iguana
Sep 25 2007, 23:32
Predstavljam vam koncept logoa koji radim za rumunsku firmu Ambience, koja se bavi dekorisanjem i projektovanjem enterijera. Ciljao sam na neku prvu asocijaciju na rech ambijent, sto je za mene dom i njegova unutrasnjost. Otuda ova mala grafika koja, valjda na prost nachin asocira na enterijer jedne kuce, ali ipak deluje dovoljno apstraktno da ne bude banalna.Zadovoljan sam oblikom grafike i oblikom slova koje sam sam sklepao za ovaj logo, dok nisam zadovoljan kombinacijom boja na kojoj cu poraditi u sledecih par dana.
Pa sta mislite?
4LeafClover
Sep 25 2007, 23:47
Meni se cini da se malo guraju slova i slichica, pa se ne zna sta ce da pobedi. I jedno i drugo je super kada je pojedinacno.. Mozda je to tako zbog kose ivice donjeg dela enterijera (koja i treba da bude takva) i odaljenosti od slova..
A i veliko N a mala ostala slova, ima li nekog posebno razloga ili ti se tako svidelo?
I pored ovoga sta sam napisala, kada sam pogledala, na prvi pogled pomislila sam "jao, nesto lepo

".. tako da.. eto.. sad ce iskusniji u analizama da kazu koju..
Heh, reggae boje : ) ..
Znas sta sam ja odmah pomislio, da moze svako slovo da se procita u ovom obliku... ali nije tako

ok je, sto kazes ti, igraj se malo sa bojama, bice super...
DraganB
Sep 26 2007, 07:15
meni je ovo okej, ali mi spoj teksta + slike nije nekako skladan... kao da ne pripadaju zajedno, vec su 2 posebna elementa tako slucajno stavljena zajedno... ima neki poseban razlog zasto je to tako ili...? mozda kad bi pokusao da slicicu uklopis blize slova, mislim da bi to onda bio put pogodak...
ps. svaka cast za lepo razmisljanje o temi, volim da vidim da se neko unese u zadatak
VROOOMER
Sep 26 2007, 09:14
^^^
coveche, uzeo si mi komentar iz usta
iguana, tako stoje stvari.
altfuture
Sep 26 2007, 09:57
Kul je ideja za logo, ali tekst je kinky. Iako kazes da si zadovoljan njime, meni je odmah skrenulo paznju B i N kao nesto sto strci, a ne bi trebalo... valjda?
Slazem se sa ovim sto su rekli, da bojama slova napravis celinu sa logoom. Mozda i da ubacis crno u logo, neke konture, ne znam... Ajde izmeni sitnice, pa da vidimo.
talker
Sep 27 2007, 00:12
1. Clever idea.
2. Kad budes "cackao"sa bojama, razmotri - crnu. Ne ide mi sa (ovom) zelenom, a ne ide ni - crn krov.
Ona crvena je pink, ili moj ekran laze?
3. Iako si zadovolan slovima, promeni B i N u kurent, smirices tipografiju. Sad je sve u sukobu, cak i sa crtezom (sto su vec primetili).
4. Procitaj 1.
lunatico
Sep 27 2007, 08:18
verzal&kurent su "tvoj fazon" iguana, ali mislim da bi ovde legao mirniji logotip, tj. verzal or kurent. Inace znak je odlican! mozda da probas sa pastelnim bojama, ili sa jednom bojom u nijansama...
iguana
Sep 27 2007, 10:03
CITAT (talker @ Sep 27 2007, 01:12)

2. Kad budes "cackao"sa bojama, razmotri - crnu. Ne ide mi sa (ovom) zelenom, a ne ide ni - crn krov.
Ona crvena je pink, ili moj ekran laze?
krov je crn zato sto je to tavanica koja je najmanje osvetljenja svetloscu koja prodire kroz vrata. inache ovo sto kod tebe izgleda pink je kod mene intenzivno crveno-narandzasta boja.
evo, malo sam poradio na tipografiji i nekim drugim kombinacijama boja.
Roy Fokker
Sep 27 2007, 10:11
Slova nemaju sklad uopšte... djeluju rasklimano i vidi se da su "pravljena". Nemam ništa protiv samog stila, ali negdje u detaljima škripi, i spacing mi smeta.
Znak - vidi trebaju li ti uopšte "krov" i "pod"... mislim da može dobro da se odradi samo sa dva zida koji već sugerišu taj prostor.
CITAT (DraganB @ Sep 26 2007, 08:15)

meni je ovo okej, ali mi spoj teksta + slike nije nekako skladan... kao da ne pripadaju zajedno, vec su 2 posebna elementa tako slucajno stavljena zajedno... ima neki poseban razlog zasto je to tako ili...? mozda kad bi pokusao da slicicu uklopis blize slova, mislim da bi to onda bio put pogodak...
ps. svaka cast za lepo razmisljanje o temi, volim da vidim da se neko unese u zadatak

^^^ OTE mi iz Usta
Kul ideja sa kucicom, mada se slazem da nije u skladu sa tekstom.
Mislim da su boje iz treceg u drugoj seriji najbolje od ovih, ja bih izbegla zelenu jer vise asocira na prirodu, spolja nego unutrasnjost.
Nesto mi je palo na pamet kad sam videla logo, pa sam skicirala, mozda ti pomogne...
iguana
Sep 27 2007, 11:23
CITAT (Roy Fokker @ Sep 27 2007, 11:11)

Slova nemaju sklad uopšte... djeluju rasklimano i vidi se da su "pravljena". Nemam ništa protiv samog stila, ali negdje u detaljima škripi, i spacing mi smeta.
Znak - vidi trebaju li ti uopšte "krov" i "pod"... mislim da može dobro da se odradi samo sa dva zida koji već sugerišu taj prostor.
imam ja verzije i sa samo 2 zida, ali mi one nekako podsecaju samo da nesto fali.
NOVICA_VR6 power
Sep 27 2007, 11:28
meni se ovaj crno zuti svidja ma da mozes i njega malo da preradis a inace nije lepo kad ima puno boje.. i ovaj font mije malo odvratan ali sad si puno blize nego na pocetak
Roy Fokker
Sep 27 2007, 12:20
CITAT (iguana @ Sep 27 2007, 12:23)

imam ja verzije i sa samo 2 zida, ali mi one nekako podsecaju samo da nesto fali.
Meni je tu recimo skroz ok razvoj ideje kao na posljednjoj varijanti, samo da "ubodeš" pravu formu.
DraganB
Sep 27 2007, 12:35
po meni, ovaj najdonjiji desno je super, ali mozda da drugacije pozicioniras? mozda da tekst ide desno, slika levo... i da font stavis na bold... probaj, ako te ne mrzi, mozda ispadne sta okej...
talker
Sep 27 2007, 12:59
Sad je "n" ok. Ostalo je jos "B".
A jesi pokusao da tim slovima skines serife? Malo sam ih zagledao, prilicno su nezgrapni.
Sto se boje tice, ova druga crvena (tamnija) mi bolje stoji (uz nuzne rezerve, ekrani nam nisu isto podeseni).
A nije losa ni kombinacija zuto - zeleno. Pod uslovom da se opredelis za hladniji "stimung".
Kod grupe resenja koje si naknadno postavio, pretposlednje je ok (to je ono sa kurentom). Ali, za ovu namenu crna/crvena bas i ne idu? One se inace odlicno slazu, ali - ambijent...
Znak (grafika) u prvom predlogu je privlacniji.
ludakravica
Sep 27 2007, 14:19
logo ne bih menjao, onaj prvi je definitivno najbolji i najneobicniji...
na neki nacin deluje kao prikaz enterijera i eksterijera u isto vreme
samo ako ti je do boje,
mozda 'vako?
nemanja
Sep 27 2007, 14:43
Meni je prvi savrsen...
Ima jednu dozu neobicnosti i jako moderno deluje...
Ovi ostali su 3 klase ispod i deluju kao nesto sto ti padne na pamet u "prvom krugu" razmisljanja...
iguana
Sep 27 2007, 15:07
ja bi isto zadrzao znak od prvog a promenio tipografiju eventualno
nemanja
Sep 27 2007, 15:46
Vidim da su svi kritikovali tipo ali meni i on skroz lezi..
Mozda bih jedino malo razbio monotoniju time sto bih malo "umeksao" gornje serife na M B I N.. Posto ovako deluju malo "pretvrdo", kao onako mehanicki ponovljeni donji... Ali u principu mi se, kao sto sam vec rekao, i font dopada...
Aurora Borealis
Sep 28 2007, 16:17
meni se tipografija dopada, znak (prva varijanta) takodje, i bas dobro idu, stoje, leze... nekako prijaju, bas mi bilo milo kad sam ih videla
ako bih razmisljala o nekom dodatnom priblizavanju ta dva elementa (koje i nije neophodno, al ajde), mozda bih zaoblila 1 ili 2 ugla u znaku (npr kod prozora), ali font ne bih menjala.
Ovo je "lo-fi" verzija našeg glavnog sadržaja. Da biste videli punu verziju, sa svim informacijama, formatiranjem ili slikama, molimo vas
kliknite ovde.