Novi brovser na sceni ja sam ga isprobao i meni veoma moćan ima novi interface i brdo mogućnosti, što reći nego svakako vredi isprobati
http://hydrabrowser.com/
gStyle
Nov 19 2007, 10:21
ne, nisi omashio forum

screenshot mi govori "ne hvala".
MrSteel
Nov 19 2007, 11:24
dobar je browser ali je UI katastrofa, toolbar velik ko planeta jbt
Postoji mogućnost samo klikom na jednu opciju i prelazi se u compact mode koji ima vecu vidljivu povšinu čak i od ie.
Ja mislim da je to sasvim dovoljno da zaboravim FF i odma predjem na ovaj, kako se zvase... cek... ctrl+tab... aha, hydra!
Denis_Radenkovic
Nov 19 2007, 14:52
Al je ruzan
taman htedoh da napišem da zauzima i previše prostora ... ali ako ima to dugmence, onda je problem rešen i daću mu šansu ... iako mi je Opera pružila sve što sam od nje tražio ...
Zaboravih spomenut da je browser sa naših prostora "home made"
Candy Guru
Nov 20 2007, 12:29
CITAT (deo @ Nov 20 2007, 08:37)

Zaboravih spomenut da je browser sa naših prostora "home made"
Nisi nam to trebao reci
stalja
Nov 20 2007, 14:27
Velkome the te 2004 years
bllablla
Nov 20 2007, 16:13
Whata a peace of shit, brate. Instalirao sam ga, i ukucao google i pritisnuo Ctrl+ Enter kako obicho skracujem sebi muku... Naravno, nije odreagovao onako kako sam hteo pa sam chvrsto reshio da ga deinstaliram, prebacim instalaciju u R. bin, zatim obrisem je odande, uradim disc clean up, formatiram hdd, izbacim hdd iz kucista, zapalim monitor i ishutiram kuciste iz sobe.... Uh..ja sam jedan veeeeoooma zahtevan korisnik tako da... me mnogo nerviraju ovakvi mali propusti.
baj d vej, chini mi se da je endzin "exploretov", browser je inache radjen u dotNet tehnologiji (nije loshe) mada su kontrole i riboni jednostavni (dizajn je fabrichki)...sta znam... sranje ko sranje samo u boji...
omg
:|
flock i k-meleon su u odnosu na ovo 10 reda velicina iznad.
btw, meni je k-meleon postao drugi browser od skoro, FF mi malo kochi zbog svih dev. extenzija, ovo chudo em ima isti engine em ne da radi, nego
leti...
zakon za casual browsing
mapero
Nov 22 2007, 01:53
HydraBrowser
Nov 22 2007, 02:01
CITAT (bllablla @ Nov 20 2007, 16:13)

Whata a peace of shit, brate. Instalirao sam ga, i ukucao google i pritisnuo Ctrl+ Enter kako obicho skracujem sebi muku... Naravno, nije odreagovao onako kako sam hteo pa sam chvrsto reshio da ga deinstaliram, prebacim instalaciju u R. bin, zatim obrisem je odande, uradim disc clean up, formatiram hdd, izbacim hdd iz kucista, zapalim monitor i ishutiram kuciste iz sobe.... Uh..ja sam jedan veeeeoooma zahtevan korisnik tako da... me mnogo nerviraju ovakvi mali propusti.
baj d vej, chini mi se da je endzin "exploretov", browser je inache radjen u dotNet tehnologiji (nije loshe) mada su kontrole i riboni jednostavni (dizajn je fabrichki)...sta znam... sranje ko sranje samo u boji...
Cute...
Ok, bash si korisnik po mom ukusu. Priznajem propust i ispravit cu ga. Nadam se da ce ti verzija 10.0 s Geckom bolje sjest :-) E sad, nemoj se uvrijedit ali peace of shit nije isto sto i piece of shit, ako se tebi potkrala pogreska u jednoj recenici, valjda dopustas da se i meni potkrade pogreska u aplikaciji od 30.000 redaka koda. BTW, sto se ribbona tice, ako razvijas aplikaciju koja ih koristi moras to raditi u skladu s MS License Guidelines, gdje oni fino propisuju sto smijes, a sto ne smijes - inace tuzba... Dakle prigovor na genericki dizajn otpada, jer mora bit genericki :-) a za ispravak se nisam salio, nadam se da necu stat na ovoj prvoj verziji i da cu gurat dok ne napravim interface za Gecko (a poruke s ovog foruma su motivirajuce ko kupnja pistolja tendencioznom samoubojici za bozicne praznike

)
Samo napomena - ne umisljam da mogu konkurirati industrijskim browserima (Opera npr. ima 300 zaposlenih...), ali mislim da je Hydra solidno odradjena kao companion tool za vas primarni browser. Ima hrpu mogucnosti, ponesto za svakoga... U svakom slucaju nije za ljubitelje minimalizma. Nadalje, to je tek prvi pokusaj, mislim da svaki program treba najmanje godinu do dvije da dozrije i stekne reputaciju na trzistu, tako da imam jos vremena da napravim od toga nesto sto ce se vecini svidjeti (ne svima, naravno...)
stalja
Nov 22 2007, 02:17
Nije stvar u minimalizmu nego je browser jednostavno ruzan. Opera je nachichkana glupostima al' opet to mnogo bolje je organizovano.
Ne treba ti dizajn iz 2004, niti onoliki tasteri.
yup, treba ti iskusan interface designer. Nije mala stvar osmisliti layout onoga usta ljudi treba da gledaju satima.
Verujem da je tebi postalo sve jedno, i da ti nista ne smeta, ali to je samo zbog toga sto previse vremena provodis gledajuci u app, tako da vise ni ne primecujes ocigledne nedostatke.
Srecno sa gecko implementacijom, javi se tada i kad malo sredis UI, pa da vidimo na sta ce to da lichi.
bllablla
Nov 22 2007, 08:49
HydraBrowser, naravno da se ne ljutim ali nemoj ni ti isto tako da odmah dizes prashinu... Pa mislim, ljudima sa ovog foruma se ochigledno nije svideo prvenstveno dizajn sto je u prvih 20 sec najbitnije (naravno i kasnije je bitno). Kodi je potpuno u pravu, treba ti dizajner koji ce taj deo posla sigurno obaviti bolje od tebe ako ne nadjes neko trece bolje resenje. Na ovom forumu mozes sigruno naci nekog takvog.
Iskreno, nije mi se svideo taj genericki dizajn jer me (lichno) podseca na neke aplikacije koje razvija moja firma a takav, neki Vista style mi je odvratan. Ali kao sto kazes to mora tako biti
Nisam dotNet programer, pa tako da nisam siguran o chemu se radi ali obrati paznju na "tezinu" celog browsera ako je to moguce. Ja radim na 2GB RAMa i Hydra mi mnogo "baguje". U svakom sluchaju.... samo hrabro ali ipak mislim da nema 'leba od pravljenja browsera.
HydraBrowser
Nov 22 2007, 09:03
CITAT (stalja @ Nov 22 2007, 02:17)

Nije stvar u minimalizmu nego je browser jednostavno ruzan. Opera je nachichkana glupostima al' opet to mnogo bolje je organizovano.
Ne treba ti dizajn iz 2004, niti onoliki tasteri.
hm, cek' malo! poanta je da je sucelje organizirano u skladu s Office 2007 izgledom (znaci ne Office 2004 :-) . Vjerovali ili ne, ako radite soft s takvim suceljem, Microsoft ima jasne propise sta mozete (i smijete), a sta ne smijete. Mozda je ruzno, mozda ne (kao dizajneri trebali biste znati da su estetske granice vrlo tanke i cesto sklone da se pomaknu u bilo kojem pravcu). Uostalom, zamjerka da uzima previse screen estatea ne stoji, jer je dovoljno napraviti doubleclick na naslov ribona da biste kompletni toolbar sveli na naslove (slicno autohide opciji), tako da vam ostaje solidna radna povrsina. Mislim da mana programa nije sucelje, vec cinjenica da ovisi o Trident enginu, kao i cinjenica da je jos uvijek nov i treba vremena da se stvari dovedu u red. U svakom slucaju hvala na komentarima :-)
Pozdrav!
bllablla
Nov 22 2007, 09:08
Ode chovek... Naljuti se...
HydraBrowser
Nov 22 2007, 09:09
CITAT (bllablla @ Nov 22 2007, 08:49)

HydraBrowser, naravno da se ne ljutim ali nemoj ni ti isto tako da odmah dizes prashinu... Pa mislim, ljudima sa ovog foruma se ochigledno nije svideo prvenstveno dizajn sto je u prvih 20 sec najbitnije (naravno i kasnije je bitno). Kodi je potpuno u pravu, treba ti dizajner koji ce taj deo posla sigurno obaviti bolje od tebe ako ne nadjes neko trece bolje resenje. Na ovom forumu mozes sigruno naci nekog takvog.
Iskreno, nije mi se svideo taj genericki dizajn jer me (lichno) podseca na neke aplikacije koje razvija moja firma a takav, neki Vista style mi je odvratan. Ali kao sto kazes to mora tako biti
Nisam dotNet programer, pa tako da nisam siguran o chemu se radi ali obrati paznju na "tezinu" celog browsera ako je to moguce. Ja radim na 2GB RAMa i Hydra mi mnogo "baguje". U svakom sluchaju.... samo hrabro ali ipak mislim da nema 'leba od pravljenja browsera.
Ne ljutim se stari, ne brini :-) U pravu si sto se tice dizajna - na tome se definitivno da poraditi (kao i na svemu ostalom). Sto se tice mem zahtjeva, to je otprilike nesto malo vise od IE, iako ima jednu prednost - probaj otvorit task manager i provjerit koliko Hydra zauzima kad je pokrenes, pa onda minimiziraj Hydru i opet pogledaj zauzece. Fino, zar ne? Ako ti se cini da ti surfanje ide sporo, iskljuci adblocker, popupblocker, phishing check, autologin, formfiller i dobio si brzinu IE (ili par % sporije). To da nema leba od pravljenja browsera rekli su i deckima koji su se prihvatili Firefoxa :-) Ja ne trazim 10 000 000 korisnika, ali 50 000 svakako mogu nac ;-)
Pozdrav!
bllablla
Nov 22 2007, 09:13
Smelo smelo, nema sta... Ok furacu nedelju-dve Hydru pa cu da ti javim neka svoja iskustva i vidjenje cele priche oko ovog browsera. Poz do tad.
HydraBrowser
Nov 22 2007, 09:18
CITAT (bllablla @ Nov 22 2007, 09:13)

Smelo smelo, nema sta... Ok furacu nedelju-dve Hydru pa cu da ti javim neka svoja iskustva i vidjenje cele priche oko ovog browsera. Poz do tad.
Thx! Vidis da se ne ljutim

Moje je moto da ako stvari ne uspiju bas najbolje iz prve, onda pokusaj i drugi put :-)
bllablla
Nov 22 2007, 09:27
Jel da? Kul... Ajd testiracu Hydru, bagove i greshke pisem u OnTime pa ti saljem mailom
headcutter
Nov 22 2007, 12:36
Ako si zainteresovan da objasnis kako se prave skinovi za Hydru pa da pokrenemo ovde neko takmicenje...
Mislim da ti DZ moze pomoci sto se tice te strane, pored testiranja sigurno...
I btw, flame out za ovaj topic, ajmo da pomognemo coveku...
CITAT (headcutter @ Nov 22 2007, 12:36)

Ako si zainteresovan da objasnis kako se prave skinovi za Hydru pa da pokrenemo ovde neko takmicenje...
odlichna ideja!
lol, vidi se da vishe nisam dizajner posto je meni ovo skroz cute

samo guraj majstore
MrSteel
Nov 22 2007, 14:25
dakle, bez ikakvog flejma
mene zanima arhitektura same aplikacije
da li si uzeo explorer render engine i maskirao ga svojim ui-jem i dodao ostale funkcionalnosti
ili... bas me zanima buduci da nisam zadovoljan trenutnim browserima ali ako je to IE engine onda ni ovaj nece doneti puno promena, osim mozda spoljnih funkcionalnosti
bllablla
Nov 22 2007, 14:42
HydraBrowser, odjedno svi hoce da se ocheshaju o tvoju buducu slavu.... hehehe ne daj se matori, ne odgovaraj nista... to je zavera
totaloverride
Nov 22 2007, 15:25
1) Cemu sluzi ovaj Login?
2) Adress/Location bar je na fatalno glupom mestu
3) svi oni koriste/vole IE pretpostavljaju da je osnovna boje prozora bela...
http://www.hydrabrowser.com/gsearch.htmKliknite za pregled priloga4) ikone za foldere bookmark-a su fina ideja, samo cini mi se neprakticna. jer...
5) u TAB-menijima tekst i strelica/trougao zauzimaju previse prostora, a ponegde su ikonice sitne i nabacane
6) divide-er izmedju stranice i side-bar-a je oooogroman, presirok... skoro ko status-bar koji je taman
7) radio je interesantna opcija, ali fali ti KNAC.com

a vidi ovo
Kliknite za pregled priloga
HydraBrowser
Nov 22 2007, 19:10
CITAT (MrSteel @ Nov 22 2007, 14:25)

dakle, bez ikakvog flejma
mene zanima arhitektura same aplikacije
da li si uzeo explorer render engine i maskirao ga svojim ui-jem i dodao ostale funkcionalnosti
ili... bas me zanima buduci da nisam zadovoljan trenutnim browserima ali ako je to IE engine onda ni ovaj nece doneti puno promena, osim mozda spoljnih funkcionalnosti
Na tvoju zalost u pravu si :-) Ali... upravo radim na wrapperu za Gecko, tako da u doglednoj buducnosti (recimo, godinu dana?) namjeravam integrirati oba engina u Hydru (a usput cemo malo poraditi na Gecku :-). Inace, tek da se zna, Hydra sad-zasad bas i ne briljira kad treba raditi na nekom CMS-u (npr. Joomli), ili u situacijama kad treba razmijeniti podatke izmedju dva prozora. To je mana koje sam svjestan i koja ce doc na red negdje iza Nove Godine. Sad mi je fokus na sitnijim bugovima, propustima, lokalizaciji i helpu. Ovo ipak nije klasicni IE shell, vec aplikacija zasnovana na browser komponenti u VS .Net-u.
CITAT (headcutter @ Nov 22 2007, 12:36)

Ne smije biti skinova - MS License Guidelines for Ribbon GUI (pazi imena :-) je prilicno rigorozan i kaze da samo mozes mijenjat osnovne boje ribbona, i to je sve... Po tom pitanju bi se skinning sveo samo na odabir seta ikona i eventualne boje podloge. I za to jos moram napravit neki interface (iako ne bi trebao biti neki problem) Hvala na prijedlogu i zelji da pomognes :-)
HydraBrowser
Nov 22 2007, 19:21
CITAT (totaloverride @ Nov 22 2007, 15:25)

1) Cemu sluzi ovaj Login?
2) Adress/Location bar je na fatalno glupom mestu
3) svi oni koriste/vole IE pretpostavljaju da je osnovna boje prozora bela...
http://www.hydrabrowser.com/gsearch.htmKliknite za pregled priloga4) ikone za foldere bookmark-a su fina ideja, samo cini mi se neprakticna. jer...
5) u TAB-menijima tekst i strelica/trougao zauzimaju previse prostora, a ponegde su ikonice sitne i nabacane
6) divide-er izmedju stranice i side-bar-a je oooogroman, presirok... skoro ko status-bar koji je taman
7) radio je interesantna opcija, ali fali ti KNAC.com

a vidi ovo
Kliknite za pregled prilogaAjmo redom...
1. Login je tu da dvoje ljudi moze koristiti program neovisno jedno o drugom (pod istim accountom pod Windowsima) Inace, mozete se logirati kao Admin, s pwd-om 12345, pa cete moc dodavat nove korisnike. Druga svrha je da mozes imat dva surferska profila, pa kad se logiras pod jednim, ucitavaju se njegove postavke (stil, favoriti, opcije itd.), a kad se logiras pod drugim, onda od tog drugog...
2. Sorry - jedino sam ga gore mogao smjestit (nakon par dana i nije tako glupo...)
3. Ne pretpostavljam - to je plod petminutnog ulaganja u doticnu stranicu...
5. Primjedba stoji, dalo bi se poraditi na tome...
6. S razlogom, jer klikom na divider skrivas/otkrivas sidebar. Dosta korisnika ima lose podesen monitor, pa im divider potpuno nestane s ekrana kad ga kliknu - ovako je uocljiv i kad se sidebar stisne...
7. Dodaj ga :-)
A za reklamu za Firefox - jos malo pa ce bit i u javnim wc-ima (a mozda je vec tamo....). Ne mislis valjda da ja mislim da je moj browser bolji od FF-a (ili IE-a)? Ne zelim im ni konkurirati - samo nudim nesto drugacije, sto moze nadopuniti primarni browser.
Zahvaljujem na dosta opseznom istrazivanju
HydraBrowser
Jan 5 2008, 17:14
Objavljena nova verzija Hydre. Napravio sam nekoliko sitnih korekcija (ali vaznih). Najprije je tu opcija speed browsing - kad se ukljuci, privremeno se iskljucuju blokiranje popupa, oglasa i sl., kako bi surfanje bilo sto brze. Ima tu jos toga, da ne nabrajam... Usput, ima li neko zainteresiran za prijevod na srpski? Posao bi bio polu-volonterski, a ukljucio bi korekciju hrvatskog prijevoda na srpski (valjda lakse nego prevesti s engleskog :-), kao i vodjenje brige o srpskom i crnogorskom sajtu (rs.hydrabrowser.com i me.hydrabrowser.com). Posto Hydra generira profit koji moze biti znatan, posao moze biti i unosan (a i ne kosta puno - dobijes gotov proizvod, gotov sajt, odradis malo promocije i to je to...). Eh da, sad mozete u Hydri koristiti online sinkronizaciju postavki (ne samo favorite, vec kompletne postavke...).
HydraBrowser
Jan 21 2008, 19:54
Evo i nove nadogradnje - ispravke sitnijih propusta plus veeeeeeeliko poboljsanje u upravljanju memorijom. hydra s 10 otvorenih tabova uzima 30MB RAM-a. Jos malo pa ce to bit pravo cudo od browsera (ruzno doduse, ali ipak cudo :-)
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.