Kako u maxu iz povrsine da dobijem telo pa jos da bude zaobljenih ivica.
Napomena: povrsina je nepravilnog oblika (silueta) i importovana iz CAD-a
fala..
Kliknite za pregled priloga
ForuMan
Sep 28 2007, 15:13
A zašto to ne uradiš za tren sa chamfer box-om ?
CITAT (ForuMan @ Sep 28 2007, 16:13)

A zašto to ne uradiš za tren sa chamfer box-om ?
povrsina je u obliku siluete recimo krila leptira..
breeder
Sep 28 2007, 15:40
neznam dal sam dobro razumeo,i neznam kakav se mesh dobija kad se uvozi i cad-a
uveze se povrsina doda shell modifier i onda dodaju edgevi kako bi lepo definisao tu povrsinu
riddler
Sep 28 2007, 16:13
edit:
greska, napisao sam odgovor pre nego sto sam video sliku.... ups...
Al Capone
Sep 28 2007, 16:58
Extrudujes je pa je chamferujes??????
CITAT (Al Capone @ Sep 28 2007, 17:58)

Extrudujes je pa je chamferujes??????
probao, nece
stalja
Sep 28 2007, 17:09
shell - edit poly - chamfer edges ?
killeRRabbit
Sep 28 2007, 18:41
napisah ti neshto, pa sam tek sad otvorio tvoj fajl na kojem je neprimenljivo to shto napisah.. cek cek x)
MaxMaster
Sep 28 2007, 18:51
Izvinjavam se ako se namecem ili ako sam omasio poentu ali probao sam da dobijem zeljeni efekat...
Front view

Clay

Wire

Samo treba proseci rupe proboleanom i to je to kolko se meni cini...
Ne znam koja debljina modela treba da bude al sam probao ipak....
Kako nece... ima da oce!
Kliknite za pregled prilogapromeni samo txt u rar jer nije hteo da uploaduje sa rar extenzijom.
killeRRabbit
Sep 28 2007, 19:07
okej, coveku treba objasnjenje, osim ako necete stalno da mu odradjujete kad god mu zatreba x)
..ja ushao malo u filozofiju, trazim najpovoljniji/najbrzi nacin za akcije tog tipa..
MaxMaster
Sep 28 2007, 19:15
Na slicnom principu smo radili... mislim da je to i jedini nacin da se tako nesto dobije

Samo sto sam ja isao na malo tezi nacin.... i ne mora da se koristi probolean (mrzim ga btw

)
killeRRabbit
Sep 28 2007, 19:20
ehh, sve vishe verujem da jeste.. x\
jbg, recimo kada bih trebao gomilu takvih da uradim, uopshte se ne bih vozao na ovaj nachin, opredelio bih se verovatno da importujem to u rhino i zavrshim stvar ochas posla..
za sve ostalo max no doubt.. x)
CITAT (killeRRabbit @ Sep 28 2007, 20:07)

okej, coveku treba objasnjenje, osim ako necete stalno da mu odradjujete kad god mu zatreba x)
..ja ushao malo u filozofiju, trazim najpovoljniji/najbrzi nacin za akcije tog tipa..
@all
hvala svima..
tamo gde stoji "nece" treba da stoji "ne znam"
treba tut za dio kod >Bevel Spline<

dela
EDIT: Ne treba, shvatilo dete.....hvaja
Problem je sto uspesno chamferovanje puno zavisi od rasporeda vertexa na konturi. Kod ove siluete max brlja vec na prvom koraku chamferovanja, odnosno zapusava otvore.
Probao sam i da napravim editable spline od konture pa onda da extrudujem u chamferujem, ali bi u tom slucaju trebalo jos nesto vremena da se pobrisu nepotrebni vertexi na splajnu i da se ostali ravnomernije rasporede.
MaxMaster
Sep 28 2007, 19:27
Ne znam sta te buni.... Kad dodas shell modifikator kliknes na none pored Bevel Spline i kliknes na spline koji si prethodno napravio...
edit: ja sam napravio editable spline od modela i dodao mu Bevel Profile modifikator, onda kliknuo na Pick Profile i kliknuo na tu zakrivljenu liniju i to je to...
CITAT (MaxMaster @ Sep 28 2007, 20:27)

Ne znam sta te buni.... Kad dodas shell modifikator kliknes na none pored Bevel Spline i kliknes na spline koji si prethodno napravio...
edit: ja sam napravio editable spline od modela i dodao mu Bevel Profile modifikator, onda kliknuo na Pick Profile i kliknuo na tu zakrivljenu liniju i to je to...

Ok je. Shvatio sam sve. Hvala X*
EDIT: Jedino sto ovaj bevel radi uvek OUT, kako ga naterati da odradi isto to ali IN, da bi supljine ostale iste
CITAT (icman @ Sep 28 2007, 20:34)

EDIT: Jedino sto ovaj bevel radi uvek OUT, kako ga naterati da odradi isto to ali IN, da bi supljine ostale iste
Selektujes sve segmente splajna ili ceo splajn ali u sub-object levelu i zarotiras za 180 oko z-ose.
...uh greska, sad sam skapirao sta hoces da kazes.
Da, mana ovog metoda, sto ce se konture objekta malo rasiriti.
Trebalo bi onda pre shell-a uraditi convert to poly pa inset za vrednost poluprecnika krivine, a ako pri tome dodje do ukrstanja edgeva onda to uraditi preko Create shape from selection od konture odnosno border sub-levela pa malo popraviti vertekse pa onda ...ono ostalo.
MaxMaster
Dec 30 2007, 14:36
Zuuuuum... Paaafffff... I tema je podignuta iz mrtvih
Ja imam jednu modeling dilemu a primer iz ove teme jako dobro sluzi svrsi.
Kratko i jednostavno. Da uzmemo primer ovog konjica. Kako sad tog konjica da bendujemo? Ili kakve pripreme pre shella treba da izvrsimo da posle shella i zaobljivanja ivica bendujemo taj objekat za recimo 90%. I da li je uopste moguce.
Pozz
MaxMaster
Jan 1 2008, 15:55
Jel niko ne zna ili ne nemoguce? ili je glupo pitanje?
Nisamdzija
Jan 3 2008, 18:46
Ako hoced bend, treba ti dovoljan broj ivica, da bi dobio finu interpolaciju. dodaj ivice na mestima na kojima ti trebaju. Pokusaj da ocistis mrezu sto vise mozes od nepravilnih povrsina (trouglova), neka bude sto vise poligona.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.