto, sad znam. Da imam nesto slicno svakako bih ti pomogao. Ali moram reci i da su nagrade smesno male, cak i za ove nase jadne srpske uslove i da svakako nisu motiv da neko krene u potragu na Sadrvan da bi ga uslikao. Pozdrav.
DuxX
Upravo igram Prince Of Persia - The Forgotten Sands i ima tih šadrvana kol'ko 'oćeš. Ako nešto znači mogu da pravim screenshot-ove. biggrin.gif
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2018 Invision Power Services, Inc.