Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Puna verzija: [reseno] Minimalna velicina za preloader
Dizajn Zona > Tehnike > Flash
igorbl
Po vase misljenju koja je to minimalna velicina spoljnjog fajla koji se ucitava a koja zahtijeva loading? Da li je to 20, 30, 50 ili xKB?

Da i jos jedno pitanje? Da li je moguce napraviti loader koji se nalazi recimo u prvom frejmu x.swf-a a treba da pokazuje procenat ucitanog x.swf-a? Ja sam to uspio da napravim, medjutim problem je taj sto prije nego se loader uopste pojavi potrebno je da se ucita otprilike 50% x.swf-a.

Evo i koda sa prvog frejma:

CODE
stop();
this.onEnterFrame =    function(){
    var ucitano    =    this.getBytesLoaded();
    var ukupno     =    this.getBytesTotal();    

if(ucitano >= ukupno) {
        gotoAndStop(3);
     delete this.onEnterFrame;
    }
};
WhiteWeedow
Sad stvarno procitaj pravila i odma nakon toga forum prelistaj 7 minuta nista vise, naces bar 15(cak i vise) postova u kojima stoji odgovor na tvoje pitanje.
istok
Moje mišljenje je da sajt treba da ima što manje preloadera, jer oni generalno ostavljaju loš user expirience.
Orgazmo
hmm meni preloade ruvek dobro dodje.

govorim sa korisnicke strane.
inace nisam na dial up-u
WhiteWeedow
Svaki veci sadrzaj koji mogu da podelim tj da ga izdvojim izdvojit cu ga i posebno ucitava bas mi je to ok resenje nego nako imas 1 preloader i cekas 5 minuta na njega. Ovako imas 6 preloadera cekas par sekundi smile.gif.
blu3
Ja s druge strane preferiram obratno od WhiteWeedow-a tj. volim da postoji jedan preloader koji učita sve tako da stranica onda predstavlja jednu kompaktnu i fluidnu cijelinu bez prekida...Sto ljudi, sto čudi smile.gif

pozdrav
syndrome
^ Onda nikada nisi pitao sta ljudi koji surfuju tvojim sajtovima vole da vide.
Takvo resenje je dobro samo kada si siguran da ce ljudi cekati toliko, a to je na netu retkost.
Cak i ja koji imam strpljenja i znam sta je sa druge strane (i znam da je u lepo uradjenom flashu, i umem to da cenim), pa mi nekad pukne film -- ne mogu da cekam.
WhiteWeedow
^ Isto tako, heh sta sajtova na FWA nisam pogledao samo zbog toga predugog ucitavanja koje je bas nako nepotrebno, al bas nepotrebno stvarno.
blu3
CITAT (syndrome @ Nov 16 2007, 18:19) *
^ Onda nikada nisi pitao sta ljudi koji surfuju tvojim sajtovima vole da vide.
Takvo resenje je dobro samo kada si siguran da ce ljudi cekati toliko, a to je na netu retkost.
Cak i ja koji imam strpljenja i znam sta je sa druge strane (i znam da je u lepo uradjenom flashu, i umem to da cenim), pa mi nekad pukne film -- ne mogu da cekam.

Kao sto rekoh, to je moje misljenje i preferenca, a ne iskljucivo mojih posjetitelja cije misljenje mi jest vazno naravno jer zbog njih mi svi ovo radimo...Njihovo misljenje se po mome dosadasnjem iskustvu u barem 50% slucajeva poklapa s mojim, ne puca film bas svima tako brzo kao tebi...

pozdrav
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vaskliknite ovde.
Invision Power Board © 2001-2013 Invision Power Services, Inc.