Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: par crteza
Dizajn Zona > Specijalni forumi > Tradicionalne umetnosti i ilustracija
fox
evo i ja da se upisem u listu strijelaca (: ove sam crteze odradio u ovoj 2007 god

sto da kazem o njima...ne znam, svi su u glavnom od A3 formata pa na vise, npr. panther je 1metar sa 0.5metar kojeg sam radio 20dana..svi su u olofci i potom skenirani (osim panthera) na a3 skeneru a jos uvijek nijesm nasao za shodno da pocistim u photoshopu neke suvisne linije koje je skener tu dodao (: nadam se da ce i za njih biti nekad vremena ((: pozdrav svimama koliko vas ima biggrin.gif
fox
ova fotka krokodila je ocajna...kasnije cu stavit drugu jer ne znam sto je s' ovom...

oce li ko dat kakav komentar molim vas
pazovan
Evo jedan:

Za početak moram da te pohvalim da si usavršio crtanje olovkom. Podseća me na crteže majstora renesanse, Direra, Pizana... Ja se nikad nisam do te mere usavršio, mada me nije ni zanimalo. Otkrio sam tuš, vodene boje, pastele, grbave papire, papire u boji... i eksperiment je postao neizbežan. I tebi savetujem isto - da malo odmoriš od olovke i nastaviš traganje/igranje smile.gif
Posle ćeš se opet vratiti olovci ali crtež će ti biti smeliji.

Poradi još na kontrastima. Imaš ogromna polja monotonih, sivih boja(npr. telo krokodila).
Takodje ti u crtežu fali volumen (npr. da noga neke živuljke ne izgleda kao da je zalepljeni isečak, već da ima svoju 3-D) i konstrukcija (u sprezi je sa anatomijom kod figuracije). To se sve stiče vežbom a ti strpljenja očigledno imaš.

Koristi više 'žive' modele: flaša, jastuk, stolica, vaza, voće, šolja...

Eto toliko; a ti saslušaj ali ne poslušaj!! biggrin.gif biggrin.gif
fox
hvala hvala...meni hvali ostar potez i oslobadjanje ruke, da linije budu sigurnije...pocelo se raditi na tome
i da naravno, podrazumijevaju se sve moguce tehnike

hvala na savjetima smile.gif

ps. ubjedljivo najjaci model za crtanje, slikanje je prosuta kutija sibica (: dok svaku sicrtas ostanes bez vida al je mnog korisno
pazovan
Sećam se da su i nama davali da crtamo komplikovane prostorne kompozicije poput 2-3 isprepletane stolice, obrnuti sto sa stolicama, nogare od ko zna čega sa ko zna čim... dobre su to vežbe - mozgalice - i bilo je stvarno sjajnih crteža.

Kako ti stojiš sa perspektivom, prostorom??

Kad već crtaš šibice probaj da ih zumiraš poput hrpe nabacanih greda na nekom gradilištu; da im daješ jaka skraćenja, naglašen prvi , drugi plan.. Pa crno-belo, pa crno-belo-oker, pa u boji .. itd itd
fox
@pazovan sa perspektivom stojim fino...jer na industrijskom dizajnu moramo dosta raditi tehnicke crteze tako da je perspektiva obavezna

hvala, probat cu to za sibice (:
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.