CITAT (johnny. @ Oct 9 2007, 17:09)

A znači bilo bi bolje i nadasve jednostavnije (što je u grafičkom dizajnu i te kako nepoželjna pojava) kad bih tu strpo sve rase ovog sveta koje se osećaju diskriminminiimisanim? I belci se u Bronxu osećaju diskriminisanim pa šta ćemo onda? Sve rase ovog sveta spičiti na plakat? Ili zaboraviti na rasizam? Svima je isto, zar ne?
mogu i sve rase ovog sveta na jednom plakatu da izgledaju dobro (u "dizajnerskom" smislu). vidiš benetton, npr... uostalom, ispade da ti je bitnije sredstvo nego cilj. da se razumemo, ne kažem da je nevažno da li je plakat dizajnerski dobro rešen,
naravno da je važno, nego:
poenta je u jednakosti, a ti upireš prstom u jednu (ili dve!) rase... hm...

Ondak da spičim celu planetu na plakat? Ili da pročitaš moj prvi post pa da vidiš da se ovde radi o konferenciji koja je održana u Južnoj africi.
možda ipak bolje da ti pročitaš moj komentar?
je l' se radi o "world" konferenciji "against racism" koja je održana u južnoj africi ili konferenciji protiv rasizma na teritoriji afrike koja je održana u južnoj africi??? huh...
izgleda da nisam jedina koja je pogrešno(?) skontala:
CITAT (lunatico @ Oct 9 2007, 18:13)

hmm... mozda sam onda ja pogresno protumacio ovaj plakat... Mislio sam da se ovde radi o ugnjetavanju crnaca na njihovoj teritoriji... i njihovom etnickom ciscenju koja je vrlo ocigledna sa vise aspekata i to od strane Amerike i njenih, naravno belaca...

Usko je kao kada bih na logo za zdravstvenu ordinaciju stavio stetoskop i onda može da se tvrdi da je usko. Rade lekari sa mnooogo više instrumenata. Ili staviš kuću u logo za nekretnine, a ono tamo valjaju i zgrade i dvorce i šupe...

ponoviću: poenta je u jednakosti, a ti upireš prstom u jednu (ili dve!) rase... hm...

P.S. Ne znam koliko si čitala moje postove do sad, pomislio sam da će ti ovaj moj pristup delovati malo grubo, pa da ne pomisliš kako sam sujetan i da piz*im kad neko nije oduševljen mojim radom.
iju, taman posla!
nego... brine me što sad ja ispado' gruba...